Gå til innhold

Sniktitt: The Elder Scrolls V: Skyrim


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Litt skeptisk til en inventar-visning i form av en enkel vertikal bar. Må jo bli fryktelig tungvindt å bruke når det blir en del items. Håper Bethesda faktisk tar seg tid til å lage et skikkelig UI til PC denne gangen. Det grafiske UI-et må gjerne ligne på det i konsoll-versjonen. Men vennlist benytt det faktum at PC-spillere sitter med mus og tastatur og generelt sett høyere oppløsning på skjermen. Det burde for eksempel være unødvendig å måtte trykke på en knapp på tastaturet for å hive fra seg et item. En genial nyvinning kalt "Drag and drop" ble funnet opp for en god del år siden nå.

 

Jeg tror nok at jeg kommer til å kjøpe spillet selv om PC-versjonen ikke optimaliseres for sin platform. Men jeg håper inderlig at Bethesda faktisk tar seg tid til det. For UI-et i Oblivion var noe av det største drittet jeg har vært borte i når det kommer til UI på PC-spill. Det hjelper ikke at det fungerer godt med en gamepad, hvis det ikke fungerer med tastatur og mus... Men vi får nå se. Håper også på støtte for ultrawide oppløsninger.

Lenke til kommentar

Gleder meg stort til dette...jeg syntes personlig Oblivion var veldig bra selvom det hadde sine mangler. Skyrim ser ut til å bli et fantastisk spill som jeg gleder meg voldsomt til og det ligger godt plasert på toppen av mine mest etterlengtede spill i 2011 sammen med Battlefield 3 :)

Lenke til kommentar

Men Gamer tilbake på diskusjon!? Er jeg treig? Konge uansett! Følger jo ikke med.

 

Litt treg har du nok vært: Sammenslåing med Innlegg.no 14. april :)

 

Satser på at de finner tilbake til Morrowind-formen med dette. Ny motor, litt mer naturlig dialogsystem og et landskap som - iallefall for de som ikke bor i vestnorske fjordlandskap - er litt mer eksotisk enn Oblivions erkegeneriske Legolasland, er alle ting som lover godt. Så får det heller stå sin prøve at selve dialogskrivingen og historien er på sedvanlig Bethesda-nivå. Forhåpentligvis ender motoren opp i hendene til Obsidian på et eller annet tidspunkt.

 

Mens vi først er inne på historien; jeg vedder en septim på at protagonisten i Skyrim ved spillets slutt ender opp som patriarken i et nytt keiserdynasti (Tiber Septim var jo som kjent også Dragonborn). Any takers?

Lenke til kommentar

Litt skeptisk til en inventar-visning i form av en enkel vertikal bar. Må jo bli fryktelig tungvindt å bruke når det blir en del items.

 

Jeg beklager om det kom dårlig frem i artikkelen, men inventarsystemet er organisert i en vertikal meny. Det er ferdighetene som blas gjennom på et horisontalt plan. Førstnevnte system så veldig manøvrerbart ut, både for PC- og konsollspillere, etter det vi ble vist.

Endret av Odesseiron
Lenke til kommentar

"Mens vi først er inne på historien; jeg vedder en septim på at protagonisten i Skyrim ved spillets slutt ender opp som patriarken i et nytt keiserdynasti (Tiber Septim var jo som kjent også Dragonborn). Any takers?"

 

Tuller du? Hvis de skal kjøre Nord/viking-mytologien helt ut, må han nødvendigvis bli konge, alternativt høvding/warleader/chieftain, vel?

 

Og, ja, jeg vet at det er nevnt før, men når man først kjører en grundig preview og tar for seg alt man bør glede seg til, finner jeg det graverende ikke å (nok en gang) nevne forskjellen i leveling-systemet for oss som må ha det med teskje. Level-systemet i Oblivion var den ene, virkelig spill-ødeleggende mekanikken (foruten de forferdelig traurige Oblivion-portene) for en Morrowind-elsker som meg, og som ironisk nok medførte at jeg hatet spillet jo lengre det skred frem. Å møte en simpel landeveisrøver iført den beste rustningen i landet, og med det mektigste og mest hardtslående våpenet ble så ubegripelig dumt og katastrofalt for innlevelsen at jeg aldri så meg tilbake.

Lenke til kommentar

Tuller du? Hvis de skal kjøre Nord/viking-mytologien helt ut, må han nødvendigvis bli konge, alternativt høvding/warleader/chieftain, vel?

 

Så vidt jeg har fått med meg har imperiet kollapset på det tidspunktet Skyrim starter, så i første omgang blir man sikkert både helt fordi man redder verden fra dragene (tviler på man knerter samtlige - blir vel ordnet en pakt etter hvert, slik som forrige gang), og de facto hersker over alle provinsene i Skyrim. Men veien derfra til å grunnlegge et nytt imperie er neppe så lang, dersom man allerede er sånn passe ambisiøs, har en viss ansvarsfølelse, behersker dragon shouts og har en armé av invasjonssultne Nords til disposisjon.

 

Om man ikke akkurat får se noen kulminasjon av dette i Skyrim, med protagonisten som Keiser etellerannet den første, så vil han nok være en del av hisoriebøkene og den famøse grunnleggeren av det (formodentlig) gjenoppståtte imperiet i TES 6.

 

... Dette er forresten bare gjettverk, så ta det ikke altfor alvorlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...