Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Igjen: Tyrion har ikke makt til å gi ham Highgarden da eller nå? Med mindre setningen til Bran om at han stoler på the council og selv er mest opptatt av dragen viser at det egentlig fortsatt er Tyrion som styrer showet da.

 

Tyrion er til Bran som Dick Cheney var til Bush.

Det er han som styrer. Bran vil bare være på rommet og høre på emo sanger og ta litt syre. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lurer på hvor mye finanser spilte inn på dette her.

 

De fremtredende skuespillerne krevde skyhøy lønn midtveis i sesong 7 og endte opp som tidenes best betalte. Lena Headey sies å ha tjent 1.2 millioner dollar per episode denne sesongen (samme som øvrige av de fremtredende, minus Sophie Turner og Maisie Williams), hun er med i ca 25 minutter totalt. 

 

Jeg undres over om dette har påvirket sluttresultatet med en så brå utgiftsøkning rett før sesong 8. Det være seg effekter som er kuttet (Ghost) eller episodeantall. Sett bort fra at D&D hevder HBO var villig til å punge ut for flere episoder, så tror jeg det spiller inn når en enkelt skuespiller får like mye for en hel episode som hva et snitt-budsjett er for å produsere en hel episode av en vanlig actionserie. 

 

Budsjettet for sesong 1 var 50-60 millioner dollar, for sesong 8 (med færre episoder) på 80-90 millioner dollar. En blockbuster-film kan gjerne koste rundt 200-300 millioner dollar (men eksempelvis LOTR ble billigere grunnet tre filmer spilt inn "back-to-back"). 
 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mange mistenker at grunnen til at sesong 7 og 8 ble så korte er fordi folka bak serien var "lei" og ville helle utvikle spinn offs, 

Det er ikke et ukjent fenomen. 

 

Folka bak Stargate kansellerte SG1 fordi de ville lage Stargate universe i et håp om å gjøre stargate til det nye BSG. 

Så de stoppet både SG1 og Atlanits, (som hadde tilsammen vart 15 sesonger) og starta universe som såvit greide å få 2 sesonger. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ingen tvil om at det er budsjett som gjorde at man måtte avslutte serien et par sesonger for tidlig, som igjen førte til det høye tempoet og de enkle løsningene. Det koster mye å lage fantasy-serier godt og her ser vi begrensningene til filmmediet versus bøker. Det var bare med en kolossal investering at man klarte å filmatisere LotR, og selv da hadde man kuttet mye.

Lenke til kommentar

Det littærere verket har nok lidd litt av økonomiske og menneskelege omsyn ja, men sånn blir det ofte.

 

Dei hadde ein fordel med at ifm. LOTR hadde dei alle bøkene frå starten og kunne legge opp ein betre plan. Ikkje at det er sikkert at dei hadde endt opp på noko anna vis i GoT, men kanskje.

 

Mange er spent på korleis bøkene fortsetter, for GRRM har visst mykje på gang der som skal avsluttast. Det er kanskje ikkje utenkeleg at det i bøkene òg vil gå fortare mot slutten.

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg husker jeg i 20-årene var i harnisk over hvor mye som var kuttet i siste LOTR-film sammenlignet med bøkene. Der var extended-utgaven en fryd å få i etterkant. 

 

Men jeg har ikke samme forargelse over slike ting i dag. Forstår mekanismene bedre og helhetlig er det en fryd hva som er utrettet med Game of Thrones. En pioner som måtte pløye ny mark og som kan hjelpe de som skal bygge videre på suksessen til å skape enda bedre serier. 

 

For meg vil første sesong alltid være den beste. Selv da pirket jeg på at det var mye som foregikk mellom scenene jeg gjerne ville sett. Det er enda mer av dette i siste sesong, nok her til å fylle 3-4 sesonger - siste episode alene kunne vært gjort om til en hel sesong med Dany-ledet Westeros før en bitter slutt. Samtidig, det kan være litt som å be om elefanter... :)

Endret av Dotten
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Må flire litt av at Tyrions rolle her er å snakke direkte til kritikerne av "Dany-twisten" i den dialogen med Jon.

Så denne scenen og episoden ble spilt inn etter at de fleste begynte å hate serien fordi den har blitt så dårlig?

 

 

 

 

LOST. Fortsatt tidenes beste serie.

Bortsett fra slutten da.

 

 

 

 

tyrion fortalte Jon at det vil alltid være et behov for et sted å sende lausunger og pøbler. Derfor trengs NW.

Men hva er poenget når det ikke lenger finnes noen fiende å vokte mot?

 

 

 

 

Selv synes jeg sesongen har vært veldig bra, samme med de siste sesongene og hele serien for øvrig. Og jeg er ikke mindre opptatt av "kvalitet" enn de som er kritiske til de siste episodene/sesongene, bare for å ha sagt det. Føles som om det er en gjengs mening om at de som klarer å kose seg med sesongen, ikke kan være så opptatt av kvalitet og slikt, som de som er mer skuffet.

Du bryr deg jo åpenbart ikke om at ting er ulogiske, selvmotsigende, fullt av klisjeer og dårlig forfatterskap..?

 

Ærlig talt, jeg kan nyte hjernedød Hollywood-underholdning like mye som hvem som helst her, men jeg har faktisk visse forventninger til GoT etter å ha sett de første sesongene. Sesong 8 spruter avføring over hele resten av serien, og Dumb&Dumber ler hele veien til banken.

Endret av hekomo
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Du bryr deg jo åpenbart ikke om at ting er ulogiske, selvmotsigende, fullt av klisjeer og dårlig forfatterskap..?

 

Ærlig talt, jeg kan nyte hjernedød Hollywood-underholdning like mye som hvem som helst her, men jeg har faktisk visse forventninger til GoT etter å ha sett de første sesongene. Sesong 8 spruter avføring over hele resten av serien, og Dumb&Dumber ler hele veien til banken.

Du presenterer dine meninger som fakta. 

 

Du mener serien er ødelagt (dine egne ord) pga det du never i det siterte innlegget. Det er helt greit, det må du bare mene. Men ikke si det som om det skulle vært fakta. Det er dine meninger. Ikke alle deler dine meninger. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Enkelte smører altfor tykt på når de kritiserer serien. Den holder ikke lenger samme kvalitet som i de fantastiske tidligere sesongene, men det er mye terreng mellom mesterverk og søppel. Den typen hastverk og enkle løsninger som vi har sett i sesong 7 og 8 er helt standard for det meste som lages av film og tv, men vi er vant til at GoT holder et høyere nivå. Det gjør ikke sesong 7 og 8 til søppel, men fortellerteknisk er det middelmådig. Samtidig er det mange visuelt imponerende scener og solide skuespillerprestasjoner som hever helhetsinntrykket.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Det virker som at du konkluderer veldig bastant og raskt på ting du mener andre har sagt, uten egentlig å ha prøvd å forstå noe særlig av det andre mener. Du skal få lov til å tro og mene det du vil, men det gjør det ikke nødvendigvis til en riktig tolkning av hva jeg mener og ikke mener om serien.

 

For det er helt feil. Jeg bryr meg faktisk om når ting er ulogiske, selvmotsigende, fullt av klisjeer og dårlig forfatterskap.

 

Men, ting som for noen er ulogiske (eksempelvis "galskapen" til Daenerys), er for meg logisk. Vi ser slike ting forskjellig (kanskje, det var et eksempel). Selvmotsigende? Det kommer litt an på i hvor stor grad, og hva faktisk "selvmotsigelsen" gjelder i hvert enkelt tilfelle. Det blir feil å påstå at jeg ikke bryr meg om selvmotsigelser (som du så "åpenbart påstår"), som en konklusjon med to streker under svaret. Jeg har knapt ytret en eneste mening om detaljer i det siste, så jeg synes det er rart at du kan påstå slikt basert på absolutt ingenting. Alt jeg til nå har sagt er at jeg klarer å kose meg. Du vet ikke hva jeg personlig reagerer på eller ikke, når det gjelder eventuelle selvmotsigelser.

 

Klisjeer? Har ikke nødvendigvis noe i mot "klisjeer", så sant det blir gjort for mange av dem. Og jeg synes de ikke ikke har tråkket over den grensen i denne serien. Dårlig forfatterskap? Nei, jeg synes ikke det har vært så mye til dårlig forfatterskap. Jeg synes nok at serien burde ha vart lengre. Men, når serien av grunner som er ukjent for meg -jeg antar det kan være mange ytre påvirkninger til dette, fikk så mange sesonger den fikk, så synes jeg de klarte å få med det viktigste av hendelser. Jeg er fornøyd. Jeg synes ikke det som ble presentert nødvendigvis er dårlig forfatterskap. De skulle ha hatt lengre tid, vi skulle ha hatt flere sesonger, men det fikk vi ikke. Alt i alt, veldig fornøyd.

 

 

En annen ting som jeg føler gjør situasjonen litt spesiell, mtp. bøker og TV, er at starten og slutten av serien er to helt forskjellige serier. Den begynner med veldig mye drama og "spill" og politikk, mens den skal avslutte med store kriger med White Walkers, King's Landing, drager, osv, osv. I mitt hodet blir det nødvendigvis mer actionorientert og mindre drama, når serien skal avsluttes med disse elementene. Skulle vi ha holdt oss til det gode dramaet vi ble servert de første sesongene nå på slutten, så burde kanskje GRRM holdt WW helt utenfor universet, men det gjorde han ikke.

 

Igjen, vi ser ting forskjellig. Betyr ikke at jeg ikke bryr meg. Det betyr at jeg ser ting på en annen måte og jeg velger å ha fokus på ting jeg liker.

 

 

Sluttresultatet er at jeg sitter igjen med en serie jeg har som nummer 2 på lista over serier jeg har kost meg aller mest med (The Wire på førsteplass), og du bare er irritert. Synd for deg, men det er ene og alene ditt problem.

Problemet er at du bare forbigår ting som ekstrem plot armor og heller begynner å snakke om Danys galskap. Du fokuserer på en enkelt liten ting, mens jeg viser til helheten, der det er fullt av klisjeer, selvmotsigelser og ulogiske ting som ikke henger sammen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Enkelte smører altfor tykt på når de kritiserer serien. Den holder ikke lenger samme kvalitet som i de fantastiske tidligere sesongene, men det er mye terreng mellom mesterverk og søppel. Den typen hastverk og enkle løsninger som vi har sett i sesong 7 og 8 er helt standard for det meste som lages av film og tv, men vi er vant til at GoT holder et høyere nivå. Det gjør ikke sesong 7 og 8 til søppel, men fortellerteknisk er det middelmådig. Samtidig er det mange visuelt imponerende scener og solide skuespillerprestasjoner som hever helhetsinntrykket.

Dei som kritiserer kritikarane hopper gjerne over det terrenget og går rett etter dei med dei mest bastante og enkle meiningane, for det er så lett å angripe.

 

Det at det finnes personar med den type ytringar på nettet kjem vel neppe som noko overrasking.

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet er at du bare forbigår ting som ekstrem plot armor og heller begynner å snakke om Danys galskap. Du fokuserer på en enkelt liten ting, mens jeg viser til helheten, der det er fullt av klisjeer, selvmotsigelser og ulogiske ting som ikke henger sammen.

Jeg har kun snakket om helheten, foruten et lite eksempel om "galskapen" til Daenerys. Alt annet har vært om helheten. Igjen, les og prøv å forstå hva jeg skriver.

 

 

Ekstrem plot armor: Noe plot armor er hos meg greit. Det kommer an på type serie. Skulle det ha vært 0 plot armor i denne serien, så hadde vel alle de jeg liker ha dødd. Jeg liker å ha noen gjenlevende å heie på i denne serien, det er det som driver den litt fremover for meg. Synes også mange har bøtet med livet, nok til at det som var "plot armor" på slutten, gjorde at jeg alltid var spent, men glad når det hele var over. Synes fordelingen over de som hadde "plot armor" og de som ikke, var bra fordelt.

 

 

Hvis du synes det er feil av meg å like at heltene mine igjennom serien overlevde i en fantasy(!) serie, så greit.

 

 

Igjen: Jeg skjønner argumentene. Jeg bare deler ikke samme mening selv. Dine meninger, er ikke nødvendigvis mine, det må du prøve å forstå.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg husker jeg i 20-årene var i harnisk over hvor mye som var kuttet i siste LOTR-film sammenlignet med bøkene. Der var extended-utgaven en fryd å få i etterkant. 

 

Men jeg har ikke samme forargelse over slike ting i dag. Forstår mekanismene bedre og helhetlig er det en fryd hva som er utrettet med Game of Thrones. En pioner som måtte pløye ny mark og som kan hjelpe de som skal bygge videre på suksessen til å skape enda bedre serier. 

 

For meg vil første sesong alltid være den beste. Selv da pirket jeg på at det var mye som foregikk mellom scenene jeg gjerne ville sett. Det er enda mer av dette i siste sesong, nok her til å fylle 3-4 sesonger - siste episode alene kunne vært gjort om til en hel sesong med Dany-ledet Westeros før en bitter slutt. Samtidig, det kan være litt som å be om elefanter... :)

 

Færre har lest song of ice and fire, mange mener bøkene er direkte kjedelige, og gjerne 50% lengre enn de trenger å være. 

Derfor er det ikke like mange som klager.

Faktisk har mange som har lest bøkene påpekt at selv om serien har kuttet karakterer som var i bøkene, er mange karakterer i serien bedre enn i bøkene, ofte bare fordi serien har noen flotte skuespillere som forbedrer rollen, andre ganger fordi de er større karakterer i serien.

 

Problemet med LOTR er at filmene er action eventyr og når du bruker 50% av 3 filmer på krig og slag, er det mindre tid til karakterer og slikt.

GOT er ca 70 timer lang(vs 12 timer for extended lotr)  og 95% av GOT er dialog og karakterer. Så selv om ting mangler fra bøkene er de nok mer tro enn lotr filmene er.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ingen tvil om at det er budsjett som gjorde at man måtte avslutte serien et par sesonger for tidlig, som igjen førte til det høye tempoet og de enkle løsningene. Det koster mye å lage fantasy-serier godt og her ser vi begrensningene til filmmediet versus bøker. Det var bare med en kolossal investering at man klarte å filmatisere LotR, og selv da hadde man kuttet mye.

Dette er jo bare piss? HBO hadde godkjent budsjett til 2 sesonger til. Hvor mye budsjett eller penger de hadde fått, vet vi ingenting om. Trolig en kombinasjon av grunner til at serien ikke ble så lang den kunne, skuespillerne var lei D&D var lei (heller mest mot dette, gutta skal lage Star Wars nå) og kanskje en av grunnen også hadde noe med budsjett å gjøre. Men å bare slenge ut "Det er ingen tvil om at det er budsjettet" er 100% bare noe du har funnet på selv, lol. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...