Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dvergen hadde vel ikke makt til å gi bort det verken under Daenerys eller Brann.

 

Kanskje Brann dro enda en "you were at the right place".

Episode 3 eller 4 i Winterfell. Bronn sniker seg inn i Winterfell med crossbowen Tyrion skjøt Tywin med. Her lover brødrene Bronn å bli lord of Highgarden for ikke å drepe dem som Cersei har gitt ham haugevis med gold for. Er vel derfor han blir Master of Coin. Veldig logisk imo.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Synes det var nok en kjedelig og veldig forutdigbar episode.

 

Når man tenker tilbake til sjokket og uforutsigbarheten til f.eks red wedding og sammenligner med hva som helst siste sesong så er det ikke litt i nærheten av samme kaliber en gang.

 

Men nå er serien ferdig og som med flere andre serier får man huske de gode sesongene ?

Lenke til kommentar

Da har jeg også fått med meg episoden.

 

Helt uenig med de som sier at Dany nå plutselig virker normal igjen. Synes det lyste plenty med galskap ut av øynene hennes når hun la ut om hvor skråsikker hun var på hva som er rett og galt. Det var ikke et snev av selvbevissthet der.

 

At hun ble drept kom plutselig og uten fanfare. Det var nesten et antiklimaks hvor fort og hvor enkelt hun døde etter å ha blitt bygd opp som Mother of Dragons over åtte sesonger. Jeg sier ikke at det var feil, bare overraskende.

 

Bran som konge? Det kom ut av det blå. Han har i tillegg visst at dette ble utfallet helt siden han fikk sine spesielle evner. Ikke rart han var så rolig selv da han var agn for Night King. Allikevel er det noe veldig kjedelig med pre-determinisme; det fjerner all spenning når alt er forhåndsbestemt. 

 

Jeg synes det var en fin avrunding alt i alt. I motsetning til enkelte andre episoder denne sesongen er det ikke mye å utsette på denne. Det har nok å gjøre at vi nå endelig har kommet til den konklusjonen man har stresset så voldsomt med å nå på bare to sesonger. Om det er noe å kritisere så er det hvordan man kom hit så fort, men i liten grad hvordan selve konklusjonen ser ut. 

 

Man snakket om at slutten ble bittersøt. Det ble den absolutt for meg, men det går mer på hvordan denne enorme og fantastiske historien kunne ha blitt den beste tv-serien noensinne om man bare hadde gitt den tiden den behøvde for å nå sin konklusjon uten galopperende tempo og enkle løsninger. Både sesong 7 og 8 burde ha vært to sesonger, men det toget har nå gått. Totalt sett er det allikevel en av de bedre seriene som finnes der ute og den klart beste fantasy-serien.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Jaja, der gikk mine penger på at Edmure Tully skulle bli konge i dass. 

 

Ellers var det en ganske feig, trygg, men grei nok avslutning. Litt for mye happy ending. Jeg vet ikke hva jeg forventet og vet ikke om jeg hadde blitt fornøyd uansett hva de hadde endt opp med. 

 

Hva som var så bittersøtt skjønner jeg ikke

Endret av Tomeito
Lenke til kommentar

Så gjennom det i slowmotion først og synes da det så ut som at sverdet gikk foran han, men etter å ha sett gjennom det et par ganger virker det mer som at det gikk gjennom hodet hans, det virker også som han rykker litt til i det sverdet kutter han. Men for all del, kan jo være at han ennå er i live. Synes det var litt stygg cliffhanger egentlig. Enten kunne de vist at hodet hans ble kuttet rett av, eller vist at sverdet landet rett foran han. Begge deler hadde vært en spennende slutt.

 

Edit: Joffrey Baratheon irriterer meg forøvrig grønn. Jeg er heller ikke så fan av Barrakis (?), litt usikker på hvordan de skrives. Synes også det var litt kjipt at de kuttet så mye av de to slagene i den siste episoden, føltes litt cheap, selv om det skulle vise den smarte planen til Stark. Vet at dette er for å diskutere serien, men var det sånn i boken også? Føler så langt at jeg foretrekker Stark familien og gutta med The wall pluss Tyrion og Arya. Trodde litt av meningen med serien var at alle skulle ha en tvilsom moral, at det ikke skulle være noe "good guys" og "bad guys", akkurat nå føles Stark familien veldig snill og Lanniester/Baratheon veldig ond...

oh sweet summer child... 

 

Take me back  :cry:

 

Jaja, hva kan man si egentlig? Episoden, og hele sesongen,  sugde noe helt hinsides og jeg er enormt skuffet. I tillegg til de enormt skuffende store øyeblikkene: Night King, Mad Queen, Jon Snow dreper Daenerys osv. var det så utrolig mye av dialogene og bare handlingen generelt som overhode ikke hang på grep. Har ikke så mye å si som ikke har blitt sagt før egentlig. Det er vanskelig å velge et sted hvor man skal begynne siden alt er så utrolig dårlig. 

 

Vil i det minste si takk til skuespillerne som gjorde en enorm innsats. 

Endret av Carlgutt
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Okay må dele noen flere tanker. 

 

 

- Tyrion som ramser opp alt the "onde" Danny har gjort må være noe av det verste av dialog jeg noen gang  har sett. Seerne forstår at hun har hatt tendenser til "mad queen" tidligere og gjort tvilsomme ting. Det gjør det uansett ikke naturlig at hun går fra å redde verden til å slakte tusenvis av barn i løpet av 2 episoder, eller ett eneste øyeblikk. Da hjelper det ikke å ha en lang  dialog, nærmest direkte til publikum hvor Tyrion  bokstavligatalt går: Husker du i episode 1 sesong 3 da hun drepte de folka?  Og så i episode 5 sesong 6, så brente hun også noen folk?  Så hun er ganske ond. Husker dere det-  Jon snow mener jeg, husker du? ;) ". Har ikke noe imot at hun ender opp som ond, men måten det ble gjort på var utrolig dårlig og det hjelper ikke at du har et par "tvilsomme" øyeblikk(særlig ikke når karakterer som Arya har drept hele familier og matet dem til hverandre), det ble absolutt ikke bygget opp nok til å rettferdiggjøre valget hennes. 

 

- Daenerys som bli knivstukket på den måten etter en rar, cringy dialog om "The girl who couldn't count to 20" som minnet meg om noveller vi skrev på ungdomskolen. Jada, greit hun skulle dø, men føles utrolig dårlig og billig måten det skjedde på. Spesielt etter hun reddet verden, ga opp alt for Jon Snow, Westeros og alle rundt seg. Føles ikke trist på samme måten som Ned Stark, Red Wedding osv, bare kjipt og bittert og veldig ufortjent. Etter denne sesongen sitter man jo nesten igjen og skulle ønske at hun bare slaktet hele westeros og satt hode til Jon Snow og Tyrion på hver sin pinne. D&D ville at vi skulle føle medfølelse for henne og bekymre oss over at hun ble "gal", men det ble gjort så dårlig at hun nærmest framstår som den snille, og ikke på en "grey moral lines"  måte, bare at alle de andre er så jævlig irriterende at du håpet hun skulle brenne dem. 

 

- "Valget" til kongen hang heller overhode ikke på grep. Først kommer det nok en gang et "bryte den fjerde veggen" øyeblikk av Tyrion. Hvor han åpner med " What unites people? Armies? Gold? Flags? Stories. There's nothing more powerful than stories" (get it ;) ;) ). Hvor han så, altså denne fangen som bidro til å slakte King's Landing, og så foreåtte personen han hjalp, fortsetter å bestemme både hvem som blir valgt og hvordan valgene skal foregå framover. Man må også undre seg hva de andre herrene tenker når han prøver å selge Bran som konge "He learned to fly", "He became the three - eyed raven", hva betyr det for dem liksom? Ingenting. Høres jo ut som Tyrion er rusa. I tillegg vet jo ikke Dorn eller The reach noenting (annet en rykter, antar jeg) om the walking dead. 

 

- Det at  Bran forteller at Jon Snow er Jon Targaryen har ingenting å si for serien annet enn at det bare bidrar til å distansere Danny fra alle som står henne nært i familien og man kan argumentere for at det direkte førte til hele slaktet av KL's, da hun kvelden før prøver å være intim med Jon Snow og står å vipper mellom "Love or Fear". Skikkelig bra at hele Stark familien fra Bran til Sansa ikke klarte å holde på hemmeligheten faren deres holdt på i 18 år for å skåne Jon og Westeros, og i tillegg mener at de er "the good guys" oppi det hele? De bidro direkte til det som skjedde i King's Landing jo lol.  

 

- Stark, Stark, Stark (targaryen). Starkfamilien må sies å være de store vinnerne her. De har totalt tatt over hele, absolutt hele kontinentet fra Bran Stark i Sør, Sansa i North (som et uavhengig rike) og Jon forbi muren. Også helt latterlig at North skal få lov til å være uavhengig mens Dorn og the Iron Island ikke har noen innvendinger?  Dorn som var uavhengig i tusenvis av år, også under Targaryen, og til slutt bare ble med på grunn av et ekstremt lukrativt ekteskap? Har de andre herrene bare totalt gitt opp "The game of thrones" også? Er det ingen av dem som har ambisjoner, mål eller lyster etter mer makt lengre? Ikke engang å beskytte deres eget folk?

 

- Det Kongerådet på slutten var jo helt tragisk. Bronn som sjef over the reach (38k soldater og rikeste området i westeros) og master of coin? Sikker på at de andre herrene der hadde null problemer med at en ukjent, leiemorder bare kommer og tar over? 

 

 

Verste er at jeg kunne tilgitt så mye av dette, og jeg gjør det allerede; jeg har ikke så mye imot rare taktikker under slagene, teleportering , og masse andre "småting" andre folk klager over. Jeg kunne tilgitt alt dette, hvis bare karakterene og dialogene var BRA skrevet, og plottet hadde noe som helst positivt i seg, men alt er bare helt fryktelig dårlig dessverre. Jeg undres mer og mer om D&D viser samme tendenser som George Lucas og prequal filmene. At de første sesongene virkelig var mye mer samarbeid (det var det jo også i den form at de hadde bøkene), og desto friere reimer de fikk, desto dårligere gikk det. Kanskje D&D egentlig ikke fortjener så mye creds for serien likevel. 

Endret av Carlgutt
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Episode 3 eller 4 i Winterfell. Bronn sniker seg inn i Winterfell med crossbowen Tyrion skjøt Tywin med. Her lover brødrene Bronn å bli lord of Highgarden for ikke å drepe dem som Cersei har gitt ham haugevis med gold for. Er vel derfor han blir Master of Coin. Veldig logisk imo.

Igjen: Tyrion har ikke makt til å gi ham Highgarden da eller nå? Med mindre setningen til Bran om at han stoler på the council og selv er mest opptatt av dragen viser at det egentlig fortsatt er Tyrion som styrer showet da.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg ble i hvert fall sånn halvveis positivt overrasket over avslutningen. Hadde ikke særlig forhåpninger. Det er omtrent umulig å avslutte en serie som så mange har hatt et så stort forhold til. Folk kommer til å bli skuffet uansett hva som skjer, og det regnet jeg med at jeg også ville bli.

 

Jeg hadde foretrukket en maktsyk Daenerys som en dronning som bruker frykt til å herske. Da hadde sirkelen blitt komplett. Slutten ble litt for sukkersøt for meg, selv uten Jon som konge. (For da hadde jeg spydd, trur jeg.) Det store fokuset på Stark-barna ble for forutsigbart. Jeg synes i det minste et par av dem burde ha blitt drept.

Endret av Skurupu
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Jeg ble i hvert fall sånn halvveis positivt overrasket over avslutningen. Hadde ikke særlig forhåpninger. Det er omtrent umulig å avslutte en serie som så mange har hatt et så stort forhold til. Folk kommer til å bli skuffet uansett hva som skjer, og det regnet jeg med at jeg også ville bli.

 

Jeg hadde foretrukket en maktsyk Daenerys som en dronning som bruker frykt til å herske. Da hadde sirkelen blitt komplett. Slutten ble litt for sukkersøt for meg, selv uten Jon som konge. (For da hadde jeg spydd, trur jeg.) Det store fokuset på Stark-barna ble for forutsigbart. Jeg synes i det minste et par av dem burde ha blitt drept.

Det er vel ikke usannsynlig å tenke seg til at Jon ble en slags konge nord for veggen. 

Lenke til kommentar

En ting som skurrer litt... Jon ble vel dømt av Bran til å joine The Nights Watch, men er ikke The Wall en del av The North som Bran ikke lenger har noe myndighet over? Blir som at en domstol dømmer noen til å jobbe slavearbeid i ett annet land. I tillegg endte jo Sansa opp som Queen in the North så hu kan jo bare gi en "royal pardon" til Jon så kan han gjøre hva faen han vil.

The Wall er på et eget landområde i nord, gitt til Nights Watch for lenge lenge siden. Tror uansett vi kan drite i spekulasjonene, for the Unsullied dro jo. Jon er fri som en fisk. Trengte ikke dra nord i det hele tatt. Men tror kanskje han ville det litt og. Slippe alt maset i sør.
Lenke til kommentar

Ble det gitt noe svar på hva som skjedde med Dothrakiene? Først virker det helt åpenbart at alle dothrakiene ble drept i selvmordsangrepet mot White Walkers, men samtidig ble det aldri spesifikt sagt at absolutt alle dothrakiene var tilstede i det angrepet. Det var noen få dothrakier tilstede under beleiringen av King's Landing og jeg antok at disse var de få som hadde overlevd, men så i begynnelsen av episode 6 ser vi hundrevis om ikke tusenvis av dothrakier som hyller Dany. Såvidt jeg husker ble det ikke sagt eller vist noe om hva disse foretok seg etter Dany døde, men der er jeg usikker.

 

Jeg ble i hvert fall sånn halvveis positivt overrasket over avslutningen. Hadde ikke særlig forhåpninger. Det er omtrent umulig å avslutte en serie som så mange har hatt et så stort forhold til. Folk kommer til å bli skuffet uansett hva som skjer, og det regnet jeg med at jeg også ville bli.

Jeg hadde foretrukket en maktsyk Daenerys som en dronning som bruker frykt til å herske. Da hadde sirkelen blitt komplett. Slutten ble litt for sukkersøt for meg, selv uten Jon som konge. (For da hadde jeg spydd, trur jeg.) Det store fokuset på Stark-barna ble for forutsigbart. Jeg synes i det minste et par av dem burde ha blitt drept.

 

Serien skodde seg lenge på at å være den ene fantasy-serien der man tar livet av publikumsfavoritter på lik linje med forhatte karakterer. Plot armour eksisterte i liten grad. Dette endret seg med de to siste sesongene, der det i mye større grad ble en typisk fortelling om heltene som beseirer skurkene. Konflikten mellom Cersei og Dany var interessant siden jeg ikke visst helt hvem jeg burde holde med, allikevel endte det med at begge to døde mens publikumsfavorittene overlevde. At verken Arya, Jon eller Tyrion må ofre seg i finalen var feigt.

 

Jeg forventet nesten at Jon skulle dø, siden han hadde blitt vekket opp fra de døde tidligere. Det ville gitt mening om det å ta livet av Dany var hans "oppdrag", på samme måte som Beric skulle beskytte Arya. Å forklare hvordan han døde ville vært enklere enn å forklare hvordan Grey Worm og gjengen ikke tok livet av ham med en gang det ble klart at han hadde drept Dany. De kunne f.eks. hatt en duell mellom Jon og Grey Worm som ender med at begge dør. Slutten der Jon reiser nord for muren virker uansett ganske poengløs.

Lenke til kommentar

Fra bloggen til Martin, lagt ut i går, nå gleder jeg meg bare mer til boka: 

 

How will it all end? I hear people asking.   The same ending as the show?  Different?

Well… yes.  And no.  And yes.   And no.   And yes.   And no.   And yes.

I am working in a very different medium than David and Dan, never forget.   They had six hours for this final season.   I expect these last two books of mine will fill 3000 manuscript pages between them before I’m done… and if more pages and chapters and scenes are needed, I’ll add them.   And of course the butterfly effect will be at work as well; those of you who follow this Not A Blog will know that I’ve been talking about that since season one.   There are characters who never made it onto the screen at all, and others who died in the show but still live in the books… so if nothing else, the readers will learn what happened to Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny and her pig, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI, and a myriad of other characters both great and small that viewers of the show never had the chance to meet.   And yes, there will be unicorns… of a sort…

Book or show, which will be the “real” ending?   It’s a silly question.   How many children did Scarlett O’Hara have?

How about this?  I’ll write it.   You read it.  Then everyone can make up their own mind, and argue about it on the internet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...