Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alle er tydeligvis amatører når det kommer til krig i denne serien.

 

Kaste bort kavaleriet sitt totalt (men det er greit syns dothraki har hvert teite siden dag en, så greit å bli kvitt de)

 

Så ofra de unsullied(og hvorfor plasere mesteparten av hæren din utenfor muren?

 

Så sitter john på muren med dragen i 20 .minutter, hadde han og Daenerys smelta is zombie nærnest muren ville de aldri fått laget bro over ilden.

Faktum er at de kunne vunnet slaget med minimale tap om de bare hadde tenkt taktisk og ikke oppført seg som hodeløse kyllinger.

 

Ellers alt for få som døde av hoved personer, dette var veldig lite game of thrones. Dette var mer klassisk lykkelig slutt type ting.

Også veldig deus ex machina på slutten med Arya.

 

Ikke så imponert, men glad man er kvitt is zombier de var en fryktelig kjedelig fiende, og totalt anti game of thrones (ingen pønsking, backstabbing osv, bare zombies.)

Lenke til kommentar

Det er slik det går når det er Hollywood som lager serier og det ikke er noen bok å følge

Ja, det har vi merket, var vel bare little finger, som strøyk med forige sesong også.

 

Men som sagt, jeg ble kvitt dothraki, så jeg er fornøyd, mest uvirkelige soldater noen gang, hvordan de på noen som helst måte skulle være en fare for westeros vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Påvirker dette vinteren som kommer på noen måte?

Det er vel teorier om at vintersyklysen og NK henger sammen, Der hvor NK ble "skapt" i sesong 6, så var naturen rundt frodig og grønn, siden så har det stedet vært i evig snø.

Vi får vente og se til de neste episoder om vi ser noe tegn på vår/midlere vær

Lenke til kommentar

Gir jo mening, veldig urealistiske sammenlignet med drager, kjemper og zombier.

 

Forskjell på realistisk og brukandes.

Dothraki er ikke magiske og defor følger ca. De samme fysiske lover som vi gjør i virkeligheten på samme måte som alle andre ikke magiske ting i serien.

Game of thrones er en fantasi middel alder verden. Det fantes ikke dothraki type soldater under middelalderen da de ville være total ubrukelige.

Selv lett kavaleri under middel alderen ville ha brukbar rustning, og mest sannsynlig spyd eller lanser, eventuelt duer.

 

Dothraki er nesten nakene, "sverdene" deres er alt for korte for å være effektive kavaleri våpen.

 

Alt westeros soldater hadde trengt å gjøre var å lage en skjold borg med spyd.

Og dothraki ville være total impotente.

Lenke til kommentar

Tja. Det gjekk vel some venta i typisk stil at når du tar "livet" av leiaren så er heile hæren òg "død" (ekstradød), så eg er litt skuffa over at det vart så banalt og "enkelt" som det endte, men litt moro at Arya vart helten. Framleis ingen peiling på kva som er greia med Bran.

 

Episoden vart som venta eit kjempeslag og i vanleg stil med klipping i høgt tempo sånn at ein ikkje veit heilt kva som føregår. Lurer på kva dimensjon Arya teleporterte til der det var musestille då ho lista srg rundt, for det kan ikkje ha vore i Winterfell.

 

Overraskande få som døydde, både av sidekaraterar og hovudkarakterar, men dei blir vel spart til den store kampen om jerntrona. Sjølvsagt kom ex machina Arya akkurat då alt håp var ute, men rett før Jamie, ho dama, Tormund og alle var overmanna. Enkelte hadde fylt opp med store mengder plot armor.

 

Kva som var greia med Dothraki-ofringa, anna enn det visuelle, må gudane vite. Generelt mykje snodig krigføring denne episoden.

 

Kvifor vart ikkje Jon og Rhaegar brukt til å tenne skyttergravene? Dei chilla på ein mur ei stund der.

 

Skulle gjerne sett at WW fekk litt meir action. NK tok livet av Theon, men det var vel nesten alt ein WW gjorde.

 

Med tre store fraksjonar igjen og fire episodar igjen måtte dei vel kvitte seg med ein av dei først, og like greitt at det var NK som ikkje hadde noko dimensjon utover å ville drepe alle eller noko sånt, så får me ta alle vs Cersei i resten av serien. Synest likevel det var skuffande avslutning på ein fiende dei har bygd opp i sju sesongar.

 

Musikken fungerte veldig bra. Spesielt i dei første scenane fungerte det som ein god oppbygning til episoden.

 

Siste halvdel av episoden vart det litt vel mykje sakte kino av sverdsvinging og stønning.

Lenke til kommentar

Kva som var greia med Dothraki-ofringa, anna enn det visuelle, må gudane vite. Generelt mykje snodig krigføring denne episoden.

Tror det er så enkelt at med begrensede mengder penger og tid var kavaleriet lett å ofre.

 

 

Må si at Night King's død var ganske antiklimatisk. Det er et lite bilde av hvordan serieskaperne virker å være uvitende av hva som gjorde at de tropebrytende elementene tidlig i serien fungerte.

Lenke til kommentar

Jeg er egentlig mest overrasket over at så få ser ut til å ha noe særlig problem med hvor lettvint de løste situasjonen med White Walkers og The Night King. Her har man bygget dem opp som den store trusselen over 7 sesonger i en serie der det har gått sport i å unngå fantasy-klisjeer, for så å uskadeliggjøre dem på 2 sekunder med en av tidenes mest utslitte fantasy-klisjeer: den udøde hæren som kollapser i det magikeren som har vekt dem opp dør. Jeg har vært borti så mange fantasy-bøker, -spill og -filmer at jeg kanskje var mer bevisst på denne klisjeen enn mange andre - for dette var en klisje allerede da jeg begynte å interessere meg for fantasy for 20 år siden - men jeg hadde virkelig ikke forventet at de gikk for noe så lite kreativt. Jeg hevet faktisk øyenbrynene og tenkte "nei, gikk de virkelig for den?"

 

Ellers likte jeg veldig godt hvordan man bygde opp til at Night King ble drept. Flott visuelt sett, stemningsfull musikk og Arya kom ut av det blå.

 

Resten av episoden gjorde en god jobb med å holde på spenningen gjennom nesten 90 minutter. Litt for rask klipping og litt for utydelig hva som skjedde til tider, men dette har vært tilfellet i mange slag og jeg er ganske sikker på at de gjør det fordi det er enklere på den måten. Å la et stort slag utfolde seg på skjermen med god sikt og lengre tagninger er langt mer krevende.

 

Ellers har jeg som Gunfreak lest en god del militærhistorie fra middelalderen og det er helt riktig alt han sier. Har man en befestet posisjon så stiller man ikke hæren opp utenfor, man sender ikke lett kavaleri rett inn i fronten på fienden og det gir absolutt ingen mening at Dothrakiene skulle være noen trussel slik de kjemper. Jeg tror Dothrakiene skal være inspirerte av steppefolkene fra Sentral-Asia som var militært dominerende i middelalderen, men det var fordi de først og fremst brukte buer og kjempet fra avstand, red i godt organiserte formasjoner som hadde en rekke innøvde manøvrer for å lure fienden til å bryte opp sine rekker og de unngikk nærkamp frem til seieren var sikker. Hadde dothrakiene slåss på denne måten ville det gitt mening.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Var faktisk litt lettet at de fleste hoved karakterene overlevde selv om jeg fryktet siden episode 2 at flere av dem kom til å stryke i denne episoden. 

Jeg beundret taktikken til Night King, trodde faktisk nesten helt til enden at ikke ett eneste stein av Winterfall vil stå sammen når slaget var over, spesielt når NK gjenoppstå alle de døde, da tenkte jeg "Nå er det game over". 

Alt i alt en meget bra episode, fin twist i enden.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg er egentlig mest overrasket over at så få ser ut til å ha noe særlig problem med hvor lettvint de løste situasjonen med White Walkers og The Night King. Her har man bygget dem opp som den store trusselen over 7 sesonger i en serie der det har gått sport i å unngå fantasy-klisjeer, for så å uskadeliggjøre dem på 2 sekunder med en av tidenes mest utslitte fantasy-klisjeer: den udøde hæren som kollapser i det magikeren som har vekt dem opp dør.

Dette nevnte de jo tidligere i serien så jeg følte det var ganske åpenbart at det var det som ble planen og kom til å skje. 

Lenke til kommentar

Forskjell på realistisk og brukandes.

Dothraki er ikke magiske og defor følger ca. De samme fysiske lover som vi gjør i virkeligheten på samme måte som alle andre ikke magiske ting i serien.

Game of thrones er en fantasi middel alder verden. Det fantes ikke dothraki type soldater under middelalderen da de ville være total ubrukelige.

Selv lett kavaleri under middel alderen ville ha brukbar rustning, og mest sannsynlig spyd eller lanser, eventuelt duer.

 

Dothraki er nesten nakene, "sverdene" deres er alt for korte for å være effektive kavaleri våpen.

 

Alt westeros soldater hadde trengt å gjøre var å lage en skjold borg med spyd.

Og dothraki ville være total impotente.

 

Nei det fantes ikke dothrakilignende soldater under middelalderen, hvis man enkelt ignorerer mongolerne (som jeg vil påstå er veldig like), noe som fort blir vanskelig da det mongolske riket var det største verden har sett (jf. wikipedia, orker ikke lete etter bedre kilder per nå, men arrester meg gjerne hvis dette er feil) Hvordan mongolene ville hamlet opp med de "vestilge" (dagens europa) er vanskelig å si, men de klarte i seg i det minste godt i øst-europa gjennom Russland og godt inn i Polen før Ôgedei Khan døde, noe som satt en stopper for ytterligere vandring vestover. Er forøvrig enig med deg i at hvordan Dothraki ble brukt i denne episoden var.. lite gjennomtenkt? - Ga fine visuale bilder da ..

 

Uansett, til episoden:

Trist at det er dette man ender opp med etter 7 sesonger som har bygget opp til akkurat denne konfrontasjonen mellom de døde og levende. Så mye hinting og innblikk i backstory frem til "den lange natten", med en spennende historie rundt three eyed raven, children of the forrest og night king. Jeg hadde håpet å få større innsikt og svar på mange spørsmål rundt disse, spesielt forholdet night king og three eyed raven.

 

Istedet for dette fikk vi en episode med så mye plot armor, hårreisende militærstrategi (Jaggu flaks at Melisandre dukka opp, hæ? Var vel ikke meningen å oppnå noe med Dothraki uanset..) og uforklarlige situasjoner (Blant annet: omtrent alle hovedkarakterene blir svermet av x antall wrights, kutt til neste scene og de viser seg å overleve og ha teleportert neste gang man ser de) at jeg ble helt matt. Å nå begynne å tak i "indre konflikter" blant de levende (Cersei etc) blir for meg mindre interessant da den overhengende trusselen gjennom hele serien ble løst med at Arya ut av ingenting dreper night king (hvordan hun klarte den bragden er beyond me). Og når man først har bestemt seg for å ta den lette løsningen, kunne de godt ha gjort det litt mer kreativt enn måten det ble gjort på.

 

Etter de siste 4ish sesongene har ambisjonene mine for GoT synket mye, men jaggu klarte de å skuffe meg igjen.

 

For å ikke være utelukkende negativ: Musikken i denne episoden var helt fantastisk, leitmotifet (aner ikke hva det blir på norsk) opp i mot Light of The Seven (piano til introen når Cersei sprenger kirka), som også var fantastisk, fikk det til å kile litt i magen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...