Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Jeg er glad Euron fikk en opptur, og at ting ikke virker helt håpløst for Cersei og co nå. Når sesong 6 var over så virket ting alt for tilrettelagt for Dany, noe det igrunn fortsatt gjør, særlig nå som vi får en Jon+Dany-situasjon som jo har vært en stor fanfantasy for så mange. Det jeg virkelig er redd for nå er at skriverne nå gjør det forutsigbare trekket og gjør disse to og Tyrion om til den hellige treenighet som skal redde Westeros, og la de få en happy ending, styre sammen, og leve lykkelig i alle sine dager. Men jeg tviler samtidig sterkt på at GRRM ville endt historien sin på den måten, det ville isåfall vært et stort brudd med hva serien startet som. 

 

Personlig håper jeg det ender med død for både Jon og Dany, men jeg er en kyniker. Dany har blitt mer og mer maktsyk i det siste, og det burde straffe seg på en eller annen måte. Hun viser mer og mer at hennes virkelige ambisjon er å lede, flekse muskler (drager), og bare ta "hva som er rettmessig hennes". Jeg tror hun vil følge Olennas råd og drite i hva Tyrion rådgir, og jeg håper det vil bite henne i ræva.

Hun viser ikke den klassiske motvillig helterollen som Jon har. Han som aldri ville lede, men som havnet i den situasjonen ved å alltid "gjøre det rette". Og det er nettopp av denne grunnen at jeg heller ikke ville vært tilfreds med at Jon Snow vinner spillet. Det blir for forutsigbart, Han er en alt for klassisk helt, akkurat som Ned. Og vi så det i dagens episode, han gjorde nøyaktig det samme som Ned gjorde mot Littlefinger. Og når det gjelder denne karen, jeg nekter å tro at han gikk ned i den "hellige" kjelleren hvor han skjønte han ikke var særlig velkommen, begynte å nevne kvinnen som har hatet Jon i hele sitt liv, og i samme slengen nevner at han er keen på søsteren hans. Jeg nekter å tro at han ikke med full vilje provoserte Jon, uten at jeg kan si hva han virkelig planlegger på lang sikt. Men, han er tross alt eksperten på å skape splid.

 

Det hadde virkelig vært så perfekt om det var Littlefinger som endte på tronen. Fyren som startet hele historien til the Game of Thrones. Han er sniken som i alle klassiske historier ender med å bli avslørt av helten, og taper fordi han viser seg å være fysisk og moralsk underlegen. Men i den virkelige verden er det disse figurene som oftest vinner spillet. Det er de smarte, umoralske og kyniske menneskene i verden som oftest er i toppen, og jeg håper det reflekteres i serien. Men jeg tror og håper isåfall det blir bittersøtt for ham. At han virkelig blir the King of Ashes. Kongen av kaos. At han ikke lenger vet hva han skal gjøre når han har nådd toppen. Da han ikke lenger spiller i skyggene, men har alle øyne på ham. At målet han har hatt i alle år ikke lever opp til forventningene. At han faktisk når toppen av stigen han så nøye har klatret, men faller av når han har nådd toppen. Gjerne i form av å f.eks. ikke klare å samle Westeros til å bekjempe White Walkers. Han er veldig flink til å skape splid, men at det viser seg at han ikke er like flink til å skape samhold.

Vel, det er i det minste slik jeg hadde endt det..

 

Ellers holder jeg også fortsatt en knapp på Jaime Lannister, som, i likhet med Littlefinger, er moralsk tvetydig, men som også har gjennomgått stor utvikling.Jeg tror han fortsatt vil ha en stor rolle å spille. Jeg antar han vil være Cerseis undergang, og at det vil være paralleller til the Mad King, mens det denne gangen er Tyrion som entrer Kings Landing istedenfor Tywin, og Cersei er den som vil utslette byen om hun er på randen av å tape.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er litt rush, rush, rush over hele greia. Episodene har tapt seg veldig etter at de gikk tom for innhold ifra bøkene. Det er jo litt bisart å sette seg ned med sesong en, to og tre nå for i de sesongene så gjør de jo nærmest et stort nummer ut av at det å dra fra A til B tar fryktelig lang tid. Mens nå hopper og spretter folk fra A til B som om det var ingenting.

 

Det virker som manusforfatterne rett og slett innser at de ikke makter å gjenskape det samme detaljnivået nå som de ikke har innhold ifra bøkene å gå etter. Så istedenfor så fokuser de på å få alle hovedtrådene sammen for å kunne gi en oppegående avslutning på det hele.

Lenke til kommentar

Ting har tapt seg litt siden de gikk tom for bok-materiale, der er jeg enig. Ellers så går det fort fram ja, men en av kritikkene tidligere fra en del har jo vært at det gikk sakte. Blir vel aldri helt riktig.

Jeg likte episoden jeg. Ikke den beste, men hadde en del gode scener jeg likte godt. Forøvrig så har han som spiller Samwell en veldig god komisk sans (timing og alt det). Morsom kar!

Lenke til kommentar

Sesong 8 blir siste sesong, denne sesongen har kun 7 episoder og sesong 8 kun 6. Det er ikke unormalt at fremdriften tar seg opp mot slutten.

Det at personer beveger seg raskt har vært diskutert før, og forklares gjerne med at tidslinjen vi ser ikke er 100% lineær / at hver scene skjer etter den andre, og at det kan passerer tid i mellom de forskjellig scenene. Teknisk sett så det nok også en begrensning av tv formatet og behovet for å holde en viss fremdrift og at nødvendige karakterer ikke blir fraværende for lenge.

 

Det jeg virkelig er redd for nå er at skriverne nå gjør det forutsigbare trekket og gjør disse to og Tyrion om til den hellige treenighet som skal redde Westeros

Serieskaperne vet hvordan GRRM vil avslutte historien, så jeg tviler sterkt på at de kommer til å avvike noe særlig fra dette. Er (fan)teorier der ute om at Tyrion

kan være en Targaryen

, den kommer ikke helt ut av det blå, så det er ting i historien (bøkene)som kan gi hint om dette. Men om det stemmer gjenstår å se. Og skulle det skje i tv serien er det neppe noe skriverne gjør kun for fan service.

Lenke til kommentar

Ting har tapt seg litt siden de gikk tom for bok-materiale, der er jeg enig. Ellers så går det fort fram ja, men en av kritikkene tidligere fra en del har jo vært at det gikk sakte. Blir vel aldri helt riktig.

 

Jeg likte episoden jeg. Ikke den beste, men hadde en del gode scener jeg likte godt. Forøvrig så har han som spiller Samwell en veldig god komisk sans (timing og alt det). Morsom kar!

Problemet mitt er litt som han over deg skriver; folk teleporterer tilsynelatende rundt i Westeros når det for noen sesonger siden tok flere episoder.

Lenke til kommentar

Merker veldig at de begynner å få dårlig tid. Alt går svært fort fram nå. Det er meget tydelig at de ikke har særlig med materiale igjen og må bare avslutte.

 

Middels episode.

Problemet er jo nettopp at GRRM har skrevet i et tempo som tilsvarer at man må ha 7 bøker eller eventuelt 7 sesonger til. De vil gjerne avslutte serien før det blir for langdratt.

 

For å si det slik. GRRM vurderte sterkt å dra en "Det har gått fem år fra forrige bok" for å få tidsskjemaet til å gå opp. Da ender vi opp med at det må forhastes litt nå for å få brikkene på plass. Tar heller noen rushede transportetapper for å få historien til å gå fremover enn å ha 5 episoder med "karakter x er på båt på vei noe sted".

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Snakker om dere? synes verken det er forhastet eller dårlig. Selv om ting skjer, er det ikke forhastet. Herregud synes denne episoden var knallert også. :D

Lenke til kommentar

Snakker om dere? synes verken det er forhastet eller dårlig. Selv om ting skjer, er det ikke forhastet. Herregud synes denne episoden var knallert også. :D

Jeg mener heller ikke at det er forhastet, men det er lett å legge merke til at ting går i et litt høyere tempo. For meg så gjør det at jeg føler litt på "nøden" mot at The Night King kommer.  Tempoet er økt og det er ikke lenge igjen til ting smeller skikkelig.

 

Liker mye av det du nevner Kammizez! Jeg er også en liten kyniker og håper på alt annet enn en god slutt. Det kan gjerne være noen gode som sitter igjen, men det må være litt "bittersweet" for den som vinner uansett hvem det er. Det er vel ingen løsning som blir en overraskelse direkte da alle ting blir spådd av noen. 

 

Hadde vært kult om Night King tok over alt og alle døde.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Synes det er naturlig at det blir mer tempo nå. Alle seks tidligere sesonger har ledet fram til dette, og nå skal det avgjøres. Hell yes.

 

Spekulerer litt på slutten selv. Jeg forventer at det skal bli en eller annen syk vri, om ikke syk, så uventet. Det kjedeligste som kan skje er hvis Dany tar tronen. Det har jo blitt bygd opp til det fra sesong 1. Jeg tror at det må bli noen som ikke har vært i så veldig fokus.

Lenke til kommentar

Synes dette var en av de beste episodene på lenge. Tempoet er nå helt riktig; det skjer ting som faktisk driver historien fremover mot det som er blitt bygd opp til siden første sesong for akk så mange år siden. Jeg var redd for at dette også skulle hales ut maksimalt, da de tidligere sesongene har vært plaget med episoder man nærmest kan hoppe over uten å gå glipp av noe. I denne episoden derimot var det ikke en eneste overflødig scene eller dialog.

 

Angående at serien nå hopper mer i tid så er dette bedre enn at man bruker flere episoder på å vise en reise med mindre reisen i seg selv har en betydning for plottet. Det er grunnleggende fortellerteknikk at man kun viser de hendelsene som driver plottet fremover og/eller har en påvirkning på karakterutviklingen. Det ville ikke hatt noen verdi å vise f.eks. Oleannas reise til Dragonstone hvis det ikke skjedde noe nevneverdig på reisen, men for Jon Snow sin del så ville det vært veldig rart om han bare dukket opp på Dragonstone uten å først ha en scene som forklarer motivasjonen hans for å akseptere invitasjonen.

 

Ellers enig med de som er glade for å bli kvitt Sand Snakes. De var som tatt rett ut av en corny fantasy-film fra 80-tallet - sannsynligvis regissert av Roger Corman.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sand Snakes har vært en eneste stor farse fra starten av, og de avslutter jo egentlig like dårlig når disse jentene blir fullstendig latterliggjort og pulverisert som om de var ingenting (noe jeg egentlig var litt glad for) og plottet rundt disse personene er jo fortsatt like ulogisk som alltid da jeg regner med at Euron ikke vil få noen varige skader eller komplikasjoner av at disse giftige våpnene som det har blitt gjort et nummer ut av tidligere åpenbart kuttet han temmelig dypt en gang eller to.

Lenke til kommentar

Personlig håper jeg det ender med død for både Jon og Dany, men jeg er en kyniker. Dany har blitt mer og mer maktsyk i det siste, og det burde straffe seg på en eller annen måte. Hun viser mer og mer at hennes virkelige ambisjon er å lede, flekse muskler (drager), og bare ta "hva som er rettmessig hennes". Jeg tror hun vil følge Olennas råd og drite i hva Tyrion rådgir, og jeg håper det vil bite henne i ræva.

Hun viser ikke den klassiske motvillig helterollen som Jon har. Han som aldri ville lede, men som havnet i den situasjonen ved å alltid "gjøre det rette". Og det er nettopp av denne grunnen at jeg heller ikke ville vært tilfreds med at Jon Snow vinner spillet. Det blir for forutsigbart, Han er en alt for klassisk helt, akkurat som Ned. Og vi så det i dagens episode, han gjorde nøyaktig det samme som Ned gjorde mot Littlefinger. Og når det gjelder denne karen, jeg nekter å tro at han gikk ned i den "hellige" kjelleren hvor han skjønte han ikke var særlig velkommen, begynte å nevne kvinnen som har hatet Jon i hele sitt liv, og i samme slengen nevner at han er keen på søsteren hans. Jeg nekter å tro at han ikke med full vilje provoserte Jon, uten at jeg kan si hva han virkelig planlegger på lang sikt. Men, han er tross alt eksperten på å skape splid.

 

Det hadde virkelig vært så perfekt om det var Littlefinger som endte på tronen. Fyren som startet hele historien til the Game of Thrones. Han er sniken som i alle klassiske historier ender med å bli avslørt av helten, og taper fordi han viser seg å være fysisk og moralsk underlegen. Men i den virkelige verden er det disse figurene som oftest vinner spillet. Det er de smarte, umoralske og kyniske menneskene i verden som oftest er i toppen, og jeg håper det reflekteres i serien. Men jeg tror og håper isåfall det blir bittersøtt for ham. At han virkelig blir the King of Ashes. Kongen av kaos. At han ikke lenger vet hva han skal gjøre når han har nådd toppen. Da han ikke lenger spiller i skyggene, men har alle øyne på ham. At målet han har hatt i alle år ikke lever opp til forventningene. At han faktisk når toppen av stigen han så nøye har klatret, men faller av når han har nådd toppen. Gjerne i form av å f.eks. ikke klare å samle Westeros til å bekjempe White Walkers. Han er veldig flink til å skape splid, men at det viser seg at han ikke er like flink til å skape samhold.

Nei, Daenerys setter seg på tronen til slutt, men med et uttrykksløst ansikt og lyseblå øyne.

 

:evil:

Lenke til kommentar

Noe av det mest interessante med historien nå er for min del at en god del av spillerne fortsatt har/kan ha skjulte intensjoner. Kan Daenerys egentlig stole 100% på Tyrion og/eller Varys? Hva Littlefinger ønsker er vel fortsatt også litt uklart, og det samme gjelder jo White Walkerne. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...