Gå til innhold

Hva er dine tanker vedrørende Innlegg.no/Diskusjon.no?


Anbefalte innlegg

Mitt syn på piratkopiering er ganske simpelt; Hvis gir folk muligheten til å snakke om det (kanskje til og med dele linker) på et større forum som f.eks Diskusjon eller Innlegg så sprer du muligheten for folk til å gjøre lovbrudd. Du blir en enda større del av problemet og du er i tillegg medskyldig i tyveri.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig mistenker jeg at argumentene dine er vikarierende, at grunnen til at du ikke vil ha en mer liberal politikk på dette er at du ikke liker piratkopiering, og ikke ønsker at folk diskuterer det, fordi du personlig finenr det moralsk klanderverdig. Ikke at hovedgrunnen er din omtanke for piratenes software, elelr at du ikke mener et forum har plass til snakk om moral. Ei heller at moderatorenes jobb blir mer komplisert. Har jeg rett? Om argumentene ikke er den egentlig grunnen til at folk er imot, så kommer man ikek så langt når man snakker om disse argumentene.

 

AtW

Mitt problem er at oppmykning av retningslinjene angående piratkopiering vil skade forumet mer enn det vil "hjelpe". Jeg er ikke interessert i å være på et forum som tar del i slikt. Enkelt og greit. Hvorfor prøve å gjøre noe så simpelt til noe komplisert?

 

Nei, det er jo nettopp det som er spørsmålet mitt, hvorfor prøve å gjøre noe simpelt til noe komplisert. Det er nettopp derfor jeg har spurt om alle disse andre "småargumentene" virkelig har noe å si for folk når det gjelder forumets politikk ovenfor piratkopiering, jeg tolker deg slik som at de ikke er så viktige. Og grunnen til at du ikke vil være på et slikt forum er pga at du finner det moralsk betenkelig at det foregår slik diskusjon på et forum, er ikke det riktig?

 

AtW

Lenke til kommentar

Må jeg virkelig svare på noe jeg gav svar på i posten min?

 

Mulig du og jeg definerer diskusjon forskjellig her. Uansett har jeg ikke problemer med diskusjon om moralen rundt piratvirksomhet. Hva jeg reagerer på er oppmykning av retningslinjer som åpner opp for informasjon som kan lede til piratvirksomhet.

 

Mulig jeg ikke utrykker meg klart nok, jeg tror ikke grunnen til at du ikke ønsker en oppmykning er at du ikke ønsker moraldiskusjoner.

 

Det jeg lurer på er hvorfor du reagerer på det, det er flere her som reagerer på det, men for å komme noen vei så må man vite hvorfor. Du har gitt noen argumenter, men jeg innbiller meg at disse argumentene ikke er hovedgrunnen. Jeg tror hovedgrunnen til at du ikke ønsker informasjonen på forumet er at det strider imot din personlig moral, at du har et moralsk problem med at slikt foregår på forumet. (altså, ikke at du har et problem med diskusjoner om moral). Derfor spør jeg om dette er riktig.

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg mener det vil føre til at kvaliteten på forumet går drastisk ned om noe slikt skulle skje. Mitt ståsted om piratvirksomhet har ingenting med saken å gjøre.

 

Ok, da tillater jeg meg å komme med noen oppfølgingsspørsmål, hvorfor tror du kvaliteten går ned? Mer OT? Annnen brukersammensetning osv? Personlig synes jeg kvaliteten på en diskusjon ofte har mer med diskusjonens form å gjøre, enn diskusjonens tema (i den grad man kan objektivt måle kvaliteten på en diskusjon)

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg ser allerede for meg de nyopprettede trådene som kommer til å dukke opp som følge av denne endringen:

 

NOEN SOM HAR EN NO-CD CRACK TIL COD BLACK OPS?!?

 

Kan noen hjelpe meg med å finne en cd-key til BLACK OPS?

 

Hvorfor får jeg ikke spilt MP med CD-KEY som fulgte med i torrenten?

 

!!!NO-CD CRACK FINNER DU HER!!!

 

 

Joda, dette høres virkelig ut som en god idé.

Lenke til kommentar

Jeg mener det vil føre til at kvaliteten på forumet går drastisk ned om noe slikt skulle skje. Mitt ståsted om piratvirksomhet har ingenting med saken å gjøre.

 

Ok, da tillater jeg meg å komme med noen oppfølgingsspørsmål, hvorfor tror du kvaliteten går ned? Mer OT? Annnen brukersammensetning osv? Personlig synes jeg kvaliteten på en diskusjon ofte har mer med diskusjonens form å gjøre, enn diskusjonens tema (i den grad man kan objektivt måle kvaliteten på en diskusjon)

 

AtW

Villanden gir jo noen eksempler. Endringene vil trekke til seg brukere som ikke vil bringe noe matnyttig til forumet. Og i tillegg føre til et dårligere miljø brukerne mellom. Nå er jeg bare innom Windows-delen av forumet der. Var på spillforumet før, men ikke etter at Gamer.no stakk. Nå vet jeg ikke om den nåværende kvaliteten på den delen av forumet. Men Windows-forumet blir nesten daglig besøkt av noen som ønsker å gjøre noe piratrelatert. Hvordan skal dette heve "diskusjonskvaliteten" på forumet?
Lenke til kommentar

Forumet blit nesten dalig besøkt av noen som vil diskutere noe bilrelatert også, hvordan vil dette heve diskusjonskvaliteten? I utgangspunktet trekker alle nye temaer til seg nye brukere, som ønsker å diskutere disse temaene, det er jo litt av grunntanken bak et forum.

 

Ellers tror jeg at jeg skjønner litt hva du er redd for 1. En kvalitetsnedgang fordi gruppen nye brukere har lavere diskusjonskvalitet 2. Større spill og mere krangel mellom brukere (kanskje i tråder som i utgangpunktet ikke er relevante), fordi det er et tema som engasjerer mange. Dog tror jeg kanskje punkt 2 delvis kan løses ved hjelp av svært aktiv moderering.

 

Ellers vil jeg takk for at du har vært tålmodig med spørsmålene jeg har stillt, jeg synes det er en viktig del i en vellykket sammenspleising av grupper å forstå hvorfor "de andre" mener som de gjør.Det gor et mye bedre grunnlag for å finne en så god løsning som mulig. (dog er det jo ikke jeg som sitter og bestemmer det til syvende og sist)

 

AtW

Lenke til kommentar

Forumet blit nesten dalig besøkt av noen som vil diskutere noe bilrelatert også, hvordan vil dette heve diskusjonskvaliteten? I utgangspunktet trekker alle nye temaer til seg nye brukere, som ønsker å diskutere disse temaene, det er jo litt av grunntanken bak et forum.

AtW

Kan forstå logikken din her. Men jeg har litt problemer med å se hvordan det er helt det samme. Dersom dere myker opp retningslinjene angående piratvirksomhet vil det trekke inn brukere som aktivt er ute etter dette. Selv om flertallet sikkert ikke leser retningslinjene, vil det garantert bli flere brukere som kan se at diskusjon.no i så tilfelle gir mer spillerom om temaet.

 

Dog tror jeg kanskje punkt 2 delvis kan løses ved hjelp av svært aktiv moderering.

 

 

Ut i fra det vi har funnet ut i denne tråden ser jeg ikke noe spesielt til aktiv moderering. Selvsagt kan dere forbedre dere. Kan ikke se at det blir lett om antallet rapporterte filer og linker vil skyte i været pga. det vil bli lov å legge ved tvilsomt materiale.

 

Selv om jeg har sagt det før så sier jeg det igjen. Dersom retningslinjene blir endret for dette, vil jeg nok forlate diskusjon.no, dessverre. Fusjonen med innlegg.no hjelper heller ikke på den saken, da jeg ikke ønsker en sammenslåing.

 

 

Lenke til kommentar

[[

Hva har dette med DLF å gjøre?

 

Jeg ser ikke hvordan noen med et rasjonelt fiber i kroppen kan tro at det å omfavne alt som finnes av bunnslam på internett kommer til å heve kvaliteten på et forum (eller få Dotten sine barn til å smile om ti år), ergo dreier dette seg sannsynligvis om personlige, politisk motivert agendaer.

 

Ideologiske overbevisninger er vel og bra, men jeg har ikke noe ønske om at Gamerforumet skal kastes til ulvene for at ytringsmulighetene på diskusjon.no skal passe inn i rammene som defineres av det som til enhver tid er ledelsens ideologi. Det er også derfor jeg har argumentert mot dette siden det ble en mulighet, og helt klart kommer til å fortsette å gjøre det nå som gamer-delen av innlegg.no etter alt å dømme igjen blir en del av diskusjon.no.

 

Om politisk idoeoligi har noe med det å gjøre, så vet jeg ikke hvorfor DLF nevnes. Det er ikke et parti jeg vurderer å stemme på og ikke sympatiserer med, det eneste paritet jeg har vært medlem av er AP - hvor jeg meldte meg ut for ca 10 år siden. De siste årene har jeg møtt opp og stemt blankt. Men alle partier er, så vidt meg bekjent (kanskje med unntak av DLF), en tilhengere av at medier følger god presseskikk. De er utformet, rent historisk, av mennesker mer tilhørende SV og AP fremfor noen andre partier - hvis det da er av interesse for noen. Boken Norsk Mediehistorie anbefales.

 

Ideologien det her tas hensyn til er den som er definert av pressen. Dette er det blitt underrettet om før. Retningslinjer på et forum er noe en redaksjon utarbeider i henhold til presse-etiske normer. Det er en faglig vurdering, hvor press fra annonsører, ideologiske grupper og andre ikke skal tas hensyn til. Det er hva vi lover våre brukere når vi som mediehus sier vi etterstreber god presseskikk.

 

Jeg kan ellers bekrefte at jeg er for, utifra en faglig vurdering, at man på et forum i utgangspunktet skal kunne diskutere hvordan man piratkopierer, akkurat slik man i samfunnsforumet kan diskutere hvordan man jukser seg unna førstegangstjeneste, i litteraturforumet hvordan det perfekte mord er og i vitenskapsforumet hvordan man spalter et atom. Jeg er også for at filmskapere kan vise hvordan bankran utføres, som eksemepvis i Nokas, men det er en liten digresjon. Jeg er ikke for at et piratkopiert materiale, eller lenker til torrents, skal være på et forum. Ei heller er jeg for at forumet sprer opphavsrettslig beskyttet materiale (her har vi en utfrodring, fordi mange bilder som lastes opp - eksempelvis i babethreaden - tvilsomt er noe vi har tillatelse til å bruke. Dog er frykten tydeligvis større for spredning av piratkopiert materiale, fremfor stjålne bilder av lettkledde damer).

 

Jeg er også tilhenger av at en annonsør ikke skal kunne presse seg til å diktere hvilken retningslinjer et forum skal ha. Å ta slike hensyn er en trussel mot ethvert forum og i strid med vær varsom-plakaten.

 

Til syvende og sist er det ansvarlig redaktør som vil avgjøre dette. I det (eventuelt) nye mediehuset vil ventelig hverken Diskusjon.no eller Innlegg.no kunne inneha retningslinjer en redaktør vurderer som i strid med god presse-etikk. Han/hennes vurdering er det som blir gjeldende i så måte.

Lenke til kommentar

Er det noen oppdateringer rundt dette?

Flytter dere over postene på innlegg.no til diskusjon.no, eller blir forumet her lagt dødt?

 

Vi jobber med å finne ut om det er laget noen gode verktøy for å flette sammen databasene. Om det finnes er det likevel ikke sikkert at det er den beste løsningen. I praksis vil vi ha bedre kontroll om vi flytter over ett og ett nettsted til ny forumplattform, men dette vet vi mer om i løpet av en ukes tid.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Da jeg ble medlem i hardware.no forum i 2004 likte jeg hvor dannet alt var. Jeg følte nesten et press å skrive godt og saklig. Det hjalp meg veldig i jobbsituasjoner også. Men brukerne var veldig dannet, det førte til at jeg selv ble det. Gamer.no tok med seg de dannede brukerne og lot 15-åringene være igjen. Ser på dette som en mulighet til at det samme kan skje igjen :) skape dannede diskusjoner :) Men igjen, blir alt sammen statseid nå? Vil det få konsekvenser?

Lenke til kommentar

Forumet til side: Dette er større enn bare Gamer.no. Fusjoneringer innenfor media er noe tull. Hvor blir det av fri presse når alle skal hoppe bukk (tolk den gjerne i feil retning. Jeg begynner å gå tom for vennlige homoanalogier. Knis.)

 

Finurligheter til siden; hvor mange av de store mediehusene i Norge er fortsatt norske? Jeg begynner å bli nysgjerrig.

Lenke til kommentar

Litt fakta: Mediehuset Tek blir et eget aksjeselskap som eies av 50% Edda Media og 50% av A-pressen. Edda Media eies av britiske Mecom, mens A-pressen eies av Telenor, LO og stiftelsen Fritt Ord.

 

Hovedformålet med fusjonen er at vi mener vi vil levere mye bedre nettsteder nå når vi slår oss sammen og kan jobbe mot et felles mål fremfor å konkurrere mot hverandre i alt vi gjør.

 

Av de store avishusene er det vel Edda Media som er det eneste som ikke er norsk-eid. Samtidig eier f.eks. Schibsted store mediebedrifter utenfor Norge så dette går begge veier.

 

Det som er verdt å merke seg er at det mange av de som har vært med Hardware.no og Gamer.no fra starten som vil ha mye innflytelse i Mediehuset Tek. Hvis jeg ikke teller helt feil er vi hvertfall fem ansatte som alle har 10 års erfaring (eller mer) med nettstedene i nettverket.

Lenke til kommentar

Hovedformålet med fusjonen er at vi mener vi vil levere mye bedre nettsteder nå når vi slår oss sammen og kan jobbe mot et felles mål fremfor å konkurrere mot hverandre i alt vi gjør.

 

Kan du forklare på hvilke måte dette bedrer kvaliteten?

 

I de aller fleste tilfeller hjelper konkurranse på kvalitet ("monopol-prinsippet", som du nok allerede vet mer enn nok om). Den slutningen jeg trekker er at ved å eliminere konkurranse, er det mye større fare for at kvaliteten synker, istedenfor å stige.

 

Hvis dere har noen gode argumenter så skal jeg være den første til å bli overbevist, men jeg stiller meg skeptisk enn så lenge.

Lenke til kommentar

Å starte en webside krever nesten ingen initiell kostnad i disse dager. Det er lett for brukere å migrere til andre nettsider. Hvordan skal man klare å ha et "monopol" i ett felt der det er så lett å starte konkurrenter, uten at monopolet faktisk leverer et bedre produkt til brukerene? Eller ihvertfall i det minste tilsvarende godt? Forhåpentligvis vil ens tørre organisasjon føre til at man har råd og kompetanse nok til å kjøre ordentlige tester og analyser på sidene. Desverre er det ikke så god kvalitet på dette nå, endel ting krever endel ressurser for å få bra, kulturinnspill er lettere å få relativt bra med mindre ressurser.

 

AtW

Lenke til kommentar

Å starte en webside krever nesten ingen initiell kostnad i disse dager. Det er lett for brukere å migrere til andre nettsider. Hvordan skal man klare å ha et "monopol" i ett felt der det er så lett å starte konkurrenter, uten at monopolet faktisk leverer et bedre produkt til brukerene? Eller ihvertfall i det minste tilsvarende godt? Forhåpentligvis vil ens tørre organisasjon føre til at man har råd og kompetanse nok til å kjøre ordentlige tester og analyser på sidene. Desverre er det ikke så god kvalitet på dette nå, endel ting krever endel ressurser for å få bra, kulturinnspill er lettere å få relativt bra med mindre ressurser.

 

AtW

 

Det er veldig vanskelig å få oppmerksomhet på internett, i alle fall når det er så sterke konkurrenter der ute allerede, som har en gigantisk brukerbase "fra før av". Å starte en ny side fra scratch er som du sier ikke så vanskelig, men det å få folk til å komme til den vil jeg si at er nesten umulig. For det trenger du å markedsføre deg, noe som i de aller fleste tilfeller koster penger.

 

"Hvordan klarte gamer.no det da?" kan du jo spørre. Greia er at når gamer.no (eller hardware.no for den saks skyld) startet var det langt mindre konkurranse, og så vidt jeg vet var det heller ikke noen ordentlige spillsider for norske brukere. Det er ikke saken nå.

 

Det finnes selvfølgelig nettsteder som tilbyr spillstoff for norske brukere nå til dags (f.eks. VG, ITavisen og noen til) men disse har enten helt elendig kvalitet, eller så oppdateres de ekstremt skjeldent. Et fullstendig monopol er nok ikke mulig å få, men dette nye mediehuset vil være så mektige at de nok ikke kommer til å være redde for konkurranse med det først, og det "nesten-monopolet" de har vil være tilstrekkelig for at de ikke trenger å bry seg like mye om kvalitet som før, tror jeg.

Endret av Error
Lenke til kommentar

Det du beskriver høres ikke akkurat ut som et monopol-problem, mer at det er ekstremt mange konkurrenter. Det er forøvrig mange store sider som raskt har gått til grunne på internett, i mye større grad enn i tradisjonelle bransjer. Om man tror man kan hvile på laubærne i lengre tid på nett, tror jeg man får en hard og brå oppvekker.

 

AtW

Endret av ATWindsor
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...