Gå til innhold

Kommentar: Hvem skriver vi for, egentlig? (X360, PS3)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

sånn som det er for min del. så pleier jeg å lese hele anmeldelsen og se hva anmelderen er for og i mot. liker jeg det jeg leser så kjøper jeg det.. kikke som regel ikke på totalkarakteren en gang. for min del blir så kjøper jeg uncharted 2 og kommer garantert til å nyte det. fin grafikk god fortelling og masse action. hadde nok likt det bedre hadde det vært mer puzzles men nå har utvikleren valgt å gjøre det mer actionprega så skal ikke jeg klage for jeg er temmelig altetende.

Lenke til kommentar

Først må jeg bare si at ingen her har spilt spillet så vi kan ikke vite om det faltisk fortjener en 10 eller ikke. For det andre så er det jo bare en persons mening, men jeg så noe som fikk meg til å tenke.

 

Resistance 2, Gamer: 7/10, Metacritic 8.7/10

Fat Princess, Gamer: 4/10, Metacritic 7.8/10

Killzone 2, Gamer: 6/10, Metacritic 9.1/10

Uncharted 2, Gamer: 7/10, metacritic 9.7/10

Motorstorm Pacific Rift, Gamer: 7/10, Metacritic 8.2/10

Halo 3, Gamer: 9/10

Fable 2, Gamer: 9/10

Gears of War, Gamer: 10/10

Gears of War 2, Gamer: 10/10

 

Når det er sakt har jeg aldrig sett gamer.no legge vekt på om et spill er eksklusivt eller ikke.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+214asdf125

For det andre så er det jo bare en persons mening, men jeg så noe som fikk meg til å tenke.

 

Resistance 2, Gamer: 7/10, Metacritic 8.7/10

Fat Princess, Gamer: 4/10, Metacritic 7.8/10

Killzone 2, Gamer: 6/10, Metacritic 9.1/10

Uncharted 2, Gamer: 7/10, metacritic 9.7/10

Motorstorm Pacific Rift, Gamer: 7/10, Metacritic 8.2/10

Halo 3, Gamer: 9/10

Fable 2, Gamer: 9/10

Gears of War, Gamer: 10/10

Gears of War 2, Gamer: 10/10

Jo, den der har vi sett et par ganger. Artikkelen skrev iallefall uansett at snittkarakteren er ganske lik mellom konsollene. Den "statistikken" der kunne vel kanskje hatt godt av å inkludere feks. MGS4 og LBP om den ville forsøke å se halvveis saklig ut :p

Endret av Slettet+214asdf125
Lenke til kommentar

Jeg syntes det er flott av redaksjonen å komme med en offentlig uttalelse som jeg også tror behøvdes etter de store anklagene og ville diskusjonene rundt gamer.no og hvordan dere anmelder og for hvem dere anmelder spill. Det er selvfølgelig en artikkel vi burde være foruten, det bør ikke være slik at redaksjonen på en spillside må gå ut og fortelle at de favoriserer en konsoll etter en anmeldelse hvor et spill fikk en "dårlig" karakter. Jeg håper virkelig ikke at vi kommer til å oppleve et slikt rabalder rundt nye anmeldelser som det vi har opplevd etter Uncharted anmeldelsen. Forumet består av så mange gode brukere som vet bedre enn å lage et slikt oppstyr som vi i dag har kjennskap til.

 

Redaksjonen gjør en fantastisk jobb og jeg gleder meg til å lese flere anmeldelser som er til vårt beste!

Lenke til kommentar

*Snip*

Jo, den der har vi sett et par ganger. Artikkelen skrev iallefall uansett at snittkarakteren er ganske lik mellom konsollene. Den "statistikken" der kunne vel kanskje hatt godt av å inkludere feks. MGS4 og LBP om den ville forsøke å se halvveis saklig ut :p

 

Ja det var nok ikke et sjakk trekk det nei. Jeg hadde ikke lest kommentarene men, det har jeg gjort nå og angrer litt på det ja.

 

BTW toman du hadde noen spydige kommentarer håper du innser at du tok feil og kommer med en forklaring.

 

("personangrep"?)

Endret av Head_Hunter
fjernet personangrep
Lenke til kommentar

Når det gjelder snittscore for PS3/Xbox360 spill så må man huske at 360 har gitt ut mye flere spill. Når da spill som regel er 6 eller dårligere på skalaen, så vil så klart 360 snittet trekkes ned. Jeg synes det heller ville vært spennende å se antall 8, 9 og 10 på karakterene pr konsoll istedenfor, uten at jeg helt vet hvordan tallene er der.

 

Hvis vi tar utgangspunkt i artikler som kun gir karakter på en plattform (som kan være eksklusive spill eller spill som kun er omtalt på en plattform), så er fordelingen nesten perfekt normalfordelt rundt 7 for begge plattformer (det er nesten skummelt hvor likt det er - kanskje det er DETTE noen i redaksjonen jobber mot! :--).

 

Det som trekker snittet til Xbox 360 ned er at det er omtalt flere (dårlige) spill for konsollen (det kommer en ny topp rundt karakteren 3).

 

Av andre interessante detaljer i samme datagrunnlag så ser det ut som at Wii-spill er normalfordelt rundt 6, men at kurven er flatere (jevnere fordelt) i begge retninger. PC-spill ligger mellom 7 og 8 i topp, men har en laaaang slakk kurve bakover mot 1 (jeg bare leser tallene og tegner grafer i hodet, her). PS2 har samme kurve som X360 og PS3.

 

I grunnlaget for totalt antall gitte karakterer er forøvrig standardavviket 1.51 for PS3 og 1.85 for Xbox 360 (som stemmer overrens med at det er flere dårlige 360-spill som er omtalt).

Lenke til kommentar

Bra oppklaring rundt alt oppstyret som desverre har kommet rundt denne anmeldelsen. Jeg forstøkte å skrive et par innlegg i den andre tråden, men alt druknet jo bare i sinne-innlegg.

 

Jeg likte anmeldelsen av rimelig enkle grunner. Ja, det henviste en del til Uncharted 1. Hvorfor? Fordi dette er oppfølgeren, ganske opplagt egentlig.. Anmelderen mente at spillet hadde litt for mye skyting, waves med fiender som tåler altfor mye. Og litt for mye hjernedød skyting. Kanskje det hadde vært bedre å balansert det litt mer med litt mer gåteløsing og tid til å ta en pause i ny og ne og bare se litt på den fine grafikken :)

 

Altså, nummer en led mye av det samme. Det var en god del skyting og fiender som aldri døde. Ble litt lei av det, men historien veide opp. Og det var troverdige karakterer i spillet som man trodde på og som man fikk en følelse av hvorfor de var der. I toeren virker det som om det er lagt inn karakterer man ikke får noen spesiell introduksjon på og som man ikke føler med. Alt dette sammenlagt lyser jo 7/10 om man skal sette en karakter.

 

Rent personlig ville jeg gitt Uncharted 1 7/10, men dersom toeren har en utmerket multiplayer-del ville jeg gitt det 8/10. En tier burde aldri bli gitt siden et spill sjeldent er perfekt (bortsett fra Final Fantasy 7 ;)), men det er helt klart historiefortellingen og formidlingen av noe som teller mest. Det er en grunn til at svært mange ikke likte Transformers 2 f. eks. For mye hjernedød action er ikke bra. Da blir det ingen balanse og balanse er svært viktig.

 

Jeg liker å sammenligne dette med det å spille musikk. Selv spiller jeg trommer og da betyr dynamikken svært mye. Om jeg starter en låt med åpen hi-hat og masse cymbaler så har jeg ingenting å gå på. Da kan jeg ikke øke energinivået i låten noe som helst og resten av låten fremstår som flat og kjedelig. Dersom jeg derimot lar det bygge seg opp litt, kanskje legger på en liten variasjon for hver tank, tamburin eller lignende så blir det langt bedre. Balanse balanse! :) Stå på Gamer.no! Dere gjør en strålende jobb! Bortsett fra anmeldelsen av KillZone 2 som dere burde skamme dere bittelitt for ihvertfall :p

Lenke til kommentar

Så kan vel denne PS3-pjokken minne 360-folket som LOL'er av oss nå om hva som skjedde to år tilbake: Vår aller kjæreste Kristian Evensen gjorde et særdeles blodig totalslakt av Halo 3 før han kom fram til at selv å gjøre billig kebabkjøtt ut av spillet hadde vært for ondskapsfult....Vi kan jo ta en titt, lese et 4/6-slakt er jo alltids en høydare!

Lenke til kommentar

Må si jeg sitter å smiler, tenker alle Sony Defense Force barna sitter nå å tenker at de var visst ekstremt dumme. Eller kanskje de har dratt allerede, de skulle jo absolutt ikke være her etter en anmeldelse som faktisk roser spillet men anmelderen foretrakk bare eneren over oppfølgeren. Tsk tsk. Sånn går det når de barna absolutt må få bekreftet at deres kjøp er det beste ellers er det "zomgpew whine". Fordi de ikke enten gidder eller klarer(?) å lese hele anmeldelsen for å få oversikten.

Lenke til kommentar

Syns det er bra av dere at dere kommer med en uttalelse, selv om det ikke burde være nødvendig. Dere har en gjeng anmeldere som er blant de beste i sitt fag, og som klarer å skrive tekster som både er interessante å lese, og ikke minst treffende. Det er ikke mange ganger jeg har sittet igjen med et annet inntrykk av spillene dere anmelder etter selv å ha prøvd de selv.

 

Keep up the good work.

Lenke til kommentar

Dette er egentlig så selvsagt at det er overflødig å lage en egen artikkel på det. Dog kan jeg forstå at dere er lei av at folk griner, syter og kommer med useriøse anklager når dere legger ned mye arbeid. Men slik er nå engang verden, særlig nettverden. Det vet dere da. Bit tennene sammen og stå på videre. Gamer.no er tros alt en av de beste og mest seriøse spillsidene som finnes på nettet!

Lenke til kommentar

Ja dette var nå også noe å lage oppstyr over. Jeg syns synd i Gamer.no og mener det er enormt storhjertet av de å i det hele tatt gidde å komme med et seriøst "svar på anklagene".

 

95% av hele dette tullet kvalifiserer jo ikke til barnehage nivå engang.

Det lyser jo "13-18åring" mentalitet hele veien. Konstruktiv kritikk kunne like gjerne vært bibelen på latinsk. Stakkars folk, livet er tydeligvis forferdelig tungt for noen. Morsomt den dagen de kanskje ser tilbake og faktisk forstår hvor idiotiske de har oppført seg. Desverre kommer mange av disse menneskene, om jeg kan kalle dem for det, aldri så langt i utviklinga.

 

Jeg er enig med Gamer.no i at, hva har det å si hvilken konsoll som står under tv`n??

Jeg trodde de fleste gamere der ute brydde seg mest om det som foregikk på skjermen.

 

Leserne bør (og skal, etter min mening) se anmeldelsen (teksten) og karakteren som en helhet. Er du skikkelig interessert i et inntrykk og går rett til karakteren er du i utgangspunktet ikke spesielt lur, pluss at du mest sannsynligvis gir deg selv ett realt spark i ballene.

 

Jeg føler jeg har "skitnet til mine hender" eller "blitt besudlet" av å i det hele tatt kommentere denne saken, så latterlig er det.

Men jeg er en trofast Gamer(.no leser), og vil vise min støtte.

 

Gamer sine anmeldelser veier som oftest en god del mer hos meg enn mesteparten av det andre man finner der ute i den vide verden. Stå på!

Lenke til kommentar

Godt skrevet og forklart Gamer.no!

 

Folk må lære seg å lese omtalen for det den er. Det er jo faktisk berre å lese den og tenke ut om du er einig eller ueinig med argumenta til meldaren. Dette kan sjølvsagt vere vanskeleg å vite sidan du stort sett ikkje har spelt spelet, men det er nettopp då meldaren må forklare argumenta på ein god måte. Dersom det skjer, noko som stort sett er tilfelle her på gamer, burde dei fleste vere i stand til å tenke ut om dette er noko dei likar, eller ikkje likar. Så kan du eventuelt sjå på karakteren til slutt og tenke ut om dette er noko du trur du ville vere einig i. Viss mykje av det meldaren har skrevet ikkje stemmer med di oppfatning av verkelegheita kan det vere at du kanskje ville gitt spelet ein høgare karakter sjølv, noko som er heilt greit. No hadde eg eit poeng her ein plass, men akkurat no klarer eg faktisk ikkje å skjønne kva all denne kranglinga eigentleg handla om, så eg trur eg berre skal gå og legge meg.

 

Gamer.no er ei side med integritet. Ei side som legg vekt på det som er skrevet med bokstavar, ikkje med tal. Det er ei side som faktisk skriv truverdige omtalar av spel, same kva andre måtte meine. Det er i alle fall eg takksam for!

Lenke til kommentar

Det er svært synd at anmeldelsen av Uncharted 2 i stor grad er preget av at anmelderen bygger opp et skjold i påvente av flamberingen som han er fullstendig klar over vil komme.

 

Dette, i tillegg til denne artikkelen, viser dessverre at fanboys har en viss makt over Gamer.no.

 

Det bør være helt unødvendig. Det er greit å si ifra om man mener anmeldelsen er feil, men å komme med latterlige, usaklige, ubegrunnede påstander om anmelder og Gamer.no blir helt feil. Om man er så sterkt uenig, så får man komme med saklige argumenter, i stedet for å oppføre seg som gråtende småunger.

 

Enkelte så ut til å "henge seg på" i ren, dum, ukritisk saue-mentalitet. "Oi, her er det mange som hyler og skriker. Jeg gir blanke i å lese artikkelen, når så mange poster da må de ha rett!"

 

Det at nesten ingen faktisk har spilt spillet gjør det hele enda dummere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...