Gå til innhold

Blir CPU ustabil av høy spenning, og hva hindrer (mest sannsynlig) meg?


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har begynt å se på mulighetene for å overklokke prossessoren min, SB i5 2500K på et Asus P8P67 og prøver å følge en guide, uten å vite altfor mye av hva jeg driver med. Den er stabil på 4GHz, men så prøver jeg å komme opp til 4.5, men da er den veldig ustabil. Og guiden sier ikke noe om hvor langt opp jeg kan sette spenninga, annet enn mellom 1.24-1.27V, men min er ustabil på alle disse og høyere, kan jeg gå opp til for eksempel 1.30-31 på 4.5GHz? Eller kan ustabiliteten komme av for høy spenning, eller burde jeg finne en kombinasjon av multiplier og spenning som gir stabil klokking, for så å øke multiplier med 1 og øke spenningen til den enten havner nærme for høy verdi eller til den på nytt er stabil?

 

Er det sånn at spenningen og multiplieren er proposjonale? At om du har en stabil klokk og øker multiplieren, så vil den ihvertfall ikke være stabil ved en lavere spenning enn laveste spenning som ga stabilitet på lavere multiplier?

 

 

Eller kan det være at jeg har fått en CPU som rett og slett ikke tåler 45 som multiplier?

 

Jeg vil jo ikke ødelegge noe heller :p .

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du bør nok lese advarslene på siden du viser til før du prøver å trikse med CPU spenningen. CPU'en kan lett ødelegges.

Jeg tviler på om du klarer å overklokke en 3.3GHz CPU til 4.5GHz uten å bruke helt spesiell kjøling, det er tross alt en økning på 36%, og 4GHz er nok mer realistisk med luft eller vannkjøling.

 

Spenningen og klokk er ikke "proporsjonale", men spenningen avhenger av hvilken halvlederteknikk som er benyttet. For mange år siden, med standard TTL teknologi, var spenningen 5V.

Endret av Professor Farnsworth
Lenke til kommentar

Har lest guiden relativt nøye. Poenget mitt lå i at for 4.5GHz, så var det brukt spenning på 1.24-1.27, på hans i7 riktignok, så var min ustabil på samme hasitghet på 1.275, så om jeg da burde gå høyere opp , og hva som blir øvre grense?

 

Har riktignok fått til noe som ser ut som stabil hastighet på 4.4ghz og 1.265V, klarte ihvertfall en time på Prime95, og makstemperatur på 65ish grader. Om det er bra eller ikke aner jeg ikke.

Lenke til kommentar

Intel Burntest er en raskere måte å sjekke om noe er grunnleggende feil. En i5-2500k skal klare fint opp til og med 1.35V uten problemer. Makstemperaturer burde ikke overstige 75C for å være trygg, noen kjører 5GHz og mer på ca 1.5V har jeg lest. Uansett er 1.27V for 4.4 GHz visstnok bra, og noe du kan være fornøyd med.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Det varier veldig i fra prosessor til prosessor, du kan ha 10 utgaver av 2500k med forskjellige resultater på samme system.

 

Jeg har 2600k på Asus p8p67 med cooler master 212+ kjøler og kjører fint 4,5Ghz på ca, 1,28v under 65 grader i Prime og alt annet jeg har testet den med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...