Gå til innhold

Test: Apple iPad 2


Anbefalte innlegg

Nettbrett med 1024x768 i 2011? Latterlig!

 

Den burde minst hatt 1280x800 eller 1368x768. Den mest passende oppløsningen til størrelsen hadde nok vært 1280x800 som da også gir god 720p HD-film mulighet.

Det er flere år siden 10" nettpc med 1024x768 oppløsning ble for knotete til webbrowsing, så det overasker meg sterkt at Apple velger denne opløsningen på iPad 2.

 

Det blir nå årsaken til at jeg heller ser på honeycomb brettene, noe som blir litt dumt ift. valg av telefon jeg har iP4. Kan ikke helt tro dette dårlige valget fra Apple.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

@Theo343 vet du hvor stor skjermen til iPad er? kunne ikke tenke meg og ha full HD på min 22" pc skjerm.

Så du synes 132 PPI er mye? Virkelig? Selv ikke første gen iPhone hadde så lav PPI.

 

Theo343, det er for å beholde kompatibilitet. Apple vil enten doble oppløsningen eller beholde den gamle. De burde heller ha startet med en høyere oppløsning på den første padden, men det gjorde de ikke.

Lenke til kommentar

Ipad2 virker som et godt produkt for de som ønsker å bevege seg i IOS sin verden. Som vanlig kjører de stilen med det å akuratt legge til nok til at det kan være verdt en oppgradering, noe som er bra for apple, men synd for kundene.

 

Selv føler jeg ikke at et produkt fortjener 6 kun fordi det er det beste av det som er ute akuratt nå. I så fall var jo Ipad 1 dømt til 6 når det kom ut.

Med de mangler ipad2 har per idag, ut fra minusene satt opp mot plussene i testen, ville jeg selv havnet på en 5er.

 

For meg blir det uansett å vente på et android brett pga oppløsning, proprietær dataplugg, itunes, hjemmeskjermer, flashmangel, utvikling av apps til IOS må gjøres på OSX for å få det gjennom appstore, og apples stålkontroll om hva som er lov.

 

@Theo343 vet du hvor stor skjermen til iPad er? kunne ikke tenke meg og ha full HD på min 22" pc skjerm.

 

Hvorfor ikke? I verste fall kan du jo bare sette opp dpi via OS.

 

Har selv 24" med 1920*1200 og 2 * 22" med 1920*1080.

Hadde vært svært så fornøyd dersom 24" hadde hatt 2560*1600 og 22"erne hadde hatt 2560*1440 eller mer.

Endret av Viewety
Lenke til kommentar
Noe jeg derimot reagerte på var dette, som på ingen måte er en ulempe:

 

Sitat

En ulempe er imidlertid at Apples bærbare produkter fortsatt ikke støtter Adobe Flash

Tegnet på at du offisielt har sendt sjelen og objektiviteten din til Steve Jobs er dette perleutsagnet. At mangelen av noe er en fordel.

Jeg har hørt dette utsagnet før, og det er jo sånn sett en glimrende test for å luke ut de verste Apple-fanboysene ;)

Sier forøvrig ikke at Apple ikke lager gode produkter (hadde seriøst lyst på iPhone før Androidtelefonene kom opp på samme nivå), men mangel på USB-støtte og flash er IKKE fordeler.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Les innlegget en gang til så vil du se at jeg er klar over størrelsen. Har hatt flere enheter i samme størrelse og vet godt at 1280x800 hadde vært helt ypperlig samt at 1024x768 blir for lite til god surfing.

Jeg var helt overbevist om at oppløsningen på 1024x768 ville være en stor ulempe, men etter å ha prøvd en første generasjons iPad i en uke så må jeg innrømme problemet ikke var så stort som jeg trodde.

 

Dette kommer av måten Safari (og alle andre web-browsere til mobiler forsåvidt) håndterer display av web-sider. Disse blir ikke satt opp 1:1 slik de blir på en PC, men skalert slik at hele bredden av websiden vises uansett hvor stor den måtte være. På denne måten slipper man å føle at opplevelsen blir klaustrofobisk.

 

Når det er sagt så skulle jeg gjerne ha sett en dobling i oppløsning for å få et klarere bilde med klarere tekst, men noen deal-breaker var det faktisk ikke til tross for at jeg antok det i utgangspunktet. Får heller vente på iPad 3 og sende iPad 2 i arv til kjæresten når den tid kommer ;)

Lenke til kommentar

Morro å se at de fleste minuser er de samme som oss andre som ikke liker apple har. Og at dere ikke liker dekslet tror jeg også går i samme boks. De som er glad i Apple produkter liker dette merkli nok.

Gleder meg til å se når de biligere utgavene av htc sitt nettbrett kommer til norge(uten wifi og med mindre lagring). Samt når asus sin pad med tastatur løsning kommer :yes:

Lenke til kommentar

Ok omtale av iPad, men smartcover-testen er helt feil, med mindre skinnversjonen er mye mer stabil. Når man bruker den som støtte kan den stå på ulent underlag, og man kan dytte den langt bakover og vippe den mye fremover uten at den mister balansen. Har selv brukt applikasjoner på iPad2 imens coveret blir brukt som støtte, og det fungerer strålende - ikke som i videoen. Det kan nesten se ut som om coveret er ødelagt, at ikke magnetene holder "trekanten" slik den skal.

Lenke til kommentar

Det ingen test svarer på er om det er noen vits i å oppgradere fra iPad 1 til iPad 2. Er det stor nok forskjell til å forsvare ett nytt +/- 4000 kroners innkjøp?

 

Og til de av dere som har lyst til å slenge ut bemerkning om overgang til andre merker enn Apple kan spare seg. Det her dreier seg om Apple iPad, og ikke andre nettbrett.

Lenke til kommentar

Har forøvrig ikke støtt på en eneste situasjon der jeg savner Flash. De fleste store nettsider har iPad-versjoner av sine sider, og de loades ofte raskere enn sine fullversjons-søsken pga. manglende flash. 95% av all video på nettet er i Vimeo/Youtube og lignende HTML5/h.264-avspillere som støttes av iPad.

 

Flash-spill savner jeg ærlig talt ikke, da iPad har såpass mange bra spill fra før. Både gratis og betalbare.

Lenke til kommentar

Tidligere var selvsagt mangel på Flash-støtte en selvfølgelighet understøttet av svak maskinvare. Nå som iPad begynner å bli kraftig nok, tror jeg fravær av muligheten til å selv velge om man vil ha Flash-støtte eller ikke skyldes følgende: webutviklere er late og/eller selskaper er gjerrige.

 

Gitt valget mellom å utvikle en egen nettbrett/iPad-versjon av sine nettsider, og muligheten til å legge inn en notis som sier "Aktiver Flash på din iPad for å se dette innholdet", ville nok mange late utviklere og gjerrige selskaper valgt det siste alternativet. Valgfri Flash-støtte vil bremse utviklingen av de meget flotte nettbrettilpassede nettsidene vi begynner å bli vant til. Disse tilpassede nettsidene er/blir også til nytte for nettbrett fra andre leverandører enn Apple. Fravær av dette valget på iPad gir altså store fordeler for alle nettbrett på sikt.

 

EDIT: Vil også legge til at fravær av Flash-valg bidrar til å gjøre nettet raskere også for vanlige PC-er, siden mange idioter blir tilnærmet tvunget til å fjerne unødvendig Flash-innhold både i innhold og reklamer på sine nettsteder.

Endret av Marasmus
Lenke til kommentar

Jeg klarer enda ikke å forstå hvordan man kan gi et produkt terningkast 6 når man har flere punkt på minus siden!?

 

Har selv første versjon av iPad og selv om den fungerer greit så er det mye som trekker ned, og mye av det er overført til iPad2 som at den ikke støtter Flash (ødelegger en god del av surfeopplevelsen når man støter på hindringer hele tiden).

iOS har også en del mangler som gjør det litt tungvindt i bruk, først tenkte jeg at det var bare at jeg var vant til Android men nå har jeg kun brukt iOS over lengre tid og enda får jeg det ikke til å bli så genialt som det hevdes.

Lenke til kommentar

Hyggelig å se at det ikke har blitt noen flamewar her enda. Jeg er fremdeles veldig usikker på om jeg kommer til å kjøpe iPad 2. Behovet er ærlig talt ikke der. Kanskje det er lurere å vente på iPad 3 kommer. Forhåpentligvis med oppgradert skjerm. Kjøper jeg iPad 2 nå, ser jeg for meg at det blir oppgradering neste år fordi de er kjipt å sitte der med lav oppløsning. Å kjøpe nytt produkt hvert år syntes jeg derimot er unødvendig.

 

Man kan si hva man vil om oppløsning kontra bruksavstand osv, men jeg syntes det var stor forskjell på å bruke iPhone 4 og iPad (1). Det ser kornete og trist ut når man er vant med høy oppløsning.

Lenke til kommentar

Rart å i det hele tatt trekke inn SmartCover i anmeldelsen. Tar dere med beskyttelsesdeksel til telefoner i slike tester? Nei. Dekselet er tilbehør som ikke følger med pakka så er rart å ta med det óg i testen.

 

Nå er SmartCover en "stor" del av iPad2-lanseringen og er hypa opp sinnsykt mye. Anmelderen her bruker 10 sekunder for å fortelle at det ikke var så bra likevel.

 

Det er ikke mange enheter som har software tilknyttet "deksel", så det er på alle måter relevant.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...