Gå til innhold

Trond Giske lover oppvask etter Altinn-kaos


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg var inne på altinn.no i går morges og sjekket 2 selvangivelser, inn igjen på ettermiddagen og om kvelden, samt at jeg logget meg på når jeg skriver her, ingen problemer med å komme inn. Er dette et medieskapt problem eller sjekker ikke journalister dette før de skriver.

Lenke til kommentar
-alias-: Er ikke alle som har tilgang. Sist jeg hørte hadde ca. 60% tilgang. .

 

Jeg registrerte det, men reagerte på første setning i artikkelen som lyder, sitat: "Skatteetatens skattesøktjeneste er fremdeles nede." sitat slutt. Dette er jo strengt tatt ikke tilfelle siden 60% av oss har tilgang.

Endret av -alias-
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Giske lover oppvask?

 

Blir det samme oppvasken som når han jukset med medlemstallene i AUF?

 

 

Tosk!

 

Hva med å ta en oppvask med noe litt mer samfunnsviktig enn nett-tilgang hos Altin?

 

 

Hadde f.eks. en minister stått fram og sagt: NÅ skal vi ta en oppvask med organisert kriminalitet f.eks. og deretter faktisk gjort det de sa så hadde det vært verdt å nevne det i media. Dette er fokkings tullkuk nyheter!

 

De er for bleike hele gjengen. Vi hadde hatt godt av litt diktatur i norge. De får hvertfall gjort unna saker og ting.

Lenke til kommentar

Oppvask? Hadde det ikke vært bedre om han gikk løs på dem som var serveransvarlige før han går hen og tar oppvasken?

 

Fra ... til revolver.

Jeg kom ikke inn hverken fra jobbnett, hjemmenett, 3G-nett eller hos foreldre i går. Jeg tvilte nesten på at så mange som 60-70% hadde tilgang. Da slo deg meg at de sannsynligvis hadde stengt ute hele vestlandet...

Endret av Sovehest
Lenke til kommentar

Tommen, slik som å henrette folk som kritiserer dem? Da hadde vel du og hylekoret ligget tynt an. Over til saken: Er det noen som vet hvilke systemer Altinn kjører på?

 

Det jeg vet er at de har installert en flunkende ny server i forkant av dette, og det er Accenture som er arkitekt bak løsningen. Den kjører på Microsoft Sharepoint.

Lenke til kommentar

Er det virkelig så krise at man ikke har tilgang først dagen eller to da? Har vel forsåvidt "god nok" tid til å sjekke uansett?

 

Dette gjelder ikke bare de som skal inn og sjekke selvangivelsen. Hele altinn er rammet, og det er mange som bruker disse tjenestene ofte. Det er en portal mellom det offentlige og oss vanlige dødelige, og det er ikke akseptabelt at et slikt system går ned når det blir litt pågang. Man kan jo bare undre på hvordan det norske IKT-systemet ville håndtert en nasjonal unntakstilstand..

Lenke til kommentar

Egentlig så er det jo merkelig at staten skal finne opp hjulet selv hver gang de skal fase inn nye tjenester. Hvorfor ikke bare helt enkelt velge et system som de vet virker, foreks. det som svenskene bruker, som fungerer for nesten dobbelt så mange samtidige brukere uten å gå ned i tid og utid? Da hadde de spart seg en rekke forprosjekter og sikkert tusenvis av bortkastede konsulenttimer til astronomiske summer. Nesten hvert eneste datasystem i staten framstår jo etter kort tid som mislykket. Jeg kan nevne NAV, politiet, Altinn, osv.

Endret av -alias-
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...