Gå til innhold

The Venus Project


Anbefalte innlegg

Heisann. Etter litt tankegang skriver jeg denne posten allikevel, så bare vær tålmodig med min amatørmessige tilnærming på emnet ;).

 

Jeg tenkte jeg skulle skrive en post her etter at jeg fant en teori her på nettet.

Den kalles The Venus Project.

 

Det er en ganske fjern radikal tankegang, men den er ganske fascinerende uansett.

 

Kort fortalt slik som jeg har forstått konseptet, så handler den om å rive samfunnet slik vi kjenner per i dag opp med roten og forme det om. Slik som samfunnet har snudd seg nå, har det seg sånn at det er penger som holder utviklingen tilbake. For dersom det ikke er profitt, er det ikke verdt å gjøre noe for andre som trenger det. Så det koker ned til at hele penge systemet må ut av drift og samfunnet skal ikke lengre drives ved gjeld, og profitt. Du skal ikke lenger nødvendigvis trenger å ha noen jobb med mindre du vil for din egen del, og land er blitt mer eller mindre uten landegrenser som et forent folkeslag.

Strengt tatt: Alt du trenger vil du få, og teknologien vil bli mer og mer tilgjengelig og mer og mer overta folks arbeid.

 

Jeg vet at dette egentlig høres ut som om noen har fantasert i rusa tilstand, men jeg har sett på noen filmer, og ble ganske inspirert egentlig. Ikke det at jeg noensinne tror at jeg får se noe av dette i MIN levetid, men jeg ble faktisk ganske oppglødd.

 

Siden det sikkert vanker en god del andre her inne som er intressert i samfunn håper jeg på en god diskusjon. Jeg VET dette er fjerne saker, og ja jeg vet dette ikke skjer mens jeg lever, men jeg ønsker at dere fabulerer litt og tenker over det.:)

 

Her er noen linker som jeg mener er ganske forklarende. Vær snill og se dem FØR du eventuellt kritiserer med mindre du allerede vet litt om dette.for jeg ønsker bare å høre deres meninger om dette, og kanskje inspill:)

 

Dette var den første jeg såg:

http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912#

så videre disse.

 

http://vimeo.com/6346955

http://vimeo.com/7857584

Endret av Dolg_313
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager, men jeg orker faktisk ikke se flere timer med film nå, så jeg håper det er ok at jeg svarer uten å ha sett alt sammen. Hadde vært greit hvis du også forklare det kort, hvis du hadde gittet. Jeg skal heller prøve å se filmene en annen gang.

 

Jeg synes det jeg har sett er veldig interssant. Men regerer litt på at du bruker ordet "utvikling" som noe positivt. "Utvikling" er i vårt samfunn bare økning i rikdom. Vi fokuserer veldig framover, akkurat som om det bare er én vei å gå. Jeg tror vi heller burde fokusere på sideveier. Forandre oss i en annen retning enn vi har nå.

 

Er selv også oppglødd :) Kunne virkelig tenke meg å hjelpe til med å forandre samfunnet. Men det er vanskelig alene og sånn samfunnet er nå. Men virkelig noe å tenke på.

Lenke til kommentar

Dette høres jo ut som noe satan selv har funnet opp for lenge siden, kommunismen.

 

Det er jo nettopp jakten på profit, enten i form av makt eller penger, som driver utviklingen av produkter videre. Hvorfor skal man prøve å forbedre noe dersom man ikke tjener noe på det? Vi har sett hvordan nettopp jakten på makt har ført til ekstreme teknologiske fremskritt. Det samme gjelder penger, som feks legemiddel-industrien, datateknologi etc.

 

På den andre siden finnes det jo markedsmanipulering. Det spekuleres jo i om ikke de store TV ekspotørene hindret utviklingen av TVer slik at de kunne selge ut alle "kasse-tv'ene". Man mente jo at man allerede i 80-tallet ville se flatskjermer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Interessant. Høres ut som samfunnet man finner i Star Trek egentlig. Problemet er at det er tilnærmet lik umulig å endre hele verdenssamfunnet slik det er nå. En annen ting er at for å få det man trenger er det alltid noen som må jobbe. Alt kan ikke automatiseres (enda). Jeg tror at for en slik endring å finne sted trenger vi en katastrofe eller krise på globalt plan. Menneskehetens undergang vil være dens frelser, på en måte.

Men jeg bare tenker litt høyt egentlig. Jeg har egentlig veldig lite kunnskap om samfunn og politikk og slikt. Men ideen om et helt nytt samfunn fascinerer, så jeg kunne ikke la være å poste noe.

Lenke til kommentar

Du vil ikke få folk til å se timesvis med filmer som er så rotete som ideene de prøver å selge.

 

For det første virker det som om det mangler grunnleggende kunnskap om hvordan et samfunn utvikler seg. Man har tradisjonelt delt næringssektorene opp i:

-Primærnæring som jobber med å skaffe råstoff som fisk, kull, aluminium, kjøtt, olje, grønnsaker.

-Sekundærnæringen som driver med foredling og produksjon basert på råstoffene fra primærnæringen.

-Tertiærnæring eller tjenestenæring som leverer en tjeneste og ikke et fysisk produkt.

 

Den teknologiske og samfunnsmessige utviklingen gir nye prosesser innen hver av næringene som gjør at noen arbeidsplasser forsvinner, mens det kommer til nye som er mindre monotone, mere basert på kunnskap og som øker effektiviteten. Dette skjer samtidig med at arbeidsmassen flytter seg oppover pyramiden mot tertiærnæringen. Det er denne utviklingen som har gjort samfunnet bedre både for arbeidere om mottakere av produkter og tjenester med mindre forurensing, større kjøpekraft, mindre farlige arbeidsplasser og innovasjon i produkter og tjenester.

 

Påstander som "arbeidsplasser vil forsvinne og det blir ikke bruk for alle" viser at man har liten kjennskap til herken historie eller hvordan samfunnet fungerer.

 

Basert på denne manglende forståelsen kommer så påstanden at de som ikke absolutt ønsker det ikke trenger å jobbe. De fleste vil da slutte å jobbe og det vil raskt stoppe utviklingen av samfunnet og mange jobber vil bli umulig å få utført. Det vil så oppstå et nytt marked for tjenester og produkter som samfunnet ikke klarer levere og det vil antagelig fungere tett integrert med kriminalitet. I tillegg vil det bli problemer med rusmisbruk blandt alle de som ikke lengere har noe å fylle dagene med.

Lenke til kommentar

Hei igjen :) Takk for tilbake meldingene :)

Jeg kan vel bare begynne i et hjørne

@ Lillelol: hehe, ja jeg skjønner god det. det er ikke småtterier heller mtp lengden av filmene.

Vel, jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal utrykke meg, da det er utrolig mange gråzoner i mitt sinn og over hvordan de har tenkt.Men jeg skal prøve å lage et lite resyme her for deg, så kan du om du vil se filmen når du har tid.

 

Det jeg sier nå er egentlig mer eller mindre sitater fra slik som jeg husker filmen, og ikke nødvendigvis slik som jeg mener ting er. Frem til ganske nylig egentlig har jeg gått rundt og gitt en god dag i samfunns politikk, så derfor er jeg ikke særlig godt bevandret innen dets normer og "hvordan ting EGENTLIG henger sammen" type ting. Så dette blir egentlig "angeiveligvis" for jeg kan ikke si det ER sånn, det er bare hva jeg tar utdrag i fra filmen.

 

Ok. det er flere tråder jeg kan begynne med: Samfunnet per i dag er bygd opp rundt evnen til å tjene penger, og evnen til å perfeksjonalisere de områdene som der er potensiale til å skaffe mer ressurser kontra tid = mer penger.

og med utvikling mener jeg teknologiske nyvinninger som kan gjøre livet enklere for mennesker, eller som kan overta som lengre nede ble nevnt bl.a " monotone jobber"

 

Desverre er det slik nå at teknologi kan fremdeles forbedres og settes i god bruk, men det vil da fort gå på bekostning av arbeidsplasser, og teknologi kan en da vel si at er en indirekte årsak til høyere arbeidsløshet og kriminalitet.

Det er et tegn på at slik som samfunnet per i dag er bygd opp så begynner på en måte teknologien å bli mer en hindring for videre fremgang enn godt.

 

For å fortsette med en annen tråd, som så siden vil vikle seg inn i den forrige her:

Jeg tror vi alle vet hvordan dette med verdi/Etterspørsel ratio forholder seg. ingen selger har særlig lyst til å selge barber blader som kan holde i 10 år, med mindre han kan ta tilsvarende betalt for nettop den varen. Bilindustrien har ikke lyst til å produsere en bil som kan gå vedlikeholdsfritt, for det fjerner den gode tillegs inntekten med reservedeler.

Forbrukersamfunnet per i dag blir jo mer eller mindre anklagd for å produsere utdatert "søppel" fordi de vil fortsette å kunne selge. som for eksempel med pcer. de kommer nyere og bedre hvert år, for at du konstant skal oppgradere din. Du finner ikke en som er så prengende langt fremme at du faktisk kan ha den i 10 år uten å bli utdatert.

dette er angiveligvis fordi markedet trenger å fortsette å selge unna for å klare å holde seg flytende. dette igjen produserer et hav av unødvendig søppel.

 

Lignende konsepter finnes innen Legemiddel industrien og Olje industrien, men.

 

Dette med Energi er også et sentralt tema. fornybar energi er en ressurs som kunne ikke bare kunne konkkurert mot oljen om den hadde fått blomstret men utdanket den. Og fornybar energi kan taes ifra luften, solen og havet. De anslår at i bare havet alene kan det utvinnes opptil 2000 Zetajoules mot dagens forbruk av 0.5 per år bare ved geo thermisk pumping alene (ikke det at jeg aner hvor mye det er)og det er 4000 år med strøm med dagens forbruk.

Hvorfor er ikke dette gjort allerede? fordi det hadde ødelagt hele julebordet for oljeindustrien. Så Angiveligvis holdes slike nyvinninger nede med hensikt, fordi dagens primitive ressurser har for hardt grep på dagens samfunn.

 

Nå skal det nevnes at dette er snakk om globalt. Jeg anklager ikke fastlegen min for uærlighet, ei heller den søte dama som selger meg Bensin for hyklerisk. Dette er lille Norge, og her går ting i et litt annet tempo. Jeg prøver ikke male at VI har slike problemer her i Norge, så ikke dra paraleller med hva jeg sier med hvordan ting er rundt oss her. :)

 

 

Så er det konseptet med kriminalitet, korrupsjon. Jer er det så vagt at jeg skal egentlig ikke begi meg inn på det. Husker rett og slett bare alt for lite, men jeg var oppglødd der og da da jeg såg filmen. Men dette er jo ikke snakk om å skape et UTOPIA. det finnes ikek noe slikt. samfunnet blir aldri perfekt, men jeg mener det kan forbedres på så mange vis.

en kriminell har mange beskrivelser. en som blir tatt for å stjele mat er han egentlig en kriminell? ja. hvorfor? fordi han har tatt noe som han ikke har betalt for.

en god del av dagens kriminalitet er skapt av samfunnet fordi det er laget som det er. Hadde samfunnet blitt gjort pengeløst og omsetnings verdien hadde blitt stoppet hadde dette helt klart tatt knekken på en god del av kriminaliteten. om P.V. får det på sin måte og samfunnet slik de vil ha det er opprettet, og jeg lever i den: Jeg hadde ikke giddet å stjele mat, fordi all mat er gratis, og jeg kan ta så mye jeg trenger. Jeg hadde ikke hatt behov for å bryte meg inn i bilen din og stjele anlegget ditt, for jeg kan ikke slege det for penger. Og det å bytte det mot andre varer hadde også vært unødvendig, for jeg kan bestille varen jeg vil ha selv.

Hvorfor ble noen en voldsmann? jo muligens fordi han har blitt født og vokst opp i en dysfunksjonell familie, med harde leve vilkår.

selvfølgelig blir dette generallisering, og kriminalitet vil jo ikke forsvinne. Voldtekt, og drap er nok og blir en fast del av mennesket, men jeg mener også at Mennesket reflekterer samfunnet. hvor stor del kunne vært ungått om samfunnet var bygd opp annerledes?

 

Så har vi dette hvor trådene blir tvinnet sammen.

 

Dette med arbeidsplasser: de kan lett bli gjort om til et mer kvasi automatisert samfunn, men det er ikke snakk om et HELautomatisert et.

det er blitt anslått at noe samfunnet er blitt så automatisert som det kan bli per dagens målestokk, så vil ca 30%(var det 30?) av verdens befolkning kunne holde driften. og hvorfor skal de ville gjøre dette? Vel, se på dagens samfunn. familier må ofte være begge to i arbeid, men allikevel, er det nok av ildsjeler der ute som gjør ting i dugnadens ånd. og de vil gjøre det fordi de er stolte av å kunne bidra til sitt samfunn. og hvorfor er ikke flere mennesker inne i dugnad i dag? Fordi samfunnet mer eller mindre ikke gir rom for det.

 

 

Der. dette var vel egnetlig mer eller mindre en liten opsummering med egne ord. dette er bare tatt ut av hukommelsen, så gråsoner er der alltids.

 

@ Heatseeking. hehe, vel, to gode ord der. satan og kommunismen i en og samme setning ;)

Vel, det du oppsummerer der skal jo egentlig være nettop det som V.P. fordømmer. jeg nevnte dette med produksjon lengre oppe. de selger utdatert søppel for å minimalisere tapene sine, og holder teknologien utenfor rekkevidde, så lenge som det trengs.

Ja dette med markeds manipulering her vil jeg kalle en slags form for korrupsjon. men det er bare min mening.

Dette med å dra paraleller med kommunismen: jeg bare sier det for det ble tatt opp i dokumentaren, og det blir sikkert bragt opp her og. Mange synes dette høres ut som kommunisme, med tanke på at "alle skal få likt" men Kommunisme er fullstendig avhengig av penger og økonomi. Og de er fullstendig avhengige av Arbeidskraften. VP. forsøker å eliminere de faktorene. Plus andre ting jeg ikke husker per nå.

 

 

@ Oyvjak. ja det er netopp det. filmen legger særdeles stor vekt på at det finansieller merkedet slik det er i dag snart kommer til å implodere fullstendig og verden vil bli kastet inn i en finansiell krise. disse " knekkene" vi har hatt nå nylig skal vistnok bare være starten på dette. uten at jeg skal spekulere mer i det, for jeg vet for å si det rett frem ingenting om det ;)

Men min mening er at det er nok akkurat slik som du sier. Ting må gå til helvette først før noen ser at det kanskje burde blitt fikset før. Sånn cirka som med meg og bilen min. Jeg kjører den til den rett og slett faller ifrahverandre ;)

 

 

Det er ikke ment å være et utopia, men bare fordi noe ikke er oppnåelig i din levetid betyr det ikke at det ikke bør være verdt å gjøre. og uansett om dette bare er " syke tankespinn" så mener jeg at grunn pillarene her bør motivere og inspirere til å ønske å gjøre noe for andre og samfunnet.

 

For det blir belyst at problemet som holder videre fremskritt nede, og som ødelegger folks motivasjon er det at de som sitter med makten i dag(og da mener jeg ikke egentlig politikere, men alle som sitter med penger) de mister sin trygghet, og de mister sin makt, så de vil jo kjempe mot et pengeløst system for alt hva det er verdt.

 

 

Men det å se for seg noe utenfor boksen vi er vandt til å leve i er utrolig fascinerende.

Endret av Dolg_313
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei alle sammen :!:

Jeg hadde en prat med en kompis forleden hvor vi snakket om næring og penger. Og han snakket om næringssektorene som en helt naturlig progresjon i arbeidslivet, uten å kanskje tenke seg at det er et system som er formet etter det nåværende samfunn. med status og penger. Etter en lang diskusjon kom han fram til at selv om du fjerner penger, så vil grådigheten være der. Lysten til å ha mer enn andre, frykten for ikke å ha det godt. Dette kommer jeg tilbake til.

 

Hvis du sier at næringssektorene er en fasit og er den eneste mulighet for arbeidsivet å fungere, så er jeg også enig med det hvis teorien baserer seg på hvordan mennesker har levd så lenge vi kan huske, med profitt og lite spillerom for dem med lite eller ingenting å skaffe seg et navn, penger og ære. Er det ikke idag sånn? Vi opplever at vi i vesten er heldige, fordi vi kan låne penger til studier, en bil, tv eller hus. Etter å ha studert historie, er det interessant å se hvordan de rike familiene fra gammelt av (medici) eller de som løsrev seg fra katolsk kirke (protestanter) som brukte den kirkelige spliden som unnskyldning for å plyndre katolske kirker og starte bank, (låne penger til fattige mot renter for å tjene seg rikere.) I denne verden hvor 1 prosent av verden eier 50 prosent av verden? Hva skjer når alt er kjøpt opp? Det er bare de rike som kan kjøpe i store kvantum, ikke du eller meg. Og når en gang i framtiden få mennesker eier alt, hva skal dine barn gjøre? Hvor skal de bo, eller skape sitt eget å være fri. Så. Tar vi bort profitt og penger, vil ikke grådigheten også minske? Hvis man ikke kan tjene seg 100 ganger rikere enn naboen sin, vil ikke grådigheten holde seg minimal? Man må først tenke seg en verden der det er umulig å sitte på toppen, først da vil frykten for å ikke komme DIT ved hjelp av å tråkke på noen, frykten for ikke ha det bra vil forsvinne. Når man ikke vinner noe på å tråkke på noen, så vil grådighet opphøre. Og det er dette man må kunne se for seg før mann snakker om en fasit i denne samenhengen. I dag så er alle opptatt av å ha meninger om alt. Konkludere før man egentlig har analysert.

 

Et annet interessant tema er kriminalitet. Dette forekommer der det er mest nød. Når det er lite brød, så er det naturlig å sloss for å bli mett. Når et menneske må sloss hver dag for å overleve, gir ikke dette lite til overs for utdanning og kjærlighet? Økonomisk oppblomstring i et land har alltid ført med seg renessanser. Isteden for å ha monotone jobber kan man studere og male, bli kunstner, lege eller vitenskapsmann fordi mann har mer fritid. Når et menneske akkurat som en blomst har næring, omsorg og spillerom, først da kan man nå sitt fulle potensial. The venus project handler først og fremst om dette, å ha det optimalt i livet for å kunne utfolde seg som menneske. De fleste lovene våre i dag handler om matrealisme og penger. Andre forbrytelser er ofte begått på grunn av fattigdom, dårlig psyke og ignoranse. Tenk så deilig en verden uten frykten for å miste dominerer.

 

For ikke veldig lenge siden så jeg zeitgeist addendum, en dokumentar som tar for seg penger, utnytting av knuste nasjoner og til slutt the venus project. Det var som en aha opplevelse selv om det er ting jeg allerede har lest om før. Hvordan bankene har styrt verden de siste hundre årene er hverken en hemmelighet, eller konspirasjons teori. Det er nok kilder å hente fra. Og hvis man leser om kriger, politikk og alle tilbakestående hendelser i historien, desto mer kan man også forstå at uten profitt ville det heller ikke vært noen krig. politikk og industri har bare mer og mer blitt innflettet i hverandre. Det fins ikke mange i senatet i Amerika som ikke også har aksjer og investeringer i store bedrifter. I dag hjelper politikere bedrifter og omvendt. Dette er ikke noe demokrati vi lever i idag, men et oligarki. Til og med i demokratiske Roma ble man hengt for å føre valgkampanjer med penger, for det utelukker at hvem som helst får prøve seg i politikken. Demokrati med penger og grådighet og kommunisme med penger og grådighet vil ende med en håndfull mennesker på toppen. Kommunisme og demokrati har mange likhetstrekk, men som ideologiene står skrevet kan aldri bli virkelighet i dette pyramidespillet.

 

Jeg oppfordrer alle til å se addendum. Om man ikke er enig, så har man iallefall lært noe og kan lettere prate om disse tingene. :) Take care

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei robertaas :)

Jeg skjønner hvorfor du sier det du sier. Lignende ting blir spurt om angående TVP. Dette er viktig å ta for seg. Hvis folk ikke har penger og luksus som lokkemiddel/gulrot, hvorfor i det hele tatt reise seg?

Jeg kommer fra middelklassen, og for meg er det umulig og ikke jobbe. Jeg må betale husleie. Men i år har jeg spart opp litt penger, så nå kan jeg heller jobbe 50% og i min fritid vil jeg ta opp jazz på gitaren min igjen, og endelig har jeg lest ferdig boken min om det Ottomanske imperiet. Jeg har tatt opp historie på nytt, fordi jeg strøyk ifjor siden jeg ikke hadde tid til å lese på grunn av en jobb jeg ikke har så mye å hente fra. Du ser, endelig kan jeg puste ut.

 

Når man er vant til et monotont liv, eller føler seg utenfor på skolen, er det lett å begynne med dop. Det var like før jeg gjorde det selv på skolen. Og det er først nå jeg innser den destruktive konkurransen på skolen hvor man ikke lærer om livet, døden, selvkontroll, eller bli kjent med seg selv. Det er først når man skjønner livet at man blir inspirert, og når inspirasjon intreffer blir man motivert. I dagens skole er det mye lettere å ende opp depprisiv enn motivert. Når man tenker litt, så er det ofte der det er mest depprisjon i samfunnet, blant de fattige og dem som opplever litte støtte og kjærlighet som leter etter en krykke å støtte seg på. Om det er dop, alkohol eller en gjeng.

 

Når man har de midlene man trenger for å overleve, først da kan man legge til side hat, frykt og depprisjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nå har jeg fått sett filmen i sinn helhet. Jeg ønsker å være med på "the venus project". Jeg er så alt for ening med filmen. Tusen, tusen takk for linken til denne filmen. Virkelig inspirerende.

 

Jeg har forresten laget en account på zeitgeist-nettsida, men greier ikke logge inn. Hvorfor? Hvordan skal jeg logge inn?

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

jeg kom ved tilfeldighet over jacque fresco.

denne mannen er 93 år nå, står for mer enn 100 oppfinnelser, og nå har han ikke gjort mindre enn å rekonstruere samfunnet til noe som faktisk ser ut til å funke.

listen er utrolig lang over ting denne mannen har oppnådd i sitt liv.

 

han bruker en type logikk som kan forklare ikke bare det meste, men hvordan det meste henger sammen, og i mange tilfeller forbedres. han er også utrolig smart, og ekstremt reflektert.

 

 

jeg tror utkommet av dette for de som velger å gi det en sjangse, er å se den manipulerende baksiden av penger slik som vi kjenner dem.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Jeg har lest litt om dette tidligere, og syns det er veldig likt kommunisme. Da som i den "opprinnelige" kommunismen slik Marx og Engels så den for seg, ikke slik den ble praktisert av Stalin osv. Det klasseløse samfunn hvor lønnsystemet er avskaffet og penger ikke er nødvendig lenger - "yt etter evne, få etter behov" osv.

 

Den største forskjellen består i at TVP ikke har noen politisk organisering, og få tanker om hvordan man skal nå dette samfunnet, annet enn å lage en modellby som skal vise seg overlegen for oss andre. Jeg tror det blir for idealistisk, man overser at samfunnet handler om hvem som har makt over andre, samfunnet er ikke bare kamp om idéer. Folk som tidligere har kjempet for sine idéer har risikert og blitt fengslet eller fått våpen pekt mot seg, så fort de har blitt en reell trussel for makthaverne.

Lenke til kommentar

Dette blir da også et samfunn hvor det egentlig ikke stilles noen krav?

 

Så om ingen vil være lærere så blir utdanning vanskelig?

 

Vel, slik jeg ser det, mtp lærere og utdanning: Lærer som drives av profitt, mister nok kanskje i større grad interessen for det de driver med, menpå den andre siden finnes det tusenvis av folk som brenner for sine egne særegne små ting og som vil forfølge den drommen, og bli så gode de kan på sine felt. Ta bare spørsmålet hvorfor noen ønsker å bli professor i insekts biologi... du må ha sære egenskaper og en egen instilling som bare passer for noen utvalgte få, og de tar utdannelsen fordi de oppriktig brenner for det. En lærer vil jo også ha en annen bonus, i form av spesiellt dedikerte elever som brenner for akkurat det samme som sin Lærer som vi gi ekstra motivasjon.

 

Alle har vi ting vi brenner for, men som kanskje er nødt til å jobbe som/med noe annet. Om penger ble fjernet fra ligningen, så er det ingenting som hindrer deg i å forfølge nettop det du ønsker, og studere og fordype deg så mye du ønsker. Det finnes nok av menneskeri verden som ønsker å undervise gratis, men de KAN ikke fordi de ikke har tid da de må bruke all sin tid på å tjene penger til skatt og penger til mat og annet ymse ting til livets opphold og må istede prioritere dette fremfor å drive " solidarisk arbeid" uten lønn i form av penger.

 

 

Nå svarte jeg veldig A4 da jeg bare har 10 minutter mellom all matlagingen til å skrive, men det er ikke noe svart/hvitt her. det er så mange variabler og så masse synsing og mening at den enes gjettning her blir like bra som den andres, men en ting tror jeg, og det er at Samfunnet i sin helhet hadde hatt det bedre uten penger. Da hadde folk kanskje hatt tid til hverandre igjen.

Lenke til kommentar

og dette med valg, så er nok kjernen her mer basert på "The scientific aproach" som det heter. Politikere er ikke lenger en avgjørende del av ligningen, men derimot så blir Ingeniører og forskere mer plasserti høysetet, og det blir dem som blir " decition makers" da det er de som har den praktiske ekspertisen som kreves for å løse ett problem.

 

Men! da må jeg afk igjen og røre i middagen :)

God jul alle sammen Hoppe inn igjen senere om jeg får tid :)

Endret av Dolg_313
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kjekt å sjå så mykje positiv respons til TVP :) Som Fleire her skrive så er det veldig inspirerande å sjå og lesa om TVP og kvifor me bør gjera noko med dagens samfunn. Pengane er hoved grunnen til at systemet er som det er i dag. Men å fjerna pengane er ikkje tilstrekkeleg for å laga ein betre system i dag. For Systemet som det er har satt for stort spor i oss. Så før det skjer så må me jobba for å endra haldningane våre.

 

Eg vil også Anbefala alle å sjå dokumentaren: Zeitgeist Addendum. om dykk er interesserte i den her typen informasjon for å få inntak av kunnskap om korleis samfunnet faktisk fungere i dag og kva som kan gjerast. Det finnest mykje andre dokumentar-ar om detta temaet og som kan sjåast gratis på nettet på youtube.com, truththeory.org, topdocumentaryfilms.com, og sikkert ande plassar også.

 

@LilleLol: Om du vil hjelpa til så kan du registrera deg på den norska forum sida: Zeitgeistbevegelsen

 

Det er eit problem det at alt for mykje "unødvendig arbeid" tar opp så mykje av tida vår at me ikkje har nokk energi igjen til å "forska" på det me eigentleg vil. For storparten av jobbane me utføre i dag er eigentleg unødvendige om me hadde fokusert på samfunns og teknologi utvikling i staden for pengar. Fom i ein samfunn som TVP presentere så hadde berre mindre enn 10% av verda si befolkninga vore nødvendig få å halda systemet gåande. Resten kunne ha frivillig inntak av kunnskap seg og forska på det dei ville.

 

Desverre er det slik nå at teknologi kan fremdeles forbedres og settes i god bruk, men det vil da fort gå på bekostning av arbeidsplasser, og teknologi kan en da vel si at er en indirekte årsak til høyere arbeidsløshet og kriminalitet.

Det er et tegn på at slik som samfunnet per i dag er bygd opp så begynner på en måte teknologien å bli mer en hindring for videre fremgang enn godt.

Den blei litt feil. Blei meir rett med at: Måten dagens samfunn er bygd opp på sette ei bremsa på den teknologiske utviklinga. Det er samfunnet som hindre vidare teknologisk utvikling, ikkje teknologien som hindre vidare samfunns utvikling.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...