Gå til innhold

jihad - hva innebærer det egentlig?


Anbefalte innlegg

i det siste har jeg lest mye om islam for å prøve å forstå hvorfor den oppfører seg som den gjør i media. med dette sikter jeg til det faktum at når noen retter ett kritiskt finger mot islam er det alltid horder av folk som ovilkorligen forsvarer religionen og roper "islamofob", "rasist", "hatare" og lignende ..i stark kontrast til hvordan tilhengere av andre religioner ..oftest... innrømmer de onda handlingerne begågne av de respektive religionerne...

 

det jeg er spesielt interessert i er begrepet "jihad" och vad det betyr i sin fulle utstrekning og konsekvens. bokstavelig oversettes jihad som "kamp." strengt tatt betyr det ikke "hellig krig" som forsavarere av islam och islamister ofte påpeker men "kamp", og spørsmålet som gjenstår da er hva slags "kamp" som menes; en indre åndelig kamp eller en ytre fysisk kamp. grunnen til at jeg menar at just jihad er intresseant er at jihad ligger sentralt som forklaring til alla de problem som ikke-muslimer upplever med islam.

 

hasan al-banna... grundleggeren av "muslim brotherhood", en verldensomspennede oraganisasjon vars hovedoppgave er å inføre islam och sharia i vestverlden og også den huvudorganisasjon som islamisterna deriverat ur ..islamister sådana som bland andre basim ghozlan, frontfigur och grundare av mange av de norske muslimske foreningerne som løgnatkig utgir seg for å tale for alle norske muslimer ..hasan al-banna sier at "alle muslimer er forpliktet at utføre jihad".

 

(http://www.jihadwatch.org/islam-101.html) "The verses of the Qur'an and the Sunnah summon people in general (with the most eloquent expression and the clearest exposition) to jihad, to warfare, to the armed forces, and all means of land and sea fighting."

 

hva betyr egentli jihad før ole muslimnorman? påverkas han av islamisternas anstreninger att verve honom til "den rene og riktige islamen" eller betyr ikke jihad noenting før andra en de som lismer runt som islamister i vårt samfunn?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Islam er ute etter å bli den største religionen, mer eller mindre.

Kristendommen har forsøkt dette i 2 tusen år, med korstog og heksebrenninger osv for å få makt. Islam tror bare at det gamle testamentet og det nye testamentet som er i bibelen er bøkerne nr 1 og 2, og da koranen som nr3, så ingen stor forskjell egentlig (for de som har lest bøkerne ivertfall, mye groteske ting i de to første bøkerne, ikke noe merkbar forskjell mellom alle tre).

Og i media vises bare de menneskene som ville vært google-translate'et over til dialekten til en amerikansk redneck med sørstat-flagg på t-skjorta, noe annet er ikke gode nyheter. Og slik som med alle folkeslag og nasjoner og samfunn osv, så er ikke alle lik (du ville vel feks blitt fornærmet om jeg hadde sagt at du er akkurat lik naboen din, da kan du tenke deg hvordan alle de som _ikke_ vises i media føler seg når vi mener hele landet deres er som den gale naboen deres som var på tv). Om ett tusen nordmenn eller svensker osv bestemmer seg for å gå til krig mot et annet land, vil det ikke si at hele Norge eller sverige er på jordet.

 

edit: gikk litt off-topic kanskje. men uansett. jeg vil mene at jihad bare er et moteord, som "innovativ" i jobb-annonser så er "jihad" et mye brukt ord i media (FYI, innovativ og oppfinnsom betyr det samme, men det er over 1000 jobb-annonser med "innovativ" i seg for vær èn jobb-annonse med "oppfinnsom" i seg, samme med "jihad" i nyhetssaker ovenfor alle dens andre ord).

Endret av RonnyW
Lenke til kommentar

Jihad min kjære hasbarabrigadist er det å alltid anstrenge seg etter å bli et bedre menneske.

 

du har delvis rætt med ditt påstående, men lika fullt manglar du inskit, så som du pressenterar dig hær. kanske ditt førsøk till førklaring och du måste mogna lite ..jag spekulerar... innan du ger dig i kast med det som bara blev till undermåliga førsøk av insikt från din sida?

Endret av FulltNavn
Lenke til kommentar
Om ett tusen nordmenn eller svensker osv bestemmer seg for å gå til krig mot et annet land, vil det ikke si at hele Norge eller sverige er på jordet.

 

jag menar du helt avlægsnat dig från æmnet men frestelsen att påpeka att det ær respektive lands regering som beslutar om landet i fråga ska træda i krig eller inte ær stor ..inte ett tusen av lændernas befolkning... jag førstår helt enkelt inte var du tar detta som kunde varit av ett fragment av ett helt argument i från?!

Endret av FulltNavn
Lenke til kommentar

Påstanden om at den store jihad er den indre kampen for å bli et bedre menneske, og den lille jihad er fysisk kamp, er basert på en eneste hadith. Det som er interessant i den sammenheng er at Islamske lærde har utviklet en hel vitenskap for å bedømme troverdigheten til forskjellige ahadith, blandt annet ved å vurdere troverdigheten til kilden, antall ledd meldingen har passert etc.

 

I henhold til denne tolkningstradisjonen så er den aktuelle "liten og stor jihad" hadith ekstremt lite troverdig. Like fullt blir denne påstanden frontet som en klar sannhet, mens alle ahadith som setter Islam i dårlig lys blir forhåndstemplet som ikke troverdig. Dette er påfallende.

 

Hvis man tar statistikk til hjelp så blir betydningen av jihad svært klar.

I hadithlitteraturen handler 3% av refferansene til ordet jihad om den indre kampen for å bli et bedre menneske, og 97% handler om hellig krig for å drepe kuffar og spre Islam.

 

Man finner alle de fredelige henvisningene til jihad i den mekkanske delen av koranen, og jihad i form av hellig krig mot vantro er fullstendig dominerende i den medianske koranen. Med andre ord - når Muhammed hadde makt og soldater til rådighet så var det av med silkehanskene.

 

Den korrekte oversettelsen av jihad er "anstrengelse for Gud".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...