Gå til innhold

Keyboardstativer - noen med trinnløs høydejustering


Anbefalte innlegg

Jeg bruker vanlige X-stativer til mine keyboards idag. De er greie nok, bortsett fra en ting: Vinkelen mellom hullene i skiven er nødvendigvis så stor at høydeforskjellen blir betydelig. I mitt tilfelle blir et hakk litt for høyt og det neste for lavt. Har en krakk (en trommestol) som kan justeres i høyden, men da blir det feil med pedalene...

 

Så jeg er på jakt etter solide stativer (solid nok til at pianoet står stødig på det), som er greie å justere i høyden. Behøver ikke bokstavelig talt å være trinnløst, så lenge det er små intervaller. Kanskje et Z-type stativ. Så et greit og billig et på Hagstrøm, men det virket litt puslete.

 

Fant et i USA med motor, det hadde vært noe. Men de går vel på 120 volt. Ellers er Ultimate Support lekre saker, men når søylen er i midten så kommer den i veien for pedalene.

 

Noen forslag?

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spider-stativene er awesome, men veldig dyre også. De har en veldig tykk base med så godt som trinnløs høydejustering, og er vanligvis laget for tunge keyboards eller 3 i høyden. De har ikke noen X-stativer, bare en tjukk stang som støttes av en bred fot og er tiltet litt bakover så det blir god stabilitet.

 

Jeg har to billigere X-type stativer fra Koenig & Meyer, de er nesten trinnløse fordi justeringen er to hjul med masse små pigger som går inn i hverandre nå de låses. Altså ingen hull som må matche med hverandre med pinner. De kostet bare 4-500 kr stk. Har 2 synther på den ene og 1 på den andre som står under, så det blir 3 i høyden.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

K&M Spider (og Spider Pro) har jo ganske bra plass til pedaler, med sine "edderkoppføtter". Midtsøylen på Spider går ikke ned til gulvet slik som på Ultimate Support.

 

Sier meg enig i at Ultimate Apex er veldig vanskelig i forhold til pedalplassering. Jeg har et K&M Spider Pro og bruker ofte 3x Expression-pedaler + 2x Switch/Sustain, og det fungerer utmerket. Og som allerede nevnt, er høydejusteringen trinnløs.

 

Finnes også X-stativer med "tannhjul" i stedet for skive og pinne, slik som Bytex nevner, og dette gir flere mulige nivåer. Jeg tror f.eks. at SLX KS32 på Sound1.no er slik.

 

Vegard

post-13943-0-05636200-1295792701_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...