Gå til innhold

Informasjonstråd om BSU (Grensen hevet i 2014 - Oppdatert førstepost)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Da har SV fått med seg regjeringen på å vedta kutt i skattefradraget i BSU-ordningen fra 20-10%. Hva i all verden de tror dette skal føre til av fordelingseffekt vet ikke jeg. At de fjernet skattefradraget når man allerede har bolig gir mening, men dette bidrar jo enda sterke til at det er de med pengesterke foreldre som kan stille med kausjonister som kommer seg inn på boligmarkedet. De som kommer fra mindre pengesterke familier og må jobbe hardere for å skrape sammen egenkapital får "dårligere" arbeidsforhold. Hull i hodet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
15 hours ago, Zeph said:

No er det vanlege folk sin tur. 💸

IPS? Redusert.
BSU? Redusert.

IPS? Trenger ikke det når man er ansatt i staten veit du. Da får man god pensjonsavtale. Uansett kommer vel de på venstresiden av politikken til å avkorte offentlig pensjon (folketrygden) mot personlig pensjonsordning og oppsparte midler, for man kan ikke ha det slik at noen har det bedre enn andre... 

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

I henhold til de oppdaterte reglene for bruk av uttak fra BSU-kontoen så kan nå uttaket brukes til påkostning på, eller vedlikehold av, egen bolig. Uttaket kan og anvendes til å betale renter og avdrag på lån til påkostning på eller vedlikehold av egen bolig.

I skatte ABC-en står allikevel fortsatt dette angående nedbetaling av lån: 

Sitat

BSU-midler kan benyttes til nedbetaling av rammelån og andre lån, som er opplånt etter åpning av BSU-kontrakt, forutsatt at den opprinnelige hovedstolen som knyttet seg til erverv av bolig ikke på noe tidspunkt er nedbetalt så mye at den er lavere enn den del av BSU-midlene som benyttes til nedbetaling av lånet.

Det er litt uklart for meg om denne begrensningen og gjelder lån til påkostning eller vedlikehold. Nå er det kanskje ikke så naturlig å låne penger for å pusse opp for så å betale ned lånet med BSU når en bare kan benytte BSU fra starten av, men det er jo og åpnet for å bruke BSU på felleslån i borettslag.  

Spørsmålet er da om en kan benytte BSU til nedbetaling av felleslån som borettslaget har tatt opp til vedlikehold etter at en ervervet leiligheten, eller om at nedbetaling av et slikt lån også forhindres av begrensningen i sitatet? 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...