Gå til innhold

Haster! Har fått jobbtilbud, men er usikker på hvor bra det er!


Nissen

Anbefalte innlegg

Jeg er helt nyutdannet ingeniør innenfor Automatiseringsteknikk. Har gått på skole stort sett hele livet, og har derfor lite arbeidserfaring. Jeg er oppvokst på gard, så har jobbet mye på denne opp gjennom årene, i tillegg til at jeg har hatt 1 sommerjobb som utvikler assistent hos en teknologibedrift.

Skolekarakterene mine er i toppsjiktet.

 

Jeg har nå fått et tilbud om en trainee stilling, hvor arbeidsoppgavene blir varierte. Det blir vanlige 8 timers dager, med mulighet for omtrent så mye overtid jeg ønsker. Etter 2 år vil min jobb også resultere i fagbrev som automatiker.

 

Det jeg stusset på var lønnen. Den er som følger:

Timelønn utgjør fra 2010-11-22 kr 155

Timelønn utgjør fra 2011-07-01 kr 180

Timelønn utgjør fra 2012-01-01 kr 205

Timelønn utgjør fra 2012-07-01 kr 247

 

Er ikke dette ganske lav lønn å begynne på for en ingeniør? Eller er det et helt greit tilbud? Hva syntes dere?

Bør jeg diskutere dette med arbeidsgiver?

Er usikker på hva jeg kan forvente..

Endret av Nissen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg si startlønnen din er alt for lav, men nå er den bare i prøveperioden da. 180 i timen ville nok være en ok begynnerlønn tror jeg, så du kan vurdere om du vil krangle for de første 7 månedene. Samtidig går du relativt raskt opp i lønn, 480K i årslønn etter 2,5 års erfaring + overtid skulle jeg mene er rimelig bra.

Lenke til kommentar

Hvorfor vurderer du en traineestilling om du er ferdig utdannet?

 

De anbefalte meg å ta en trainee stilling i den bedriften jeg søkte. Siden jeg ikke har noe særlig med arbeidserfaring skulle jeg tro dette kunne være gunstig?

 

Konklusjonen er at jeg bør få bedre startlønn under trainee perioden, eller så bør jeg bare fortsette å søke på jobber andre steder?

Lenke til kommentar

Hvorfor vurderer du en traineestilling om du er ferdig utdannet?

 

Det er snakk om trainee stilling, ikke lærling. Traineestillinger for nyutdannet med høyere utdanning er helt vanlig. Det er dog vanlig at lønnen er konkurransedyktig ved oppstart (dog sjelden lønnsledende siden bedriften bruker mye ressurs på deg i denne perioden).

 

Til trådstarter, ja en traineestilling (hvis den er god) er en meget god start. Hvis dette er en type jobb du ønsker deg så synes jeg opplegget ser bra ut, og selv om lønnen 12 lav de første 6 månedene, er den ok etterpå, og innen rimelig tid ser lønnen bra ut. Spesielt hvis mulighetene for overtid er gode.

 

Jeg ville fokusert mest på hva "trainee" innebærer for deg. Bare en unnskyldning for å gi deg litt laverer lønn, eller er det reelt med kursing og kompetansebygging? Hvis de har et godt(!) opplegg på det siste så er det raskere verdt det.

Lenke til kommentar

Som de andre sier, litt lav i begynnelsen, men 480 000kr/året etter 1,5 år synes jeg høres meget bra ut.

 

Typisk er det slikt traineestillinger funker. I begynnelsen bruker firmaet mye ressurser på opplæringen av deg og betaler deg sånnsett lite. Etter endt "training" har de en person som virkelig kan sakene slik de blir gjort i det firmaet og vil betale deg for å bli.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...