Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Entern skrev (9 minutter siden):

For ikke å snakke om at det er to typer lettmelk nå, den ene er egentlig det vi kalte skummet melk før tror jeg og er altfor svak.

Den ene av dem, er vel midt imellom skummet og lett, er den ikke?

Skal du drikke skummet melk, maa det bli Skummet kulturmelk, synes jeg. Den er fyldigere og smaker ikke slankemelk.

Endret av Karltorbj
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Shrinkflation - av melkefett. Det vi kalte helmelk før i tida hadde 3,9% fett og lettmelka 1,5% om jeg husker rett. Nå er helmelka halvlett med 3,5 (Tine) og 3,7% (Q), mens lettmelka er delt i to med 0,5 og 1% fett. Jeg husker ikke hva skummetmelka hadde før i tida, men den er uansett slanket ned til helt fettfritt nå. Kunne de ikke bare vært litt ærligere og kalt det:

- Vi selger ikke helmelk lengre, fordi vi vet bedre enn deg at du ikke trenger dette

- Halvlett melk - slanket for deg fordi vi vet bedre enn deg hva du trenger

- Ekstra lett melk, fordi den vanlige lette er slanket

- Halvskummet melk, fordi vi mener den tidligere ekstra lette melken er for feit for deg feiten

- Utvannet skummetmelk, fordi vanlig skummet ikke var lett nok for deg..

Endret av Simen1
4,5->3,9
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Karltorbj skrev (9 minutter siden):

Den ene av dem, er vel midt imellom skummet og lett, er den ikke?

Skal du drikke skummet melk, maa det bli Skummet kulturmelk, synes jeg. Den er fyldigere og smaker ikke slankemelk.

Ja den er vel det, det har du nok rett i. 😀👍

Kulturmelk er generelt godt 😊

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (2 minutter siden):

Shrinkflation - av melkefett. Det vi kalte helmelk før i tida hadde 4,5% fett og lettmelka 1,5% om jeg husker rett. Nå er helmelka halvlett med 3,5 (Tine) og 3,7% (Q), mens lettmelka er delt i to med 0,5 og 1% fett. Jeg husker ikke hva skummetmelka hadde før i tida, men den er uansett slanket ned til helt fettfritt nå. Kunne de ikke bare vært litt ærligere og kalt det:

- Vi selger ikke helmelk lengre, fordi vi vet bedre enn deg at du ikke trenger dette

- Halvlett melk - slanket for deg fordi vi vet bedre enn deg hva du trenger

- Ekstra lett melk, fordi den vanlige lette er slanket

- Halvskummet melk, fordi vi mener den tidligere ekstra lette melken er for feit for deg feiten

- Utvannet skummetmelk, fordi vanlig skummet ikke var lett nok for deg..

Ja det er vel noe sånn som må ha skjedd? Den «feteste» lettmelka er ikke helt ulik den gamle lettmelka men den letteste ligner mer skummamelk som jo ikke er godt 😖

De har gjort skummamelka lettere!? Da må den jo smake vann med bismak av melk!? 😣

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (13 minutter siden):

Shrinkflation - av melkefett. Det vi kalte helmelk før i tida hadde 4,5% fett og lettmelka 1,5% om jeg husker rett. Nå er helmelka halvlett med 3,5 (Tine) og 3,7% (Q), mens lettmelka er delt i to med 0,5 og 1% fett. Jeg husker ikke hva skummetmelka hadde før i tida, men den er uansett slanket ned til helt fettfritt nå. Kunne de ikke bare vært litt ærligere og kalt det:

- Vi selger ikke helmelk lengre, fordi vi vet bedre enn deg at du ikke trenger dette

- Halvlett melk - slanket for deg fordi vi vet bedre enn deg hva du trenger

- Ekstra lett melk, fordi den vanlige lette er slanket

- Halvskummet melk, fordi vi mener den tidligere ekstra lette melken er for feit for deg feiten

- Utvannet skummetmelk, fordi vanlig skummet ikke var lett nok for deg..

Har tenkt litt paa det der.

Vet du hva fettprosenten ligger paa rett i fra kua, saann gjennomsnittlig?

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (22 minutter siden):

Shrinkflation - av melkefett. Det vi kalte helmelk før i tida hadde 4,5% fett og lettmelka 1,5% om jeg husker rett. Nå er helmelka halvlett med 3,5 (Tine) og 3,7% (Q), mens lettmelka er delt i to med 0,5 og 1% fett. Jeg husker ikke hva skummetmelka hadde før i tida, men den er uansett slanket ned til helt fettfritt nå. Kunne de ikke bare vært litt ærligere og kalt det:

- Vi selger ikke helmelk lengre, fordi vi vet bedre enn deg at du ikke trenger dette

- Halvlett melk - slanket for deg fordi vi vet bedre enn deg hva du trenger

- Ekstra lett melk, fordi den vanlige lette er slanket

- Halvskummet melk, fordi vi mener den tidligere ekstra lette melken er for feit for deg feiten

- Utvannet skummetmelk, fordi vanlig skummet ikke var lett nok for deg..

Også til slutt: "hilsen meierimafiaen, din feite jævel."

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

@Karltorbj I fjøset så forsyner man seg vel fra toppen av spannet eller tanken og da får man jo fløten som ligger på toppen. Fløte er godt - himmelsk - men ganske fett. I kartongene er det homogenisert så der får man samme lave fettprosent fra topp til bunn.

Ja, meieriene er nødt til å spesifisere produktene sine i hht lover og regler. Shrinkflation handler om at de får mye bedre betalt for fettet dersom det skilles ut og brukes i osteproduksjon. I melk er det jo bare verdt literprisen på melka. I ost kan fettet som "fyllstoff" selges for det tidobbelte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (10 minutter siden):

@Karltorbj I fjøset så forsyner man seg vel fra toppen av spannet eller tanken og da får man jo fløten som ligger på toppen. Fløte er godt - himmelsk - men ganske fett. I kartongene er det homogenisert så der får man samme lave fettprosent fra topp til bunn.

Ja, meieriene er nødt til å spesifisere produktene sine i hht lover og regler. Shrinkflation handler om at de får mye bedre betalt for fettet dersom det skilles ut og brukes i osteproduksjon. I melk er det jo bare verdt literprisen på melka. I ost kan fettet som "fyllstoff" selges for det tidobbelte.

Tror du er inne paa noe der.

Husker helt i taaka, min mor, som hentet ut floeten, med en spisesje paa toppen, av den brune glassflaska.

Endret av Karltorbj
Lenke til kommentar
germanwhip skrev (5 minutter siden):

Manglende pasteurisering gir bakterier og virus muligheten til å påvirke melken, og dermed de som drikker den.

 

Riktig,

Tror at vi skal vaere fornoeyd med hvor "fersk" vi faar den jeg.

Infrastrukturen vi allerede har, paa den vi drikker naa, tror jeg er tung nok.

Andre plasser i verden, staar den i romtemperatur og datoen er halvannet aar, fremover.

Da snakker vi ikke om drikkemelk.

Den gaar til noeds, til cornflakesen.

 

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Entern skrev (58 minutter siden):

Det kan du trygt si, ja 😭

Skal dere også gå fra DIPS Classic til DIPS Arena? Kjæresten min som jobber på et annet sykehus som har fått det samme systemet innført for en stund siden sa at det heldigvis vil bli mulighet til å bruke DIPS Classic inne i DIPS Arena i de første månedene ettet at DIPS Arena blir lansert, hvis det er noe man ikke får til. Men det blir lukket for muligheten etterhvert da. 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gaea skrev (Akkurat nå):

Skal dere også gå fra DIPS Classic til DIPS Arena? Kjæresten min som jobber på et annet sykehus som har fått det samme systemet innført for en stund siden sa at det heldigvis vil bli mulighet til å bruke DIPS Classic inne i DIPS Arena i de første månedene ettet at DIPS Arena blir lansert, hvis det er noe man ikke får til. Men det blir lukket for muligheten etterhvert da. 

Vi bruker andre systemer, men skifter system nå etter jul, og det er en mengde arbeid å gjøre i den anledning, spesielt arkivarbeid for å bevare dokumenter og bevare deres søkbarhet og lesbarhet. 😥😥😥

Ja jeg er en av dem som jobber med dette 🫠
Heldigvis er det givende arbeid 😅🙃

Lenke til kommentar
Entern skrev (27 minutter siden):

Vi bruker andre systemer, men skifter system nå etter jul, og det er en mengde arbeid å gjøre i den anledning, spesielt arkivarbeid for å bevare dokumenter og bevare deres søkbarhet og lesbarhet. 😥😥😥

Ja jeg er en av dem som jobber med dette 🫠
Heldigvis er det givende arbeid 😅🙃

Full forståelse herfra!

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gaea skrev (1 minutt siden):

Full forståelse herfra!

Tusen takk 😊😊😊

Det som gjør det ekstra viktig å få jobben gjort skikkelig er at systemene vi skifter fra/til har forskjellige eiere 😩

Jeg ordner opp i ca  hundre saker dagen men det er tusenvis på tusenvis av dem 😟

Som sagt, bra jeg trives på jobben 😅

Lenke til kommentar
Entern skrev (5 minutter siden):

Tusen takk 😊😊😊

Det som gjør det ekstra viktig å få jobben gjort skikkelig er at systemene vi skifter fra/til har forskjellige eiere 😩

Jeg ordner opp i ca  hundre saker dagen men det er tusenvis på tusenvis av dem 😟

Som sagt, bra jeg trives på jobben 😅

Haha, jeg trives meget bra på jobben jeg også, men gruer meg til mandag pga nytt journalsystem, alltid litt skummelt med nye ting. Har vært igjennom e-læringskurs osv, men det var jo i påsken, spørs hvor mye jeg husker

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gaea skrev (1 minutt siden):

Haha, jeg trives meget bra på jobben jeg også, men gruer meg til mandag pga nytt journalsystem, alltid litt skummelt med nye ting. Har vært igjennom e-læringskurs osv, men det var jo i påsken, spørs hvor mye jeg husker

Ønsker deg masse lykke til! 😊

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...