Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
KalleKanin skrev (13 timer siden):

Jeg tror det faktisk ER mulig for ganske mange å gjøre det bra, men de færreste orker å prioritere, stå på og legge ned nok arbeid. 
Hvor man er født har noe å si, men tror det har mindre å si likevel. Man må kanskje være villige til å flytte på seg, å være mobil osv.

Gener kan nok ha litt å si, i forhold til hvor utadvent osv man er, men selv dette kan det kompenseres for.

Faktisk er det ikke sikkert at høy intelligens nødvendigvis gjør deg så rik. Da søker man kanskje fort en akademisk utdannelse som gir en en midt-på-treet-jobb.

Det er jo flere av de som har blitt rike i Norge som ikke var noe skolelys, men har kommet dit de er ved å stikke hodet frem og ville noe. Nå er vi nok genetisk disponert litt forkskjellig i forhodl til hvor mye man tør dette, men i teorien er det også mulig å overkomme dette. 

Personlighet i et nøtteskall forsåvidt.

Men som du er inne på, mange er late og gidder ikke så mye. Latskap og lav disiplin er ganske vesentlig spesielt i vårt type samfunn. Man vil helst komme til det lettvint.  Har selv slitt mye med det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
55 minutes ago, Dubious said:

4 forskjellige butikker i området, og ingen har tilbud på iskrem nå som det er varmt.

Skal garantere at med en gang det blir kaldt, så kommer det tilbud på is.

Hvorfor ikke kjøpe eller lage en is som er god i stedet for at det skal være så billig?

Lenke til kommentar
Dubious skrev (1 time siden):

4 forskjellige butikker i området, og ingen har tilbud på iskrem nå som det er varmt.

Skal garantere at med en gang det blir kaldt, så kommer det tilbud på is.

Øh, ja? Det er vel ingen butikk som setter ned prisen når etterspørselen går opp. 

Lenke til kommentar

Billig is er sjelden god. Jeg testet ut Rema1000 sin "Isbjørn" i et svakt øyeblikk.

7262179.jpg&width=600&sign=l80-hsczRoLOV

Ble ganske overrasket når jeg leste innholdsfortegnelsen. Hele 17% fløte/melk. (FirstPrice har 15%).

Isen smakte så godt som ingen ting. Det var som å spise frossen skummeltmelk med sukker. 
 

Sitat

Ingredienser

vann, kremfløte (17%), kjeks (16%) (hvetemel, sukker, kokosnøttolje, emulgator (rapsoljelecitin), brent sukkersirup), jordbærsyltetøy (14%) (jordbær, sukker, vann, stabilisator (pektin), konserveringsmiddel (sitronsyre, kaliumsorbat), aroniakonsentrat), sukker, sjokolade (7%) (fullherdet kokos- og raffinert rapsolje, sukker, kakaopulver, emulgator (soyalecitin)), skummetmelkpulver, mysepulver, glukose, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), stabilisator (johannesbrødkjernemel, guarkjernemel, karragenan), aroma (vanillin), fargestoff (annattoekstrakt).

Hennig Olsen inneholder 23%.
Royal fra Dimplom Is inneholder 28%. 
Ben&Jerrys 34%.
Jacobs på Meny inneholder 58%. Nå nærmer vi oss. 

Er man veldig glad i is. Er en iskremmaskin en utrolig god investering. De koster fra 600 kr,- og oppover og tar liten plass. 

En kartong fløte (3 dl), 1 dl vann, 5 egg, 100 gram sukker og 1 stk vaniljestang (eller ønsket smak). Så har du 1 liter luksus-is. :)

Ulempen er at hjemmelaget is smelter litt raskere enn kjøpeisen.

 

Endret av Kris85
Lenke til kommentar
Dubious skrev (2 minutter siden):

De billige isene inneholder vann, og dermed smaker de ikke så mye.
Innholdet er rangert etter mengde, så det er mer enn 17% vann

Melk er nesten fløte, og mye bedre enn vann.
Kjøper ikke is som inneholder vann.

Billig ferdigmat som er skal være melkebasert inneholder ofte melkepulver istedenfor vanlig melk. 
25 kilo melkepulver koster ca 400 kr,- og gir ca 250 liter "melk" - 0,625 kr,- pr liter. 1/10 av prisen på vanlig melk.

Vi blir lurt oftere enn de fleste tror. 

Ta for eksempel Idun sin "Creme Fraice" -dressing.

Sitat

Vann, Crème fraîche 4 %, sukker, fortykningsmiddel (modifisert stivelse, e460, xantangummi, natriumalginat, guarnkjernemel), eddik, salt, rapsolje, eggeplommepulver, surhetsregulerende middel (melkesyre, trinatriumsitrat), løk, purre, konserveringsmiddel (sorbinsyre), fargestoff (e171), krydder, aroma.

Hele 4% creme fraiche - innholdsfortegnelsen skal være slik; at det som produktet inneholder mest skal så først, og deretter kronologisk nedover etter mengde. Det betyr at alle ingrediensene etter 4% creme fraiche er mindre enn 4%. Så dette produktet er 90% vann. 

For å gå litt on topic.

Det er irriterende hvor mye "falske matvarer" som selges. Nesten ingen ting er hva det opprinnelig er ment å være - og skal man kjøpe "the real deal" - har det en urealistisk høy pris. Ikke alle har tid eller kunnskaper til å lage ting fra bunnen av. Det resultater i at vi får et rart bilde på enkelte matvarer. For eksempel bearnaisesaus - der de fleste bruker pose eller lignende. Da vil de fleste forbinde denne sausen med ferdigvarianten som er lettere; mer flytende og med en mildere smak enn den originale. Selv når folk skal lage bearnaise "fra bunn" selv, tyr mange til bearnaise essens.
 

En ting er smaken, det autentiske og alt det der. Men når alt er så voldsomt prosessert og behandlet - og inneholder en nærmest kjemisk formel av ingredienser som skal binde smaker og få billige råvarer til å ligne mest mulig på det originale. Hva gjør det med helsa vår? Sannsynligvis er dette medvirkende til stadig økende fedme i befolkningen. Sannsynligvis går dette på bekostning av staten fordi i det lange løp må staten Norge betale for helseutgiftene som følge av ettervirkningen av denne falske matkulturen. 

Men - mange av oss er "fanget". Mange har rett å slett ikke råd til å lage skikkelig mat. Det koster. Ekte råvarer koster mye her i Norge. Så det er kun de godt etablerte med veldig god økonomi; som kan ta seg bryet med dette. I tillegg må man ha tid og interesse for mat. Med unger, fulltidsjobb og hobbyer har de færreste det. 

 

Lenke til kommentar

Jeg kan lage mye, men gidder ikke, og det blir så mye å vaske, så det er enklere å kjøpe ferdig på butikken.

Desverre så tenker andre også sånn, så man kjøper pannekakemiks på butikken
Pannekakemiks er noe av det eneste jeg faktisk lager selv, lettvint og jeg får rett mengde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...