Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Det er ikke galt å sette seg i en bil og kjøre den uten førerkort. Kun hvis man påfører andre skade. Loven sier at det er galt, men den er diktet opp. Det er mange med førerkort som ikke er i stand til å kjøre forsvarlig og det er mange uten som er det. Menneskeskapte regler har ingen verdi med mindre man får muligheten til å samtykke uten tvang og trusler om vold.

Jeg er oppdratt av mine foreldre og besteforeldre til å være lovlydig. Det eneste jeg har gjort galt i hele mitt liv er å røyke før lovlig alder. Tobakk har jeg for lengst sluttet med.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Førerkort er til nettopp for å bevise at man har gjennomgått påkrevd opplæring for å beherske kjøretøyet. Jo mer uerfaren, jo større sjanse for å skade noen med bilen og ingen førerkort, ingen bevis på at man kan kjøre, ergo krav til førerkort.

Enten man liker det eller ikke, så er det til alles beste.

Lenke til kommentar

Førerkortet er ikke et bevis på at man kan kjøre. Det er et bevis på at man kan nok, eller burde kunne nok til å øve seg i trafikken på egen hånd. Det er aldri noen oppfølging om man har lært noe. Han som hadde kjørt lengst i min kompisgjeng holdt på å drepe alle fem i bilen. Ikke så han i speilet og brøt to sperrelinjer før han svingte foran en trailer. Han kommer aldri til å bli trygg i trafikken og jeg har ikke sittet på med ham på 16 år og kommer aldri til å gjøre det igjen. "Skal jeg kjøre deg hjem?" "Nei, jeg trenger å gå litt."

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Jeg er ikke mot førerkort. Jeg synes at det bør bli mye strengere enn i dag hvis det skal ha en hensikt. Alle dårlige sjåfører som får ferdes i trafikken år inn og ut er en hån mot de som kjører forsvarlig.

Hvis man får åtte prikker løpet av tre år mister man retten til å føre motorvogn i et halvt år.  Det er latterlig. Hvis man har en eneste prikk burde man ha selvinnsikt nok til å aldri sette seg bak et ratt igjen. Det er folk i trafikken som stadig holder på å kjøre inn i andre motorvogner og fotgjengere som ikke har nok tankekraft til å fatte at det ikke er en god idé å sette seg bak et ratt.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

folk som viser interesse for ett par bøker eller noe som jeg har lagt ut til salgs gjennom Finn.no eller lignende. 

men så snart jeg forteller hvor mye noe koster i frakt, så hører jeg aldri ett kvekk igjen fra dem. Hvis folk ikke råd til å betale noen kroner i frakt, så har dem sannsynligvis aldri råd til å betale for ett produkt som koster for eksempel femti eller hundre kroner heller.

Ergo burde dem latt være å vise Interesse i det hele tatt.  

Lenke til kommentar

Selvkjørende biler kan være en løsning, men jeg er redd for at det kan føre til at folk som både kan og har glede av å kjøre ikke får lov til å kjøre på sikt fordi at ingen vil forsikre deg og at det ikke går overens med den automatiserte flyten.

Det er lite som slår å kjøre inn mot Kjøbenhavn i 35 varmegrader om sommeren og ta en jordbærshake i "Strøget".

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
2 hours ago, Larzen_91 said:

Men i prinsipp er jeg enig i tanken om at dersom bøter skal ha en preventiv og straffende effekt, så bør de svi like mye uavhengig av økonomisk status.

Man skjønner tankegangen bak nettopp det. Men samtidig er det også noe som heter at straffen skal stå i samsvar med forbrytelsen. Dvs at det etter min mening ikke henger på greip at Erna skulle få feks 100 000 i bot for å samle for mange folk til sushimiddag. I tillegg er jeg ikke helt med på den tankegangen at hun skal straffes hardere enn meg bare fordi hun har høyere inntekt. Skal man straffes for å lykkes her i livet? Er det slik at de "rike" alltid skal være fritt vilt? Hvordan rimer det med rettferdighetsfølelsen at Erna skal betale 100 000 når jeg må betale 20 000 for akkurat samme lovbrudd? Likhet for loven?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...