Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

djgudleif skrev (22 minutter siden):

Pride-flagget var jo elegant, alle regnbuens farger. Nå er det med svart og brun. Det er rasistisk. Og hvorfor blande inn en politisk bevegelse inn i noe som handler om legning og mangfold?

Sikkert for å provosere gamle nisser så de får hjerteinfarkt. Om du ikke forstår hva fargene har med mangfold å gjøre, så kan nok ingen hjelpe deg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
D0vendyret skrev (3 timer siden):

Det at det er ansvaret til foreldre osv frarøver ikke nettstedene ansvar - likt med eksemplet jeg ga deg. Det er ansvarsfraskrivelse på den som tilbyr en tjeneste som skal være forbeholdt voksne. At nettet liksom skal være noe annerledes syns jeg bare er en unnskyldning for å ikke ta ansvar for sitt ansvarsområdet. Å unnskylde seg i anonymitet eller annet på bekostning av barn er bare råttent. 

Det er opp til bransjen å få til løsninger som ev dekker opp for anonymitet og verifisering som er god nok slik at man vet den som tilbyr 'ølet' til er gammelt nok. Har de ikke det så bør de ikke tilby 'ølet' heller. "Er du 18 du da?" "ja", "ok, her har du ølet" - det blir for dumt å skylde på at det er foreldrenes ansvar osv og ikke ansvarliggjøre tilbyder på noe som helst måte.

Da blir "ølsalg" på nett umulig etter din standard, lykke til med det. Med mindre du vil innføre enorme databaser med personlig info hos "ølselgerne".

Lenke til kommentar
Larzen_91 skrev (29 minutter siden):

Da blir "ølsalg" på nett umulig etter din standard, lykke til med det. Med mindre du vil innføre enorme databaser med personlig info hos "ølselgerne".

Det er fullt mulig å gjøre uten database eller personlig info hos 'ølselgerne'. "Min" standard? - Det bør være alle voksnes standard å beskytte barn.

Lenke til kommentar

@D0vendyret Ja, jeg sier jo det. Det er de voksne sitt ansvar å beskytte barna, foreldrene i første rekke. Hvordan foreslår du løsningen er for en nettside å kunne uten tvil bekrefte alderen på de besøkende? Det var forøvrig et dårlig forsøk på stråmannsargumentasjon. Jeg snakket åpenbart om din standard for verifiseringen, ikke om hva som er den gyldne standarden for barnepass.

Edit: og vil du si det kommer noe an på alderen på barnet? En 17 åring er jo et barn på mange vis i lovens øyne, hvertfall ikke myndig i utgangspunktet, men jeg vil da si at om en 17 åring med viten og vilje går inn på en side de egentlig ikke skal være inne på, så er 17 åringen gammel nok til å forstå dette. Han/hun er i hvert fall gammel nok til å finne en vei utenom slike forsøk på adgangskontroll.

Endret av Larzen_91
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Larzen_91 skrev (8 minutter siden):

Ja, jeg sier jo det. Det er de voksne sitt ansvar å beskytte barna, foreldrene i første rekke. Hvordan foreslår du løsningen er for en nettside å kunne uten tvil bekrefte alderen på de besøkende? Det var forøvrig et dårlig forsøk på stråmannsargumentasjon. Jeg snakket åpenbart om din standard for verifiseringen, ikke om hva som er den gyldne standarden for barnepass.

Du er imot at det er noe annet enn ett tall man skriver inn, så skal det være fritt fram for også barn å få tilgang til f.eks porno. Du vil ikke ha mer kontroll enn foreldrenes, skolenes ansvar - nettsidene og leverandørene trenger ikke bry seg, annet enn ett liksomverifisering med ett tall man skal skrive inn. Det er altså en standard som er langt under pari og ikke noe stråmannsargument. Du, jeg og andre er voksne og vi bør være interessert i at barn blir bedre beskyttet uavhengig om vi er disse barnas foreldre eller ei.  Sorry, men nå blir du for usaklig til at jeg gidder å diskutere mer med deg - samt vi er langt utenfor trådens tema

Lenke til kommentar
Dragen skrev (4 minutter siden):

Folk med omgangssyke med arbeid som innebærer matlaging til andre som ikke holder seg hjemme.

Ja! 

Eller venner som kommer besøk, gir deg en klem når man treffes og etterpå sier at de er syke med influensa eller omgangssyke. Ehm, hva med å si ifra at man er syk slik at jeg kan vurdere om jeg har lyst til å vente med å treffe deg..evt treffe deg, men unngå klemming..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@D0vendyret Jeg er ikke imot noe som helst, mer stråmann. Jeg sier heller ikke at nettsidene har null ansvar, mer stråmann. Jeg spør deg åpent om ditt forslag til en sikker verifisering, for jeg ser ikke en annen løsning enn noe som innebærer lagring av personlig brukerdata hos nettsiden, dersom de skal være helt sikre på at du er den alderen du sier du er. I et nøtteskall er vi her nå: du sier "nettsidene må ta mer ansvar, å skrive inn et tall er jo ikke nok". Jeg sier "ja, det er en dårlig måte å verifisere noens alder på, hva foreslår du for en løsning?"

Men ja, vi er en del off topic nå, det tar jeg selv skylden for. Beklager det. Skal få oppretta en egen tråd på det kanskje for det er et interessant tema.

Endret av Larzen_91
Lenke til kommentar
15 hours ago, djgudleif said:

Pride-flagget var jo elegant, alle regnbuens farger. Nå er det med svart og brun. Det er rasistisk. Og hvorfor blande inn en politisk bevegelse inn i noe som handler om legning og mangfold?

Regnbuen symboliserer spekteret mellom infrarødt og ultrafiolett. Det vil si alt som man kan se. Skeive folk kan ikke gjøre krav på noe som er generelt for alle mennesker. Regnbuen er for alle. 

Quote

The visible spectrum is the portion of the electromagnetic spectrum that is visible to the human eye. Electromagnetic radiation in this range of wavelengths is called visible light or simply light. A typical human eye will respond to wavelengths from about 380 to 740 nanometers. Wikipedia

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Kniv-overfall på Strømstad bussen.

 

Bussjåfør ringte ikke politi. Vikar utenlandsk opprinnelse. En gammel dame måtte istedenfor holde knivmannen nede, han også av utenlandsk opprinnelse.

Jeg synes det er creepy for kona og venninnen tok bussen og ropte ring politiet.....

Offeret var sef en rusa svenske som var litt stor i kjeften og provoserende..

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (Akkurat nå):

Kniv-overfall på Strømstad bussen.

 

Bussjåfør ringte ikke politi. Vikar utenlandsk opprinnelse. En gammel dame måtte istedenfor holde knivmannen også av utenlandsk opprinnelse.

Jeg synes det er creepy for kona og venninnen tok bussen og ropte ring politiet.....

Offeret var sef en rusa svenske som var litt stor i kjeften, provoserende..

Sorry. Jeg er tett. Haha trodde jeg var i serie diskusjon. 

Endret av Psykake
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...