Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En skive cheddarost veier ca. 28g. Dermed er det ca. 36 skiver per kilo.

En skivepris på 0.5 øre gir 18 øre per kilo ost. Ganske urealistisk med mindre McDonalds får osten donert gratis.

 

En mer realistisk pris er vel 50 øre som gir en kilopris på 18 kroner, som kanskje er oppnåelig hvis man bestiller hundrevis av tonn om gangen som McDonalds gjør. 

 

Mener du at McD kjøper colaen sin for 10 øre literen? Høres urealistisk lavt ut. Hvor har du det fra? 

De kjøper ikke ferdig cola, men colasirrup. Disse koster rundt 20,- pr 10 liters pose, i følge en venninne som styrer bestillingene til den lokale McD. Medregnet mengden sirrup, vann, kullsyre, og mengden arbeid som går i å klargjøre en medium kopp (5dl) for salg, så er utgiftene til McD ca 5 øre. Det er ikke uten grunn til at McD går som det suser.

Utgiftene til McD er i hovedsak leie (og vedlikehold), transport og lønn.

Endret av Dragen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Irriterende manns-holdning til damer.

K.S. dette kommer fra deg? 

 

Larzen_91 har godt poeng fordi kvinner, slik meg selv, tenker oftere på estetikk, og det kan nok forklares i kjønnsbiologien. Vi må akseptere at kvinner og menn er utfyllende til hverandre, og ikke like. Godt noen tenker på funksjonalitet og noen andre tenker på estetikk. Sammen blir resultatet ett funksjonalistisk estetisk pent produkt. Man har ikke et feil holdning til damer bare fordi man erkjenner at kjønnene er biologiske ulike.  

 

Lami, du skulle spurt oss i råd i chatten!

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Burde være enda mer kontroll på veiene.. Gleder meg til den dagen hvor dette blir automatisert, og politiet får en melding automatisk om at noen gjør noe ulovlig på veiene.. 

 

Og at eventuelt roboter tar over den biten av kontroller.. Stenger veier osv for å stoppe dem.. Vi er nok ikke langt ifra et slikt samfunn, nå som vi allerede automatisering alt annet så kan vi like så godt gjøre det der og. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Kontroll er svært krenkende. Frihet er viktigere enn trygghet.

 

In 1984, surveillance is a key part of how Big Brother has a grip on the lives of the people in Oceania. The citizens are constantly under the watch of the government. The monitor them in their houses, at their jobs, in the bathrooms; anywhere they go, they are being watched.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

De kjøper ikke ferdig cola, men colasirrup. Disse koster rundt 20,- pr 10 liters pose, i følge en venninne som styrer bestillingene til den lokale McD. Medregnet mengden sirrup, vann, kullsyre, og mengden arbeid som går i å klargjøre en medium kopp (5dl) for salg, så er utgiftene til McD ca 5 øre. Det er ikke uten grunn til at McD går som det suser.

Utgiftene til McD er i hovedsak leie (og vedlikehold), transport og lønn.

 

Det er bare tull. Bare transport, emballasje, mva og andre avgifter som sukkeravgiften etc. utgjør en vesentlig del - og langt over 20 kr alene. Hvis jeg husker riktig - i den tiden jeg jobbet i restaurantbransjen kostet det 450 kr eksklusiv mva for en boks med sirup på 20 liter. Dette var lenge før sukkeravgiften kom.

 

Hvis du googler rundt ser du at det ligger jevnt over på 5-600 kr,- for 7 liter sirup (!) for privatpersoner.

 

Det er helt klart at McDonalds får mye bedre priser som storforhandler. Men 20 kr liter er latterlig.

I tillegg kommer dispenseren, co2-tanker, emballasje, sugerør, plast-lokk etc. Vedlikehold, strøm, renhold og alt mulig annet.

 

Edit: Googlet litt for å finne en kilde for å underbygge min påstand!

 

Fant dette overslaget fra New York, der lønnsnivået for de som jobber i fast food er lavere, og det er lavere avgifter - ingen sukkeravgift o.l.

 

20 oz cup of soda with ice requires 8.75 oz of product or $0.12

20 oz foam cup cost $0.07

Lid for cup costs $0.01

Straw costs $0.015

Total Cost = $0.215 or rounded up $0.22 per soda

(http://westernnewyork.localfoodservice.com/apps/blog/view_more_detail.cfm?id=39263&catid=8111&ctoken=101)

 

20 oz = 0,6 liter - ca 2 kroner. Det er grunn til å tro at prisen er vesentlig høyere i Norge. 

Endret av Kris85
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Les vilkårene for å drive en slik restaurant så ser man at man ikke blir rik og forplikter seg for 20 år og ikke kan ha andre næringsinteresser. Har man kapitalen som kreves for å komme i gang kan man gjøre det mye bedre alle andre steder.

 

100% korrekt. Som franchise til en kjede er du nærmest en slave til kjeden. Ikke bare det, men du må ofte personlig være ansvarlig for alle tap knyttet til bedriften. For noen år siden var Big Bite i søkelyset etter at et titalls franchisers saksøkte selskapet for urimelige vilkår. Flere jurister som har gått gjennom lignende kontrakter har uttalt at det er rene slavekontrakten du skriver under på.

 

Men ikke alle er slik. Min erfaring er at Pizzabakeren har en god avtale med gode vilkår.

 

Big Bite sine historier er bare trist. Unge folk helt nede i 20-åra som skriver under på kontrakter de ikke engang evner å forstå, med leiligheten som sikkerhet - der de står personlig ansvarlig for tilnærmet alt. Husker ikke hvordan det endte med søksmålet. Men er kjent med at Big Bite har fått nye eiere etter dette. 

 

Å heller drifte en uavhengig selvstendig plass gir vesentlig større spillerom, både på leverandører, avanse og forvaltningsmodell. Det er ingen mat som selges som har bedre avanse enn pizza og hamburgere folkens! ^^ Men man må vite hva man driver med. 

Lenke til kommentar

Irriterende manns-holdning til damer.

 

Se Røsslyngen sitt svar. Det er helt greit å være litt ridder noen ganger, men alt jeg sa er bare slik ting er, som hun også understreker. Jeg sier ikke at samtlige kvinner kun tenker estetikk, eller at samtlige menn kun tenker funksjonalitet, men det er visse trender hos hvert kjønn. Og av personlig erfaring virker det for meg som at menn generelt tenker mer pragmatisk på ting (på godt og vondt) mens kvinner tenker mer estetisk på ting (på godt og vondt).

 

Det er ikke noe mer radikalt av meg å si det enn å si at på generelt grunnlag er menn sterkere fysisk enn det kvinner er. Det vil ikke si at enhver mann er sterkere enn enhver kvinne, det er mange kvinner der ute som kunne gitt meg rundjuling på bakgrunn av ren styrke dersom de hadde hatt lyst til det. På samme måte som at kvinner har mye av sine sterkere sider på sosiale/menneskelige felt, der menn ofte kan komme til kort men ikke alltid. Er dette kontroversielle påstander for deg?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
5 minutter siden, DKC skrev:

Nye designet her irriterer. 

Why fix if it ain't broken?

Hei, DKC! 

Hva er det som irriterer deg med det nye designet? Dersom du har tilbakemeldinger ser vi helst at du tar det i denne tråden: 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...