Gå til innhold

Tar bort søkeren, beholder speilet


Anbefalte innlegg

Blir det en suksess tror dere?

 

Jeg tror uten tvil at det blir en suksess. Dette kameraet har så mange nyttige og spennende funksjoner til en pris som ikke skremmer så alt for mange. Hvis jeg i dag skulle kjøpe mitt første systemkamera, hadde disse stått svært langt opp på listen over aktuelle kandidater. Det er nettopp produkter som dette som gjør at Sony kan ta markedsandeler fra Canon og Nikon.

 

Det er argumenter både for og imot en slik løsning som dette, og for profesjonelle fotografer er det kanskje ikke godt nok. Men for "hjemmebrukeren", som ikke MÅ ha optisk søker, er dette et utmerket alternativ, og særlig hvis man sysler litt med video også. Det er ingen andre kameraer som kan måle seg med autofokusen i ved videoopptak eller skjermvisning.

 

Så dette blir en suksess, og andre kommer til å følge etter.

 

Hva gjelder videokvaliteten, som har vært diskutert her en del, er det ikke lett å få et bedre svar utav Sony. Men vi sjekker andre kilder for å finne utav det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rett og galt her blir litt som å spørre hvem som har rett til å bo i Israel.

 

Det er riktig som dere sier at hvis kameraet egentlig skyter progressivt, så vil kvaliteten være den samme som for eksmpel 5DmarkII om man deinterlacer riktig. Men jeg blir veldig usikker på hvor DPreview har fått den informasjonen fra. Jeg finner det ikke.

 

Så blir det mye synsing: I en TV-sammenheng synes jeg Sony gjør noe smart med å konvertere til 50i. Det er nemlig ingen som lager TV i 1080p25. Formatene som gjelder er 1080i50 eller 720p50. Men i en filmsammenheng – som vel er derfor folk kjøper slike kameraer – er nok 1080p25 et mer egnet utgangspunkt. Da synes jeg det er tungvint (og skummelt) å måtte deinterlace for få å rett kvalitet. Så det blir vel et spørsmål om hva man vil. Idéelt sett skulle dette vært et valg i menyen.

 

Ellers så må vi være forsiktige med å rakke ned på interlacede formater. For å sette det litt i perspektiv: EBU(Europas kringkaster-organsisasjon) har bestemt at 1080i50 er den standarden de går inn for. Det betyr at for eksempel TV2 nå lager all sin HD-infrastruktur i 1080i. NRK(og Riks-TV) på sin side har valgt 720p50 til distribusjon, men teknikerne hos NRK, som forsket ekstremt mye på dette, fant ut at hvis de filmet/klippet osv. i 1080i50 og så konverterte til 720p fikk de best resultat. Derfor er alle HD-kameraer hos krinken og TV2 stilt inn på 1080i. Men så skal jeg love deg at du aldri vil finne en interlaced fil hos Norsk filmstudio... Du skjønner tegninga.

 

Det som derimot ikke er påpekt er bitraten. På Sony sine modeller er det 17Mb/s, mens 7D har 38Mb/s (eller noe sånt). Det er en betydelig forskjell.

Lenke til kommentar

Er ikke bare å holde styr på de forskjellige HD formatene, men når artikkelen til Akam bruker ganske mye plass på å rakke ned på videokvaliteten til A55 på grunnlag av spesifikasjonene på papiret så bør jo artikkelforfatter ha noe kunnskap om emnet.

Nå gjør jo ikke Sony det akkurat enkelt ved å bruke 1080i i spesifikasjonene så det er vel til pass for de at de mister en del kunder som i likhet med artikkelforfatteren tror at Nikon d3100 tar opp dobbelt som mange linjer som A55 og følgelig er mye bedre på video.

 

Men dette regner jeg med at Akam undersøker nærmere når de forhåpentligvis får A55 inn til test.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
×
×
  • Opprett ny...