Gå til innhold

Noen spørsmål ang UPS


Anbefalte innlegg

Hei, har en QNAP 219P stående i kjelleren samt modem, router, har nettopp skaffet meg en APC Back-UPS ES 700VA som fugerer strålende, har satt USB kabel fra UPS'en til QNAPEN som har et eget interface slik at den oppdager selv når den går på batteri for så å slå seg av skikkelig slik at den ikke blir slått av på feil måte, følte jeg måtte investere i en slik en nå som jeg har har veldig mye familie bilder(20 gb) samt driver å tar over alt av familie videoer fra VHS/kassetter til digitalt som lagret blant annet på NAS'en.

 

Men jeg har noen spørsmål ang den UPS'en jeg kjøpte:

 

1. Kan jeg nå slippe å være redd for at NAS'en min skal bli eid under et lynnedslag? er det noe mer jeg må tenkte på?( Må det være koblet til jordet kontakt?)

 

2. Surge Protection hva betyr dette? jeg har 4 uttak på UPS'en som kun har Surge Protection, er dette også sikkerhet mot lynnedslag?

 

3. Et spørsmål til, hvis jeg har switcher i huset, og lynet slår ned i en av switchene, vil det 'lynet' slå ned i internett kabelen, slik at feks en macbook som er koblet til den internett kabelen vil også ryke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enheten du har kjøpt gir beskyttelse mot overspenning på alle uttak, du kan også beskytte internettlinja di enten før eller etter modemet, avhengig av hva slags linje (les kontakt) du har.

 

Jeg har også noe lignende, men dersom jeg reiser bort eller tordenværet kommer faretruende nær, drar jeg likevel ut både nett- og internettilkobling fra veggen. Jeg har liten tro på at slikt utstyr tåler et nedslag i umiddelbar nærhet. Om treffet er i en avstand utstyret klarer å beskytte mot, er det ikke sikkert at det tåler samme trøkken en gang til, selv om alt tilsynelatende virker som normalt.

Lenke til kommentar

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=308813

 

denne sikrer deg mot lynnedslag. selvom jeg forsatt ville anbefalt og koble fra det du har tilkoblet den, når det tordner, just in case.

 

skal også sies at jeg også har ups: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=119793

 

har 80 minutt med pc, switch, router, skjerm, anlegg før pc'en skrur seg av automatisk.

 

jeg har aldri koblet fra ups når det har tordnet, ei heller det som har vært koblet til den, så ser ingen problemer med og la den være tilkoblet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...