Gå til innhold

Hvorfor er ikke Norge med i G20?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, Norge er ikke stort nok. I følgeCIA er Norge den førtiende største økonomien målt i ppp-dollar.

 

(Det står 41. på listen, men nr 1 er EU samlet..)

 

Hvordan måler de økonomien a?? Er industrien i landet som måles, eller hva? Sør-Afrika er jo med til og med.

Lenke til kommentar

G-20 Major economies

 

In a forum such as the G-20, it is particularly important for the number of countries involved to be restricted and fixed to ensure the effectiveness and continuity of its activity. There are no formal criteria for G-20 membership and the composition of the group has remained unchanged since it was established. In view of the objectives of the G-20, it was considered important that countries and regions of systemic significance for the international financial system be included. Aspects such as geographical balance and population representation also played a major part.

 

All 19 member nations are among the top 32 economies as measured in GDP at nominal prices in a list published by the International Monetary Fund (IMF) for 2008.[7] Not represented by membership in the G-20 are Switzerland (19), Norway (25), Taiwan (26), Iran (28) and Venezuela (31) even though they rank higher than some members.

Lenke til kommentar

G20 gir ikke helt mening. Indonesia er medlem av G20 major economies, mens Kina som er til og med rikere per capita og har en enorm påvirkning på verden er bare medlem av G20 developing nations. Som egentlig består av 23 nasjoner. I samme gruppe har vi Tanzania som har 100 ganger mindre verdiskapning enn Kina. Tanzania er også på nummer 93 plass. Indonesia er på 18 plass, mens Kina er på 3 plass.

Endret av Camlon
Lenke til kommentar

G20, G8, hvem bryr seg? Det er akkurat som før: Stormaktene står for beslutningene. Se på India. De ble bare invitert for å føle seg som en del av medlemskapet. De er ikke villige til å gjøre noe som helst uansett.

 

"Make decisiouns? No thlanks. We all welly happy just to watch. Declease CO2 outlets? We don't think so. This is Indias industlial age".

 

Norge skal uansett delta på det kommende G20 møtet. Ikke som medlemmer så vidt jeg vet, men de skal holde et par foredrag. OeD er blant annet invitert.

Lenke til kommentar

Norge pumper så mye olje til alle folk og land, at vi burde være selvskrevne hedersgjester ved G20.

 

Sverige selger vel så mye møbler til alle folk og land, at de burde være selvskrevne hedersgjester også? Og Finland selger jo så mye mobiler til alle folk og land? Nå er vi altså ikke en av de 20 største økonomiene i verden, vi er faktisk bare et bittelite land med mindre en 5 millioner innbyggere.

Lenke til kommentar

Norge pumper så mye olje til alle folk og land, at vi burde være selvskrevne hedersgjester ved G20.

Det er mange som har et helt utrolig feil inntrykk av hvor store Norge er økonomisk da politikerene er så glade i å si at "vi er værdens rikeste land". i brutto nasjonalprodukt per person kan det være nogenlunde rett (eller faktisk så ligger Qatar og Luxsembourg over oss), men i total økonomisk makt er vi en liten knøtt i værden som har så og si ingen innflytelse.

 

Da ligger til og med land som tyrkia, india, mexico, russland, ol. over oss. Men det er ikke så veldig rart egenklig da disse har mye større folketall enn oss. f.eks india som vel har over en milliard mennesker.

Endret av flesvik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...