Gå til innhold

Ye Olde Premier League Pub


Latias

Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (39 minutter siden):

(Jeg svarer deg i denne tråden, siden det blir malplassert i Europa League-tråden hvor denne diskusjonen startet. Har sitert hele diskusjonen over.)

Nei, man lever ikke i feil århundre fordi man er "politisk ukorrekt". Man lever i feil århundre om man mener kvinner ikke bør få kommentere og formidle herrefotball, slik du mener.

Mina Finstad Berg "driver ikke en blogg på fritiden", hun er ansatt i TV2 som fotballekspert, noe hun har vært i flere år. Hun har bred kunnskap om spesielt engelsk og italiensk fotball. Ikke bare om hva som skjer på banen og taktiske analyser, men også om fotballindustrien og den finansielle delen. Hva så om hun er tidligere SV-politiker? Brede Hangeland er engasjert i Arbeiderpartiet i Stavanger, uten at det har noen ting å si for jobben de gjør med fotballsendinger på tv.

Solveig Gulbrandsen er tidligere fotballspiller på det høyeste nivået man kommer. Hun står ikke tilbake for noen på det taktiske, og har god innsikt i hvordan det er å leve som profesjonell fotballspiller i en konkurransekultur og treningshverdag. Det hun trenger mer erfaring på er formidlingsevnen på tv, men det handler som sagt om erfaring og ikke om hun har innover- eller utovertiss.

Ta for eksempel Simen Stamsø Møller som as we speak kommenterer Europa League på TV2. Hans karriere var stort sett i norsk andredivisjon for Kjelsås IL. Etter din logikk bør jo ikke han få lov til å kommentere kamper på dette nivået, siden tempo, teknikk og taktikk ikke er på det samme nivået? Eller Roar Stokke som spilte for Nardo FK, men likevel kommenterer Champions League? Eller Arne Scheie? Eller handler det bare om kjønn?

Så ja, min konklusjon er at argumentet ditt om at kvinner ikke bør kommentere herrefotball ikke bare er fullt av logiske brister, men også er helt dust, og ikke minst kvinnefiendtlig og forhistorisk.

Hmm..? http://no.wikipedia.org/wiki/Mina_Finstad_Berg

Det høyeste nivået i damefotball er på G-15 nivå.

Endret av Joeal88
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Joeal88 skrev (6 minutter siden):

Les den redigerte kommentaren ovenfor.

At du sammenligner Brede Hangeland som har spilt i CL, PL og på landslaget mot karrierepolikeren Mina Finstad Berg som i 2016 starta en fotballblogg sier jo alt.

Om du leser en gang til ser du at jeg ikke sammenligner, men forklarer hvorfor deres politiske engasjement ikke er relevant for jobben de gjør som fotballeksperter. Brede Hangeland har forresten aldri spilt i CL (noe som heller ikke er spesielt relevant). De to har forskjellige roller som eksperter, akkurat som Erik Thorstvedt og Morten Langli er forskjellige i sin bakgrunn og hva de har kunnskap om. Men forskjellen du her velger å legge vekt på, er kjønnet og ikke jobben de faktisk gjør.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 minutt siden):

Om du leser en gang til ser du at jeg ikke sammenligner, men forklarer hvorfor deres politiske engasjement ikke er relevant for jobben de gjør som fotballeksperter. Brede Hangeland har forresten aldri spilt i CL (noe som heller ikke er spesielt relevant). De to har forskjellige roller som eksperter, akkurat som Erik Thorstvedt og Morten Langli er forskjellige. Men forskjellen du velger å legge vekt på, er kjønnet.

http://dagbladet.no/sport/hangeland-vil-stoppe-rooney-igjen/66445795

Lenke til kommentar
Joeal88 skrev (7 minutter siden):

Okay da, Hangeland har spilt 6 kamper i CL, men det er uansett en veldig liten digresjon og irrelevant. Morten Langli har heller ikke spilt Champions League eller fotball på seniornivå, likevel formidler han det på tv. Godt han ikke er kvinne, for da hadde han ikke vært egnet!

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Sexylubb1 skrev (Akkurat nå):

Da er det avgjort. Hangeland har spilt CL og kvinner må dermed pelle seg ut av studio. Jeg ringer TV2 sporenstreks! 

Langli er sportsjournalist av yrke, som har gjennomført flere trenerkurs og var tidligere U-lagstrener i Skeid. Han er ikke en kjønnskvotert karrierepolitiker.

Sexylubb1 skrev (Akkurat nå):

Da er det avgjort. Hangeland har spilt CL og kvinner må dermed pelle seg ut av studio. Jeg ringer TV2 sporenstreks! 

Jeg er selv trener innenfor barne/ungdomsfotballen (har trent både gutter og jenter), og allerede i 13-14 alderen så ser man en enorm forskjell på jente og guttespillere.

Etter min mening så er herrefotball og damefotball to forskjellige idretter.

Lenke til kommentar
Joeal88 skrev (21 minutter siden):

Etter min mening så er herrefotball og damefotball to forskjellige idretter.

At det er forskjell på herre- og kvinnefotball er det ingen som bestrider. Heller ikke at det forskjell mellom gutter og jenter.

Det er at du mener kvinner ikke bør få formidle herrefotball jeg reagerer på. Det er kunnskapen og innsikten som teller, ikke kjønnet.

Om man kjører den samme logikken du legger til grunn her burde ikke Karl Petter Løken få kommentere kvinnefotball lengre på NRK. Kasper Wikestad skulle aldri fått kommentere kvinnefotball. Jann Post burde holde kjeft når Therese Johaug går på ski, og Lise Klaveness burde aldri fått bestemme noe som har med herrefotball å gjøre i NFF.

Så får vi andre kose oss og humre litt av det sitter en gretten kar og irriterer seg over at det er en kvinne som snakker om herrefotball på tv :) 

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (Akkurat nå):

Så får vi andre kose oss og humre litt av det sitter en gretten, trist kar og irriterer seg over at det er en kvinne som snakker om herrefotball på tv :) 

Tror du Røkke og Gjelsten ergrer seg over at kommunisten Michlelet alltid fikk prate på VM-sendinger?! Han har jo aldri spilt fotball mens de faktisk har eid fotballklubber! 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...