Gå til innhold

Ye Olde Premier League Pub


Latias

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (22 minutter siden):

Blir triple captain Solanke neste runde mot City nå...

Som om det ikke var ille nok for Leicester må de nå klare seg uten Soyuncu mot Sheffield United, Tottenham og Manchester United. Topp fire henger i en tynn tråd for dem nå. Bare én seier etter lockdown og fire seire totalt i 2020.

Like greit, Champions League er bedre med United og Chelsea kontra Leicester, både for England og for konkurransen sin skyld.

Lenke til kommentar
Alkan skrev (24 minutter siden):

United har enormt med tur om dagen, wow! 

Ikke bare United. Jeg fortsatt å ha et ørlite håp om femteplassen for Spurs. 

Trenger bare at Leicester taper alt (evt United kun tar to poeng på sine siste fire), Sheffield og Wolves taper en og Spurs vinner sine! 

Lenke til kommentar

Dessverre er det et megatap for UEFA, FFP og hele fotballen mot City Football Group, som nå kan fortsette som før og bruke samme metode på å utvide imperiet sitt i verden. Oppkjøp av enda flere klubber vil skje, og jukset med sponsorpenger kan fortsette.

FFP er herved så og si dødt i slike saker, og regelverket trenger oppdatering. UEFA har ikke lenger den makten over egne turneringer som de burde ha. 

Sitat

UEFA takes note of the decision taken by the Court of Arbitration for Sport to reduce the sanction imposed on Manchester City FC by UEFA’s independent Club Financial Control Body for alleged breaches of the UEFA Club Licensing and Financial Fair Play regulations.

UEFA notes that the CAS panel found that there was insufficient conclusive evidence to uphold all of the CFCB’s conclusions in this specific case and that many of the alleged breaches were time-barred due to the 5 year time period foreseen in the UEFA regulations.

Over the last few years, Financial Fair Play has played a significant role in protecting clubs and helping them become financially sustainable and UEFA and ECA remain committed to its principles.

UEFA will be making no further comments on the matter.

CAS har foreløpig kun sluppet en kort pressemelding. Detaljene ventes om noen dager, da vil vi få mer innsikt. Det ser ut som City slipper unna på grunn av 5-års grensa. City er altså "skyldige", men kan det kan ikke bevises godt nok innenfor gjeldende FFP-regelverk og dermed går de fri. Moralsk og etisk grunnlag holder ikke alene.

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
IT-Henrik skrev (39 minutter siden):

Kan de like greit bare bli kvitt hele greia(FFP), alt det noen gang har gjort er å tjene de klubbene som er størst fra før.

FFP trenger oppdatering på regelverket, ikke å bli kvitt hele greia. Systemet er omfattende og er ikke ment å beskytte de som er størst fra før. Noen av de tradisjonelt største klubbene har stor gjeld, og møtes ikke dette på inntekten vil det bryte med regelverket. FFP hindrer de aller største i å bruke mer (Real Madrid, Bayern, Juventus, Man United f.eks). Ikke bare på spillerkjøp, men lønninger, bygging av stadioner, mer enn 30% av hovedinntekt fra enkeltsponsor etc.

Noen av de store, tradisjonelle klubbene som er dømt i FFP: Galatasaray, Fenerbahce, AC Milan, Atletico Madrid, Sporting Lisboa.

Liverpool, Juventus, Roma, Barcelona, Inter og Besiktas er eksempler på store, tradisjonelle klubber som også har blitt påvirket av FFP.

I Liverpools tilfelle var de ekstremt nære å gå på en Europa-ban i 2014 fordi de hadde et mye større minus enn FFP tillater over to år, men ble reddet av å ikke ha deltatt i Europa sesongen før, så de var ikke påkrevd å gi UEFA regnskapet og dermed unngikk de straff.

Du kan lese en ålreit forklaring om hvorfor teorien om at FFP hjelper de største klubbene ikke stemmer her: https://www.theguardian.com/football/blog/2020/feb/22/liverpool-finanacial-fair-play-manchester-city-uefa 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som om det ikke var nok dårlige nyheter fra fotball-England i dag med rasismen mot McGoldrick og dommen i CAS så kommer denne forferdelige nyheten:

Broren til Serge Aurier skutt og drept
Flere franske medier meldte mandag formiddag at Serge Auriers (27) bror var skutt og drept i den franske byen Toulouse.
https://www.tv2.no/sport/11541875/

Presidenten i La Liga er ikke fornøyd med CAS:

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165
Snikpellik skrev (43 minutter siden):

 

Du kan lese en ålreit forklaring om hvorfor teorien om at FFP hjelper de største klubbene ikke stemmer her: https://www.theguardian.com/football/blog/2020/feb/22/liverpool-finanacial-fair-play-manchester-city-uefa 

Den artikkelen drar jo opp flere punkter om hvordan FFP har hjulpet Liverpool...
Hvordan de nye eierne kunne bygge opp klubben igjen, på premissene til FFP, og utnytte infrastruktur til Liverpool som alt var der.
Fra artikkelen:
 

Sitat

Liverpool were always a big club and similar growth would not produce a Champions League victory and impending Premier League title for many others. The issue of “competitive balance” is real, as success is consolidated in a few rich clubs, but that was not the problem FFP was designed to solve.

Poenget mitt er at som er store og har masse ressurser forblir store under FFP.
Så om FFP ikke hjelper de store klubbene direkte, så blir de indirekte hjulpet av at mindre klubber ikke har en sjanse til å nå samme nivå.

At City skal få holde på slik de har gjort er ikke greit, men når ikke FFP greier å gjøre noe med det en gang, så ser jeg virkelig ikke vitsen.

Om de kraftig reviderer hele opplegget eller finner på noe annet er det samme for meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...