Gå til innhold

Førstegang med vannkjøling, trenger litt råd og veiledning


Anbefalte innlegg

Hei jeg har nylig kjøpt meg en ny pc og er litt arg over mye støy og høye temperaturer på CPU og GPU. Jeg har derfor funnet ut at jeg vil gå for vannkjøling denne gang :) Jeg har aldri vært borti vannkjøling før. Det er vel noe som tar litt tid å sette sammen, men krever lite vedlikehold? Jeg er nesten helt blind når det gjelder utstyr jeg trenger, men ønsker å kunne overklokke CPU en god del mer enn med luft, men samtidig slippe de forferdelige ulydene dette medfører på luft.

 

Mine komponenter er:

 

Kabinett: corsair obsidian 800D.

Hovedkort: ASUS M4A89GTD

CPU: AMD PHENOM II X4 965

Skjermkort: 5870 Vapor-X gen 2

 

Visst ikke jeg tar feil så skal disse passe mitt skjermkort? Altså jeg kan kjøpe denne? Har bare sett i andre poster så er aquatuning.de mye brukt? Det er kanskje det beste valget å kjøpe alle komponenter herfra? Hva mer av deler jeg trenger vil jeg gjerne har råd om.

 

Jeg tenker å gå for en 360mm radiator i toppen av kabinettet og en 140mm på siden. Slik at både CPU og Skjermkort får kjølt seg godt :) Et reservoar i 5.25 bayen hadde sikkert vært fint. Muligheten for enkelt tapping og tømming av vannet?

 

Setter stor pris på tilbakemeldinger!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Skjermkortet holder en temperatur på rundt 50 grader idle nå og CPU rundt 45 grader. Dette er uklokket. Ved load går Skjermkortet så vidt over 70 grader, mens CPU holder seg på en 55 grader. Jeg har altså ikke særlig mye å gå på ved eventuell overklokking. Skjermkortet trodde jeg at skulle være stillegående, iallefall ved idle, men der tok jeg feil hører det faktisk over de kabinettviftene som fulgte med 800D. På CPU har jeg montert en litt modifisert Thermaltake Big Typhoon med en Noctua vifte på, (Den passet ikke hovedkortet).

 

Av alle pc-er jeg har hatt opp gjennom årene er dette den som bråker mest. Støyen er altså blitt såpass ille at jeg vil få gjort noe med den.

Lenke til kommentar

Med det oppsette bør du ikkje vere plaga av hverken støy eller høge temperaturar, vannkjøling lagar forøvrig ikkje mykje mindre støy enn luft, krever meir vedlikehald og er dyrt.

 

Vel, vel, vel. Det kommer helt ann på hva en skal kjøle. Man tjene utrolig mye støymessig ved å gå for vannkjøling på GPU + CPU. Skal man kun kjøle 1 komponent vil det bli en annen sak.

 

Det du sier om temperaturer er heller ikke riktig. 70 grader load på et luftkjølt grafikkort er normalt, ja - men med vann vil man få presset det ned i rundt 50 grader.

 

Selv kjører jeg med GTX295 og en 920 på en 4x radiator - med 2 vifter på 1000rpm.

Temperaturene ligger på rundt 50 grader under load (det gjelder seg begge kjernene på GPU, og CPU). Det vil jeg si er å tjene både støy- og temperaturmessig.

Lenke til kommentar

Det blir dyrt - og gevinsten er kanskje ikke enorm. Men når det gjelder klokking, så vil du får langt bedre temperaturer ved høyere spenninger, og differansen mellom idle og load vil være langt bedre. Du kan også regulere støynivået etter behov.

 

Du må vurdere om du er villig til å ta kostnaden og arbeidet med vann - men jeg vil personlig anbefale det. Både på grunn av ytelsen og støyreduksjonen det gir, men også fordi det er utrolig morsomt å holde på med.

Lenke til kommentar

Tok like greit noen ekstra skift kommende helg. Så nå er jeg klar til bestilling :)

 

Har du en slik ventil å anbefale? Er det også en god kjøleveske som du anbefaler? Og du sier at oppsettet er greit, det er veldig bra i forhold til prisen da eller? Det er ikke så farlig om det koster noen kroner mer, vil bare at det skal være bra og ordentlig når jeg først velger å kjøpe vannkjøling.

Lenke til kommentar

Hei igjen. Tenkte jeg skulle komme med en liten update på hvordan oppsettet ser ut nå. Nærmer seg bestilling :D

 

https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/bkey/aa2750016025f6cff798b617c5bae935

 

Skifta ut et par ting siden sist for å få et generelt bedre oppsett. Hva synes dere?

 

Det som jeg enda lurer litt på er om de viftene er det beste valget? Har også lyst på en av disse viftekontrolltrene Sunbeam Rheobus Extreme Fan controller eller Lian LI PT-FN04, men jeg finner ikke noen butikker som sender dem til Norge?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...