Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

leiebil USA


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alternativ 1:

Dag 1: Kjøre gjennom Death Valley og Yosemite(?) til SF. Overnatte i SF eller overnatte et sted på vei gjennom Death Valley ?

Dag 2: Kjøre videre langs mot/langs kystveien (eller hw1 som det heter) til LA....legge inn en overnatting mellom SF og LA.?

Dag 3: Ankommer LA og blir der en og en halv dag(dvs hele dagen etter).

Dag 4: Dagen i LA

Dag 5: drar mot Vegas igjen

 

Alternativ 2:

Dra til LA først. Dvs i omvendt rekkefølge (grovt sett)

Jeg ville satt opp alternativ 1 slik:

Dag 1: Gjennom Death Valley, start tidlig på morgenen (6-7 tiden kanskje). Spis frokost på veien hvis hotellet ikke har så tidlig frokost. Kjør gjennom hele Death Valley og se på alt som er der. Bruk god tid. Overnatt utenfor Yosemite, vi overnattet i Mammoth Lakes og ikke ved Lake Tahoe. Liten glipp der. Uansett et fint sted å overnatte, kommer dere greit gjennom Death Valley og opp dit på en dag, og da har dere ekstra tid til å se alt.

Dag 2: Kjør gjennom Yosemite og ned til SF. Som på dag 1, start tidlig. Overnatt i SF, hoteller litt utenfor byen er kanskje lurt, mtp. at en del av de billigere hotellene ligger i områder som ikke er så veldig hyggelige på kveldstid. Dere klarer nok også å få sett litt av SF denne dagen.

Dag 3: Bruk litt av dagen i SF, dra så ned til LA. Hvis dere kjører langs sjøen tar det cirka 8 timer uten særlig trafikk, så hvis dere drar 12 er dere i LA innen 10 på kvelden med mindre dere tar veldig lange pauser.

Dag 4: Bruk dagen til å utforske LA

Dag 5: Retur til LV, tar ikke altfor lang tid så får halve dagen i LA.

 

Alternativt kan dere overnatte på vei ned til LA, får fortsatt god tid og da har dere bedre tid i SF. Fantastisk by som absolutt bør utforskes.

 

Angående GPS kan du leie det der, men det er nok billigere å kjøpe amerikanske kart hvis du har GPS fra før.

Pappa har to GPSer, en med Europakart (og så har vi kjøpt USA-kart til den) og en som alltid har USA-kart på seg. Han reiste tidligere en del til USA, og kjøpte GPSene der nokså billig. Fikk de for 1000-1500, og sparer fort det inn med 150-170 reisedøgn i året. Det koster gjerne litt å leie, Hertz tar vel nærmere 100 kroner dagen, og det blir fort dyrt.

Jeg ville absolutt vurdert å ta med egen GPS og heller kjøpe USA-kart.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hehe, bare hyggelig. Jeg har ikke stort mye bedre å gjøre i kveld, så hvorfor ikke hjelpe noen andre?

Glemte forøvrig å legge til Gilroy på listen. De har et flott outlet mall med utrolig gode priser, du får veldig mye for pengene. Noe er returnerte varer som har små feil, disse er ikke alltid like lure å kjøpe, men det er også en del prøvekolleksjoner og utgående varer. Tidløse plagg finner du alltid, og du kan spare mye!

http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=23

 

Jeg ville satt av minst to timer her på veien ned, hvis dere velger å overnatte på vei ned får dere greit med tid til det i tillegg til å se en del av SF. Selvfølgelig, rekker ikke alt, Alcatraz tar en god stund med båt og ikke minst turen rundt der, så det ville jeg nok heller spart. Siden dere har bil kan dere jo kjøre til Golden Gate Bridge, er jo ikonet på SF og det burde du absolutt se. Cable cars er et must, det koster ikke mye for et dagspass og det er en grei måte å komme seg rundt fra sentrum til sentrale områder som f.eks. Fisherman's Wharf.

Vi bodde på Hilton på Fisherman's Wharf, relativt dyrt sted men beliggenheten er fantastisk.

 

Hvis dere befinner dere i området der spiste vi lunsj to dager på Tre Fratelli. Fin restaurant med god mat, sandwichene er veldig bra og alle var fornøyde med maten. De har også god pizza, verdt et besøk.

http://www.yelp.com/biz/tre-fratelli-pasta-caffe-e-ristorante-san-francisco

Lenke til kommentar

 

Angående GPS kan du leie det der, men det er nok billigere å kjøpe amerikanske kart hvis du har GPS fra før.

Pappa har to GPSer, en med Europakart (og så har vi kjøpt USA-kart til den) og en som alltid har USA-kart på seg. Han reiste tidligere en del til USA, og kjøpte GPSene der nokså billig. Fikk de for 1000-1500, og sparer fort det inn med 150-170 reisedøgn i året. Det koster gjerne litt å leie, Hertz tar vel nærmere 100 kroner dagen, og det blir fort dyrt.

Jeg ville absolutt vurdert å ta med egen GPS og heller kjøpe USA-kart.

 

Ja, du mener 100kr dagen og ikke i annen valuta? :-p

Har nemlig ikke GPS faktisk, og må i tilfelle kjøpe det før avreise men 100kr dagen er jo ikke all verden da med mindre det var en skriveleif:)

Endret av mustang74
Lenke til kommentar

Mente 100 norske kroner per dag.

Fant ikke noen priser hos Hertz, men ser ut som de ligger litt lavere, på rundt 8 USD/dag.

Det varierer litt fra selskap til selskap. Hvis du ikke har GPS ville jeg leid det der.

Du burde også dra innom Fry's, svær elektronikkjede som holder til i California, og der har de ofte gode tilbud. Hvis du finner en billig GPS fra et nokså stort merke, f.eks. Garmin, ville jeg kjøpt. Greit å ha, Europakart koster ikke all verdens og en utgående modell får du veldig billig.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hallo!

 

Da er jeg tilbake fra turen i USA:-)

Var en kjempeopplevelse. Dro som sagt på roadtrip i 5 dager (noe som ble altfor kort, men pga kort ferie tillot vi oss ikke lenger) fra 6-10 mai. Dro tidlig den 6te ut av LV og opp gjennom Death Valley hvor vi så på sand-dyner etc. Temperaturen gikk opp vesentlig der nede så glad vi hadde med masse vann og litt mat. Dog var det litt kaldere i været enn det pleier å være på denne tiden fikk vi beskjed om selv om det var varmt nok hehe.

 

Vår første overnatting ble i Mammoth Lakes. Mener huske vi tilbringte natten på Mammoth Lakes Inn. Fikk suiten til en billig penge:-)

Hadde tenkt å ta 120 veien videre mot Yosemite men fikk beskjed at både den og 108 (mener jeg huske) var stengt pga snøras så måtte ta 395 videre nordover og inn på vei 89 (kjørte da gjennom Lake Tahoe) på veien mot San Francisco. Masse flott natur å se å veien.

Kom sent til SF på kvelden og fikk bare en halv dag der borte før vi dro hw1 mot LA. Rakk å kikke litt rundt i SF før vi måtte dra, og fikk med oss bl.a Golden Gate:)

 

Ifølge mine beregninger skulle vi ta SF-LA på en dag slik at vi fikk en hel dag i LA (dagen derpå) men pga sen avgang fra SF ble det aldri noe tema. Overnatta dermed på Sands Of The Sea et sted på hw1. Kom sent til La også (som til SF)og kjørte gjennom Hollywood og Beverly Hills før vi tok inn på et motell i Hollywood, parkerte bilen og gikk rundt og titta. Dagen etter peila vi GPS'n mot Santa Monica men havna på Venice Beach. Fant dog omsider veien til SM hehe. Fikk kun 4 timer i LA dagen derpå før vi måtte dra mot Vegas igjen (levere bil) så er langtifra ferdig med å utforske California for dit skal jeg tilbake(da med 3 uker ferie). Ville dog ikke vært foruten denne opplevelsen. Var på helikoptertur til Grand Canyon også og nøt ellers livet i Las Vegas:)

 

Hadde ikke helt regna med at vi skulle rote litt før vi fant frem/ut til/fra hoteller etc...mer å se på på veien enn jeg trodde...slikt tar jo tid og timene går fort.

Det eneste minus var at bilen ble dobbelt så dyr som det kom frem av Hotwire. Vi hadde forhåndsbestilt en Mustang cab (eller lignende) men de hadde ikke fler igjen så ble tilbydt en Camaro (2010 modell men ikke cab) uten ekstra kostnader isteden.

Det stod på siden jeg printa ut fra Hotwire at det kunne komme tillegg i pris men hadde ikke i min villeste fantasi trodd at det skulle bli dobbelt så mye. Fyren i luka på Budget spurte om jeg ville ha full forsikring (noe jeg seff sa ja til). Har regninga foran meg hvis noen vet hvor skoen kan trykke. Vil finne ut av om det er vi som har gjort noe feil eller om vi rett og slett har fått med noe på forsikringen som ikke var nødvendig. For er det slik det skal være så vet jeg ikke helt om det lønner seg å bestille på forhånd:-p

 

Men alt i alt strålende fornøyd med turen:)

Endret av mustang74
Lenke til kommentar

Høres ut som du hadde en fin tur!

Å bo i suiter på skisteder utenfor sesongen er utrolig kjekt, har godt med plass og det er deilig å unngå noe annet enn vanlige hotellrom en gang i blant.

Kjedelig med snøraset, sånn er jo vanskelig å planlegge, men høres ut som du fikk en fin tur!

Death Valley er virkelig et fantastisk sted, mye fint å se og jeg likte meg veldig godt der.

 

Dumt å høre at bilen ble dyrere enn forventet, dobbel pris er jo veldig drøyt, så skjønner godt at du ikke klarte å forestille deg det. Forhåpentligvis la ikke det en demper på resten av ferien, kjedelig når sånne ting skal ødelegge.

Lenke til kommentar

Kjørte omtrent samme turen i mars/april i år, men brukte 4 uker (og var innom mange flere steder), men kunne gjerne hatt 4 uker til :-)

 

Når du leier bil, enten gjennom Hotwire eller AutoEurope eller andre, blir det som regel store tillegg. Du betaler for første fulle tank, og leverer med tom (yeah, right), dette står i avtalen. Du kan velge ekstra forsikringer, slik at du ikke betaler noe ved ulykker etc. På Hotwire fikk du tilbud om forsikringer fra dem i stedet for fra leiebilselskapet da du booket, men jeg sjekket ikke hva som var rimeligst. Dersom du velger en bil gjennom Hertz, AVIS eller en annen av de store, får du som regel bilen med full tank, og leverer med full tank. CDW og ev PI kommer i tillegg der også.

Lenke til kommentar

Kjørte omtrent samme turen i mars/april i år, men brukte 4 uker (og var innom mange flere steder), men kunne gjerne hatt 4 uker til :-)

 

Når du leier bil, enten gjennom Hotwire eller AutoEurope eller andre, blir det som regel store tillegg. Du betaler for første fulle tank, og leverer med tom (yeah, right), dette står i avtalen. Du kan velge ekstra forsikringer, slik at du ikke betaler noe ved ulykker etc. På Hotwire fikk du tilbud om forsikringer fra dem i stedet for fra leiebilselskapet da du booket, men jeg sjekket ikke hva som var rimeligst. Dersom du velger en bil gjennom Hertz, AVIS eller en annen av de store, får du som regel bilen med full tank, og leverer med full tank. CDW og ev PI kommer i tillegg der også.

 

Kor mykje betalte du?

 

Å leiga bil kostar ekstremt mykje, elder, vel, mykje dyrare i Noreg - men likevel. Me skal vera i USA (vestkysten) i 60 dagar no. Leigebil for heile turen vil kosta 16000, og det er utan all form for forsikring. So der me eigentleg tenkte å leiga bil/bruka bil til det meste, so vert det nok veldig mykje mindre. Meir Greyhound-bussar.

 

Men me må nok prøva oss på ein eller tvo køyreturar, men for oss er det viktugaste pris. Kann berre gjera so-og-so mykje på studielånet, det er ikkje ubegrensa :p

 

Forsikringane er spesielt irriterande. Båe vanleg reiseforsikring, men òg bilforsikring. Vandt å få oversikt o.l. Ser ut til at Travelguard er det beste etter eg hev brukt tallause timar på å finna utav reiseforsikring. Fristar stort å berre vera jysla forsiktig. Me hev jo aldri i 23 år gjort noko skade som ei forsikring ville dekkja oss for likevel. Vondt å sitja med 1.000.000 i erstatningsandsvar, men det skjer jo utruleg sjeldan. Skumle greier iallfall. :)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...