Gå til innhold

Hva kan forventes i 2.bataljon?


Anbefalte innlegg

Har lest masse, men mye omfatter gsv og panserbataljon osv..

 

Jeg vil gjerne ha så mye info om hva jeg kan forvente meg i 2.bataljon. Av Fritid, lønn, utstyr, og spesielt hva/hvordan trening og de forskjellige kompaniene innenfor 2.bataljon. Erfaringer og inntrykk av de forskjellige kompaniene er bare å fortelle om! :)

 

Er ganske "ny" på militær siden, så forklar hva forkortelsene dere bruker betyr :p

 

Jeg skal forresten inn i 2.bataljon til nåkommende Januar. Altså 2011. Gleder meg sykt!

 

takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei jeg vet ikke hvordan det er i 2bataljon. Men jeg bestiller mat til de som er og passer på andre baser, f.eks HV sine baser, skriver ukesluttrapport over de andre på laget mitt og sender inn til befal. Litt kjip arbeid å vurdere sine medsoldater, menmen.. Skrive litt om gode og negative ting, stille rommet til insp, stille laget når vi har øvelser og er generelt lagfører. Når det er noe, så er det lagføreren sitt ansvar å fordele oppgaver til medsoldatene. Hat et eget lag på 6 mann ink meg og en nestlagfører under meg. Når vi har øvelser og videreutdanning, så får lagførere de feteste oppgavene fra befalet. Så er det din oppgave å sørge for at det ikke er dårligg stemning, mobbing osv på laget når befalet ikke er tilstede.

Lenke til kommentar

Du blir høyst sannsynlig ikke lagfører i 2BN. Men du kan fint bli korporal. Gjør en god innsats og stå på, hele tiden, det er den sikreste måten å få vinkler på.

 

Hva gjelder trening kan du de første månedene forvente svært mye marsjering, en hel del løping i skauen og en del "gym" på oppstillingsplass. Samt litt nærkamptrening, muligens. Etter det vet jeg ikke, i grunn, da jeg ikke har vært i 2bn mer enn under rekrutten.

Lenke til kommentar

Selvfølgelig også våpentrening. Tenkte trening som i fysisk trening. Men når man beveger seg over på den typen trening er det fort at informasjon er gradert.

Men joda, blir nok noen turer på skytebanen skal du se. Og det aller, aller meste gjennomføres med våpen på kropp, for at du skal bli vant til at det er en "del av deg":

Lenke til kommentar

Cold Response er navnet på den årlige NATO-øvelsen i nord-Norge. 2bn deltar ikke, eller i svært liten grad, på denne, da de har innrykk i januar. Det varierer fra år til år hvem som er med, kanskje blir 2bn med i større grad neste år.

 

De spesielle "hjelmene og draktene" du ser er SAAB sitt øvingssystem. Kort fortalt skyter man med rødplast (løskrutt), men har et lasersystem påmontert våpen og kropp, som aktiveres av rødplasten (vil tro det er lyden, men kjenner ikke til systemet så godt som jeg skulle ønske). Man har i tillegg gps-sporing osv., som gjør at en kan få et virtuelt bilde av slagmarken. Det er et veldig bra øvingssystem, til sitt bruk.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...