Gå til innhold

Den kalde kaféen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tipper han mener at pengene ekstra for dyrere vifter ofte kunne blitt bedre brukt i større eller flere radiatorer/kjøleareal. :)

 

Koster jo gjerne bare en 2-300kr for 120/140mmx45/60mm ekstra radiatorflate. F:eks en trippel rad fremfor en dobbeltrad. 2-300kr kan i værste fall være prisforskjellen på to dyre VS billige vifter. Mens radiatoren gir 50 % bedre kjøleytelse, så er det høyst tvilsomt at en vifte kan matche det. 

 

Personlig er det nok lite fokus på viftene, selv om jeg selv poenget med å ha noen som i det minste er ganske driftsikre. :) 5-10 % fra eller til i luftflyt per dBa er mindre viktig. 

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

 

Alle vifter er ass til vannkjøling.

 

 

Dere må bare forstå at brorparten av vekslinga ikke er pga viftene, men arealet mot luft.

Dersom du har noe til å backe up den påstanden der hadde det vært fint å lese det =)

 

 

På min radiator har jeg kjørt med både 4 BitFenix Spectre Pro 200mm, max 1,24 mm H20.

Jeg har også testet med 9 Silverstone SST-FHP141, max 3,7 mm H20. Jeg sammenlignet disse på max RPM/mm H20 mot BitFenix Spectre Pro på meget lav RPM (nær null støy, men selvsagt også da vesentlig lavere mm H20).

 

Forskjellene i temperatur var lik null. Hvis det var noe bedre å kjøre med Silverstone sine vifter, så ble dette totalt overskygget av støyen.

 

Poenget er hvis man kombinerer stort areal og lav FPI, så får man et system som avgir veldig lite støy samtidig som kjøleeffekten er god.

 

Jeg har også hatt noen radiatorer med høyere FPI, og kjørt på f.eks EK Vardar F4 eller Corsair SP 120 High Performance, siden man gjerne trenger litt mer "trøkk" når FPI er høyere. Men effekten i kjølingen var ikke noe spesielt å skrive hjem om der heller, fordi arealer var for lite.

 

Så mitt tips igjen blir: Digert areal, lav FPI og kjøp noen rimelige vifter og juster ned hastigheten. Bare litt bevegelse er nok. Det er jo lite vits å sitte med noen dyre vifter som gir X mm H20 på 100%, når man stiller ned hastigheten mye for å redusere støyen. mm H20 er ikke lineær meg bekjent, så jo mer man stiller ned, enda mer synker statisk trykk på viften.

 

Det som kanskje kunne gitt en effekt var høy FPI, og noen 3000 rpm vifter eller mer som trøkket på som fy. Bare at da må radiator stå en helt anna plass enn på pulten.

Endret av Kyrre S.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Gode poeng. Men det spiller nok en rolle hvordan radiatoren er montert også. Sure, har man plass til å ha de utenfor kabinettet liggende på flasken så er det kanskje minst å hente på vifter, da pipeeffekten vil være nok.

 

Jeg har ikke det beste kabinettet atm, men har plass til 360+280. Når jeg kjørte 2x 7970 + 3930k oc så blei de ganske varme og det var nødvendig med vifter når jeg skulle strekke litt på beina.

Lenke til kommentar

Egentlig så trenger jeg ikke vifter på rads, men jeg har designet kabinettet på den måte at rads er eneste veien luften kan gå og trenger en måte for gjennomstrømming av luft

Jeg har viftelyd (susing), men det er jeg vant til så det har ikke noe å si for meg og jeg legger ikke merke til det uansett når jeg spiller og/eller ser på TV

Snurredisker og skjermkort er MYE verre (har ingen av delene som bråker nå)

Lenke til kommentar

Auquaero 5/6 :)

Har sett litt paa de. Hva er forskjellen?

 

Har temperaturmaaler allerede. Hva er forskjellen på den Aqua 5 du linker til og de andre?

Ikke saa interessert i stromningsmaaler, men takker for linken.

Lenke til kommentar

Aqua 5 LT er jo bare et kort. Ikke en fancy 5,25" sak med display og greier.

Men du må jo plassere den selv da - det finnes branketter til 5,25" bay hvis du vil montere den der. Jeg bare bora hull og skrudde den fast selv. Jeg har sat på en kjøleribbe på min også, da den kan bli litt varm når man har mange vifter på den 

https://www.techbay.no/product.html/aquacomputer-kjoleribbe-til-aquaero-5?category_id=73

 

Hvis det bare er en viftekontroller du er ute etter så kan kanskje en NZXT Grid+ V2 brukes?  :hmm:

Hvordan er temp.målerne dine koblet mot maskina? Kanskje NZXT kan finne disse og styre etter?

Lenke til kommentar

 

Auquaero 5/6 :)

Har sett litt paa de. Hva er forskjellen?

 

Har temperaturmaaler allerede. Hva er forskjellen på den Aqua 5 du linker til og de andre?

Ikke saa interessert i stromningsmaaler, men takker for linken.

 

6ern er oppdatert, tror det er digital styring av spenningen, den blir iallefall ikke så varm slik 5ern kan bli, men så er den mye dyrere også.

5ern må du nesten ha en Heatsink på pluss litt luft over den, med min så greier jeg ikke å kjøre viftene mine helt ned mot 5Volt fordi den blir for varm. Ikke noe problem egentlig, jeg kjøpte vifter med litt for høy hastighet, hadde jeg gått for en lavere hastighet så hadde det ikke vært noe problem, siden jeg hadde holdt meg nærmere 12V. :)

Lenke til kommentar

 

Maaleren er ikke koblet opp fordi jeg har ikke mulighet for det naa. Har en inline en med to pins ledning.

Ville bare forsøkt en 5 LT jeg da, siden den er billigere.

Men du ser selv :)

 

Hvor mange vifter skal du ha på den?

 

6 paa en rad, 3 paa en annen... Eventuelt 3 til men de er ikke paa rad saa ikke n;dvendig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...