Gå til innhold

Den kalde kaféen


Anbefalte innlegg

Jeg fikk min 5820K stabil på 4500 (1.220V) og 4600 (1.270V) ved å bruke OCCT. Krasjet aldri på meg. Derimot 5960X er værre med. Også kanskje fordi 5820K hadde en 360 rad alene med viftene på 1500 RPM sammenlignet med 5960X + 980Ti i samme loop med viftene på 700RPM. Skjermkortet bruker også 100 watt ved idle grunnet custom bios. Så sliter litt med varmen.

 

EDIT: Klarte ikke 4750 med OCCT, krasjet etter noen timer på 1.325V, krasjet aldri på meg i etterkant tho.

Endret av Snusmumr1kk1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mulig det er når programmet switcher mellom de forskjellige instruksjonssetta underveis i stresstestingen? Bare ren tipping :)

 

Ja, det var det jeg også tenkte; det kan liksom ikke være tilfeldig når det skjer med så jevne mellomrom. Jeg synes dog det er litt rart med en CPU-test som ikke kjører CPUen 100% hele tiden ...

 

Beste stresstesten er rett og slett å spille på PCn, aka normalt bruk :p

 

Tja, det stemmer vel mer for GPU enn CPU. Spill tar nesten aldri i bruk all prosessorkraften jeg har, for ikke å snakke om alle kjernene, så det presser den ikke 100% heller. Ting som videorendering og encoding bruker mye mer CPU, og gjerne over lang tid, så det kan være greit å stressteste mer for de tilfellene.

Lenke til kommentar

At vanlig OCCT er for hard for Haswell-e er tullprat. Det kan hende at den er for hard om målet er å nå sånn "litt" stabil og godt nok til at maskinen kræsjer bare av og til, men om man har et mål om 100% stabilitet - og nok vcore-margin til at det ikke er skummelt med tung avx2-basert last, så er det ikke noe spesielt med OCCT som er skummelt.

 

"Pustepausene" underveis kommer av at testen lager klart et nytt datasett som den etterpå arbeider på. Underveis mens det opprettes, så er minnebåndbredde en flaskehals, og nesten all cpu-bruken som skjer underveis skjer med "enklere" instruksjoner som ikke skaper like mye varme.

 

Presser man cpu-en knallhardt, med såpass mye vcore at man er helt på grensen av det kjølingen takler / det chippen i seg selv takler uten at det blir risikabelt, så merkes det at enkelte stresstester tar ibruk instruksjoner som krever mer effekt, eksempelvis avx2. Har man så lave marginer, så bør man vurdere om det egentlig er lurt å gå så høyt for en 24/7 klokk til hverdagsbruk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk, det forklarer mye! :)

Mulig OCCT ikke egentlig er "for hard" for Haswell-E (noen som skrev dette på et forum et sted, så jeg har ikke grunnlag for det overhodet), men det kjører i hvert fall mye tyngre enn både Linpack, AIDA64, IBT og Cinebench. Alle disse testene kjører 4.7GHz stabilt, men vanlig OCCT krasjer på 4.5GHz med de samme spenningsverdiene som 4.7GHz-klokken er stabil på.

Lenke til kommentar

980 TI med blokk bestilt  :grin2:

Så blir det ekstern radiator via Koolance QD3 hurtigkoblinger (gjennomføringer). Prøvde meg på 1 240 i front som inntak og 1 240 i topp som uttak, men dette var suboptimalt. For det første var det jo mye dårligere enn den digre eksterne radiatoren. I tillegg ble det stor restriksjon på inntaket, selv med Vardar F4 vifter. Jeg fikk inn lite luft i kassa, og denne ble attpåtil varmet opp. Det ble bare to hot for comfort IMO. Nei takk.

Lenke til kommentar

Hva hadde man trengt av vifter?

 

Jeg planlegger å ha Res  - pumpe - gpu - ekstern monster rad - cpu - 360rad - res.

 

Tror det hadde vært perfekt! 

 

Tenker å montere den på veggen. Tryggere. Så kjører jeg bare slanger ut der eksos vifta skal være i Fatal design R5. Må dra til paint å planlegge. ^^

Endret av Snusmumr1kk1
Lenke til kommentar

 

Velg ignore på cpu fan header i bios ..

 

Samme som CPU Fan Speed? hive den på ignore, istedenfor monitor? 

 

Hvis ikke du har noen vifte tilkoblet denne headeren på hovedkortet, f.eks hvis du bruker en 5,25" viftekontroller eller noe annet, så "Ja". Sett ignore på den headeren i BIOS så skal du slippe advarselen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...