dedLy_sCoRpIoN Skrevet 17. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 17. mars 2010 Lagde greske karbonader etter oppskriften i bunnen av posten, men syns det var veldig mykje mjøl med her - blei iallefall det når eg lagde mat etter den oppskrifta. Skal mjølen brukast på ein lur måte som ikkje er direkte i deigen, er det glømt litt vatn her, eller er det for mykje kveitmjøl i oppskrifta? Ville gjerne fått til desse på ein skikkeleg måte, så all hjelp mottas med takk! Oppskrifta: Keftédhes Greske kjøttkaker/karbonader. Disse er like viktige for en greker som for en nordmann når det gjelder "mors hjemmelagede kjøttkaker". 450 g karbonadedeig 2 skiver loff/fint brød uten skorper 2 ss melk 3 ss olivenolje 50 g smør 1 liten løk 1 fedd hvitløk 1 liten gulrot, fint revet 1 tomat, flådd og hakket 4 ss hakket frisk persille 2 ss rødvin Salt og pepper, friskrevet etter smak 225 g hvetemel Fremgangsmåte: Lag deigen i en stor bolle. Legg brødet på en tallerken, dynk dem i melken. La de ligge i melken til den er absorbert, før en legger den i karbonadedeigen. Arbeid alt godt sammen. Varm opp 1 ss av oljen og litt av smøret i en god stekepanne. Legg i løk, gulroten, hvitløken og tomaten, surr dette sammen i pannen til løken er blitt brun. Bland grønnsakene sammen med persille, vin salt og pepper. Miks alt sammen og la deigen få vile seg i 30 min. Etterpå varmer en opp resten av olivenoljen og smøret. Stek karbonadene forsiktig ca 5 min på hver side. Kan severes kalde eller varme. Tilbake til toppen. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 17. mars 2010 Rapporter Del Skrevet 17. mars 2010 Mjølet skal vel brukast til å justere konsistensen på karbonadene, bruk så mykje som nødvendig. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå