Jump to content
Sign in to follow this  
dedLy_sCoRpIoN

greske karbonader (Keftédhes) og kveitmjøl

Recommended Posts

Lagde greske karbonader etter oppskriften i bunnen av posten, men syns det var veldig mykje mjøl med her - blei iallefall det når eg lagde mat etter den oppskrifta. Skal mjølen brukast på ein lur måte som ikkje er direkte i deigen, er det glømt litt vatn her, eller er det for mykje kveitmjøl i oppskrifta? Ville gjerne fått til desse på ein skikkeleg måte, så all hjelp mottas med takk!

 

Oppskrifta:

 

Keftédhes

Greske kjøttkaker/karbonader. Disse er like viktige for en greker som for en nordmann når det gjelder "mors hjemmelagede kjøttkaker".

 

450 g karbonadedeig

2 skiver loff/fint brød uten skorper

2 ss melk

3 ss olivenolje

50 g smør

1 liten løk

1 fedd hvitløk

1 liten gulrot, fint revet

1 tomat, flådd og hakket

4 ss hakket frisk persille

2 ss rødvin

Salt og pepper, friskrevet etter smak

225 g hvetemel

 

Fremgangsmåte: Lag deigen i en stor bolle. Legg brødet på en tallerken, dynk dem i melken. La de ligge i melken til den er absorbert, før en legger den i karbonadedeigen. Arbeid alt godt sammen. Varm opp 1 ss av oljen og litt av smøret i en god stekepanne. Legg i løk, gulroten, hvitløken og tomaten, surr dette sammen i pannen til løken er blitt brun. Bland grønnsakene sammen med persille, vin salt og pepper. Miks alt sammen og la deigen få vile seg i 30 min. Etterpå varmer en opp resten av olivenoljen og smøret. Stek karbonadene forsiktig ca 5 min på hver side. Kan severes kalde eller varme. Tilbake til toppen.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...