Gå til innhold

Den store hjemmelaget pizza-tråden!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tilhører nok leiren "Gullrekka-pizzaen" (so named fordi jeg tror det er den vanligste hjemmelagede fredagspizzaen i Norge):

Tykk bunn som hever under steking, skikkelig tykk skorpe.

Fyllet helt selvkomponert. Min vanligste variant er å brune kjøttdeig og løk, kanskje litt champignon, rører dette inn i tomatpure og smaker til med salt og pepper. Opp på deigen, på med osten (revet Norvegia), sleng i stekeovnen. Nytes best med kald pils/cola.

Lenke til kommentar

Jeg liker min napolitansk-inspirert. Altså er det tynn bunn, helst stekt på steinbunn.

Bunnen er jo det vanskeligste, og viktigste, med hele pizzaen.

Hva fyll angår lager jeg en hybrid av margharita og marinara. Altså tomatsaus med hvitløk, oregano og litt løk, tomater i skiver, håndrevet mozzarella og olivenolje. Pleier å toppe med noen basilikumblader etter steking. Fandenivold så godt, men veldig stress med å lage bunn.

Lenke til kommentar

Hmm, tipper at denne vil være fin å ha i mine innlegg :D

 

Selv pleier jeg å lage det raskt og enkelt, tynn bunn, kline godt på med idun ketchup(jess, bruker ikke tomatsaus) ferdig revet smårettskinke og norvegia. Topp det hele med oregano/pizzakrydder eventuelt grillkrydder(funker overraskende bra) :) det enkleste er ofte det beste, jeg klager ikke hvertfall :)

Lenke til kommentar

Når jeg lager tomatsaus så skreller jeg plommetomater for deretter ta ut frøene, og legger de i en kjele der de blir stavmikset og krydret med oregano, salt, pepper og basilikum, denne grøten kokes i ca. En halv time++,( til vannet har fordampet slik at det blir saus oog ikkke saft. Avkjøles litt og spredes utover pizza. :D

Lenke til kommentar

bruker å lage tacopizza med kyllingkjøttdeig sekt i tacokrydder med tabasco og andre gode spicy krydder.

så har jeg tomatsausen oppi kjøttdeigen og smaker til med mere krydderier og litt sukker, har i en paprika. så smører jeg dette over bunnen, har på masse ost og så har jeg på litt paprika og greier oppå så den ser litt mer spennende ut

Lenke til kommentar

Når jeg lager tomatsaus så skreller jeg plommetomater for deretter ta ut frøene, og legger de i en kjele der de blir stavmikset og krydret med oregano, salt, pepper og basilikum, denne grøten kokes i ca. En halv time++,( til vannet har fordampet slik at det blir saus oog ikkke saft. Avkjøles litt og spredes utover pizza. :D

 

Hvordan skreller du en tomat? Hehe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...