Jump to content
Sign in to follow this  
fiskebollebiff

Den store hjemmelaget pizza-tråden!

Recommended Posts

Her kan man diskutere alt om hjemmelaget pizza, personlig foretrekker jeg en Italiensk inspirert pizza med tynn bunn og mozarella. Bruker du steinplate? eller lager du tomatsausen selv?: Diskuter.

 

 

 

 

 

 

:cool:

Share this post


Link to post

Jeg tilhører nok leiren "Gullrekka-pizzaen" (so named fordi jeg tror det er den vanligste hjemmelagede fredagspizzaen i Norge):

Tykk bunn som hever under steking, skikkelig tykk skorpe.

Fyllet helt selvkomponert. Min vanligste variant er å brune kjøttdeig og løk, kanskje litt champignon, rører dette inn i tomatpure og smaker til med salt og pepper. Opp på deigen, på med osten (revet Norvegia), sleng i stekeovnen. Nytes best med kald pils/cola.

Share this post


Link to post

Relativt tynn og sprø bunn. Bortsett fra ost og saus bruker jeg bare å ha rødløk og mais, liker ikke å ha så mye på pizzaen.

 

e: Og pepperoni selvsagt, helvete.

Edited by Frdlr

Share this post


Link to post

Jeg liker min napolitansk-inspirert. Altså er det tynn bunn, helst stekt på steinbunn.

Bunnen er jo det vanskeligste, og viktigste, med hele pizzaen.

Hva fyll angår lager jeg en hybrid av margharita og marinara. Altså tomatsaus med hvitløk, oregano og litt løk, tomater i skiver, håndrevet mozzarella og olivenolje. Pleier å toppe med noen basilikumblader etter steking. Fandenivold så godt, men veldig stress med å lage bunn.

Share this post


Link to post

Hmm, tipper at denne vil være fin å ha i mine innlegg :D

 

Selv pleier jeg å lage det raskt og enkelt, tynn bunn, kline godt på med idun ketchup(jess, bruker ikke tomatsaus) ferdig revet smårettskinke og norvegia. Topp det hele med oregano/pizzakrydder eventuelt grillkrydder(funker overraskende bra) :) det enkleste er ofte det beste, jeg klager ikke hvertfall :)

Share this post


Link to post

Når jeg lager tomatsaus så skreller jeg plommetomater for deretter ta ut frøene, og legger de i en kjele der de blir stavmikset og krydret med oregano, salt, pepper og basilikum, denne grøten kokes i ca. En halv time++,( til vannet har fordampet slik at det blir saus oog ikkke saft. Avkjøles litt og spredes utover pizza. :D

Share this post


Link to post

bruker å lage tacopizza med kyllingkjøttdeig sekt i tacokrydder med tabasco og andre gode spicy krydder.

så har jeg tomatsausen oppi kjøttdeigen og smaker til med mere krydderier og litt sukker, har i en paprika. så smører jeg dette over bunnen, har på masse ost og så har jeg på litt paprika og greier oppå så den ser litt mer spennende ut

Share this post


Link to post

Når jeg lager tomatsaus så skreller jeg plommetomater for deretter ta ut frøene, og legger de i en kjele der de blir stavmikset og krydret med oregano, salt, pepper og basilikum, denne grøten kokes i ca. En halv time++,( til vannet har fordampet slik at det blir saus oog ikkke saft. Avkjøles litt og spredes utover pizza. :D

 

Hvordan skreller du en tomat? Hehe.

Share this post


Link to post

Trikset når du skal skrelle tomat er varmt vann, kok opp nok vann til og dekke alle tomatene, og skjer et snitt i alle tomatene, deretter heller du vann over de og venter til du kjenner skallet løsner, dette gjøres i en bolle eller kjele. Pass på og ikke la tomatene ligge forlegne.

Share this post


Link to post

Må ha denne i mine innlegg. Mange gode tips her. Skal se om jeg får laget noe mer spennende enn fredagspizzaen her i huset:

 

Tykk bunn med tomatsaus fra boks. Har på kjøttdeig, purre, salt, pepper, kanskje noe annet spennende krydder og topper det hele med revet ost.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...