Gå til innhold

Harddisk synger på siste refreng...


Anbefalte innlegg

Hei! Har en maskin som ser ut til å ha en harddisk som står med det ene benet i graven... Ligger som vanlig noen verdifulle bilder på disken, som jeg gjerne skulle ha fått kloa i før det siste åndedraget. Har prøvd å koble harddisken opp til en annen maskin, og da gikk det FRYKTELIG tregt. Kom tilslutt inn på harddisken, men det tok laaaaang tid før den viste deler av katalog-hierarkiet... Klarte å klikke meg litt innover i mappene, men orket ikke vente i en evighet før den kom inn dit jeg ville.

 

Når jeg legger øret inntil harddisken lager den hele tiden en svak klikkelyd, akkurat som om den prøver å aksessere data, men får det ikke til. Hvert fjerde år hopper den ut av denne rytmen, og glimter sporadisk til med tilsynelatende ok tilstand.

 

Noen som har vært borti noen tilsvarende "lykkelige" omstendigheter? Hvilket råd vil dere gi!? Kan varmeutvikling i maskinen forårskaet noe av dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Varmeutvikling kan ha vært en faktor ja, for høy varme over lang tid vil ofte ta knekken på disker, men det kan også lav temperatur også , ideelt sett ligger vel driftstemperaturen for hd på ca 30 - 40C, noe som er bekreftet av studier som Yahoo / Google har publisert.

 

Du kan jo prøve å sette disken perpendikular (på siden) vet at dette har fungert til noen, men er ingen garanti for det, andre ting som kan prøves er å kjøle ned disken i en fryser i en 30m til 1t men alt dette innebærer at det er store muligheter for at du kan miste dataene på disken.

 

Kan du ikke risikere innholdet bør du ta kontakt med noen fra Ibas, koster skjorta men man får som regel gjennopprettet viktige filer og foto (som man burde ha tatt backup av før...)

Lenke til kommentar

Takk for gode råd!

 

Har kjørt en diagnose via en recovery-CD fra Dell og fått noen feilmeldinger. Skal høre med DELL hva disse feilmeldingene betyr. Har veldig lyst å redde bildene, så jeg tror ikke vi kommer til å forsøke å gjøre noen tester som kan sette bildene i fare for å bli slettet.

Lenke til kommentar

Et tips hadde kanskje vært å prøve å google disse feilmeldingene, du er sikkert ikke den eneste som lurer på hva feilmeldingene betyr :)

 

Siden feilmeldingen bare er en kode, tenkte jeg at det bare var DELL som vet svaret... :) - men det trenger jo ikke være det. Får prøve å google de når jeg kommer hjem :) Selv om forhåpningene ikke er skyhøye...

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...