Jump to content
Sign in to follow this  
sven79

Harddisk synger på siste refreng...

Recommended Posts

Hei! Har en maskin som ser ut til å ha en harddisk som står med det ene benet i graven... Ligger som vanlig noen verdifulle bilder på disken, som jeg gjerne skulle ha fått kloa i før det siste åndedraget. Har prøvd å koble harddisken opp til en annen maskin, og da gikk det FRYKTELIG tregt. Kom tilslutt inn på harddisken, men det tok laaaaang tid før den viste deler av katalog-hierarkiet... Klarte å klikke meg litt innover i mappene, men orket ikke vente i en evighet før den kom inn dit jeg ville.

 

Når jeg legger øret inntil harddisken lager den hele tiden en svak klikkelyd, akkurat som om den prøver å aksessere data, men får det ikke til. Hvert fjerde år hopper den ut av denne rytmen, og glimter sporadisk til med tilsynelatende ok tilstand.

 

Noen som har vært borti noen tilsvarende "lykkelige" omstendigheter? Hvilket råd vil dere gi!? Kan varmeutvikling i maskinen forårskaet noe av dette?

Share this post


Link to post

Varmeutvikling kan ha vært en faktor ja, for høy varme over lang tid vil ofte ta knekken på disker, men det kan også lav temperatur også , ideelt sett ligger vel driftstemperaturen for hd på ca 30 - 40C, noe som er bekreftet av studier som Yahoo / Google har publisert.

 

Du kan jo prøve å sette disken perpendikular (på siden) vet at dette har fungert til noen, men er ingen garanti for det, andre ting som kan prøves er å kjøle ned disken i en fryser i en 30m til 1t men alt dette innebærer at det er store muligheter for at du kan miste dataene på disken.

 

Kan du ikke risikere innholdet bør du ta kontakt med noen fra Ibas, koster skjorta men man får som regel gjennopprettet viktige filer og foto (som man burde ha tatt backup av før...)

Share this post


Link to post

Takk for gode råd!

 

Har kjørt en diagnose via en recovery-CD fra Dell og fått noen feilmeldinger. Skal høre med DELL hva disse feilmeldingene betyr. Har veldig lyst å redde bildene, så jeg tror ikke vi kommer til å forsøke å gjøre noen tester som kan sette bildene i fare for å bli slettet.

Share this post


Link to post

Et tips hadde kanskje vært å prøve å google disse feilmeldingene, du er sikkert ikke den eneste som lurer på hva feilmeldingene betyr :)

Share this post


Link to post

Et tips hadde kanskje vært å prøve å google disse feilmeldingene, du er sikkert ikke den eneste som lurer på hva feilmeldingene betyr :)

 

Siden feilmeldingen bare er en kode, tenkte jeg at det bare var DELL som vet svaret... :) - men det trenger jo ikke være det. Får prøve å google de når jeg kommer hjem :) Selv om forhåpningene ikke er skyhøye...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...