Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Laguna 95 modell, svakheter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke noe spesielt mye problemer med den serien. Det er mer enn f.eks en 98-modell, men vesentlig midre enn en 2003-modell (Renault har hatt problembiler fra rundt 2000 (versjon II for Laguna, Megane, Clio, osv) til rundt 2008, versjon III av Laguna, Megane, Clio, osv. er dette rettet opp i).

 

Motorene er ikke noe å utsette på, de fungerer generelt sett uten problemer. Jeg vet ikke helt forbruket på 2.0-versjonen, men disse har generelt det forbruket man forventer fra en motor fra midten av 90-tallet, altså rundt 0,6 minium og i verste fall like over literen.

 

Èn ting som kan være verdt å sjekke her er temperaturen på lufta fra kupèviften. Dersom den virker unormalt lav er det pga tett varmeregister som veldig ofte oppstår pga bruk av feil type frostvæske (gjelder generelt sett alle Renault).

Endret av gxi
Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

Det eneste jeg kan si er at jeg har en sønn som jobber i en bilforretning hvor de selger bl.a. Renault. Han nektet å selge Renault til folk han kjente. Nå selger de ikke lenger nye Renault der. Det var visst spesielt mye tull med diverse elektronikk.

 

 

Bladde litt i gamle tråder... kan du si meg hvilken forhandler dette var? :)

Lenke til kommentar

Når Honest John sier du skal holde deg unna, ville jeg holdt meg unna.

 

 

Og når honestjohn sier dette ang Laguna 2 facelift (2005-007): QUALITY VASTLY IMPROVED FROM 2005 FACELIFT AND LAGUNAS SINCE THEN HAVE HAD LITTLE TROUBLE. (http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/renault/laguna-ii-2001/?section=good) - er da Laguna 2 fase 2 et trygt kjøp...?

Endret av Juli2
Lenke til kommentar

Skal være det ja

 

 

Godt å høre :) MAnge bildebattanter har en tendens til å si "hva var det jeg sa" hvis det er dårlige rapporter for franske biler mens gode rapporter avfeies som "tilfeldigheter" eller neglisjeres totalt. Hvis det stemmer det honestjohn sier om LAguna 2 facelift er dette en god kandidat til mest bruktbil for pengene. Har bl.a. sett et 2005 eksemplar med 50 000 på telleren, perfekt tilstandsrapport og 12 mnd garanti, til kr 105 000,-.

Lenke til kommentar

Det var visst spesielt mye tull med diverse elektronikk.

 

Et av Renaults problemer var at de på begynnelsen av 2000-tallet plutselig skulle stappe bilene sine fulle av standardutstyr som gjerne var forbundet med langt dyrere biler, uten å prøve det ut skikkelig først. Konsekvensen ble blant annet keyless go-systemer som sviktet etter at eierne bøyde nøkkelkortene i bukselomma, vindusheismotorer som kortslutter, to-sone klimaanlegg uten lys i displayet, dekktrykksmålere som ikke overvåket dekktrykket og xenonlys som trengte nye pærer lenge før normert tid.

 

Hver for seg er egentlig ikke dette noen dramatisk store problemer, men det er jo klart at man blir fryktelig irritert hvis alt dukker opp på én gang. Selv har jeg opplevd fire av fem på min 2001-modell Laguna ll, men utover dette elektriske er det i mine øyne en bil som ikke står tilbake for andre bruktbiler i samme prisklasse.

Endret av Magnum p.i.
Lenke til kommentar

Er et godt kjøp, uten tvil. Men du må også tenke på at bilen skal selges igjen. Og som du sier selv, så holder ikke franske biler godt på verdien. Dette må da også tas med i regnestykket, altså verditapet.

 

 

Hvis man kjøper en bil til 100 000 og har den noen år bør det ikke være så mye å tape.

 

Kan godt være at Renault fra ca 2005årganger, og ihvertfall fra 2008årganger på sikt vil vise å konkurrere blant de bedre på driftssikkerhet. 2.håndsverdien pr idag er ikke bra men den kan endre seg over tid i takt med statistikkene. Personlig tror jeg det blir mindre og mindre kvalitetsforskjell på de ulike merkene, noe som jeg tror vil vise seg de neste årene på f eks TUVstatistikkene. Tradisjonelle problemmerker fram til ca 2005 / som har dominert statistikkene fram til idag (eks Opel, Kia, Hyundai, Renault, Peugeot, Citroen)har skjerpet seg kraftig de siste årene, mens de tradisjonelt gode merkene ligger stabilt.

Endret av Juli2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Hadde en Renault megane 2.0i 1996 modell før, dette er mye av det samme som i Lagunanen, blandt annet motoren.

Motoren bruker litt drivstoff, men til gjengjeld startet den alltid (i mitt tilfellet iallefall).

Ellers kan jeg nevne at det alltid var noe små plukk med bilen, skruer som løsnet her og der, men fra enn så pass gammel bil er ikke litt små plukk noe annet enn hva du kan forvente.

Bilene har også galvanisert karroseri, og ruster derfor veldig lite(men det forekommer, bare å følge litt med).

Var iallefall generelt fornøyd med min bil da jeg kvittet meg med den når den hadde gått 230 000 :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...