Gå til innhold

BK: Rullestein i blåtimen


Anbefalte innlegg

Sammen med en kamerat dro vi ut på utsiden av Tromøy, nærmere bestemt Hove, som er mest kjent for yrende sommerliv og festival. Men sannelig er det flott der om vinteren også. Bildene ble tatt i Januar i år i blåtimen som skaper et fantastisk lys på steinene.

post-107204-1267720488,6758_thumb.jpg

F11 / 20s / iso 100 / 55mm

post-107204-1267720525,1407_thumb.jpg

F11 / 20s / iso 100 / 18mm

Altså, jeg er jo klar over at steiner og vann med lang lukkertid er muligens den største klisjeen innenfor fotografering. Men har jeg likevel klart å fotografere noe severdig? Og hvordan fungerer komposisjonene, spesielt på det siste, er det andre vinkler og utsnitt som kunne vært noe vits å prøve? Trenger det mer kontrast i skyene på bilde#2? OSV!

Endret av Ageurk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Dette er en flott sjøørret og havabbor plass :thumbup: .

 

Vel, hmm, så til bildet. Det er en grunn til at slike bilder regnes som en lkisje, det er flotte bilder. Jeg synes komposisjon er fin, og ville ikke to det ble bedre med mer kontrast (på himel), snarere tvert i mot.

 

Kanskje kunne de største stenene vært mindre midtstill, dvs plassert lenger ned i venstre hjørne?

Lenke til kommentar

Komposisjonen på det siste bildet "tipper" litt, pga. fjellet er en "tung" dela av bildet. Hvis du cropper det fra venstre, nærmere de to store svarte, dominerende steinene tror jeg bildet blir litt mer "balansert".

 

Ellers veldig fine bilder. Er litt for mye plastisk kirurgi for min del, ser litt animert ut. Uten at jeg vet hvor mye du har jobbet med dem i PS\program of your choice.

Lenke til kommentar

Takk for god konstruktiv kritikk begge to.

Når det kommer til steinenes plassering, så kan faktisk det har noe for seg (selv om de nå faktisk ligger i det gyldne snitt (ikke rule of thirds)). Rett og slett fordi det kan hjelpe med skjevheten som Liquid Crystal nevner. Tatt til etterretning.

 

Når det kommer til etterbehandling er det nok mindre enn du skulle tro liquid crystal, det er som nevnt tatt i blåtimen noe som skaper et temmelig spesielt lys. Det andre bildet ser spesielt ut, ja kanskje litt radioaktivt. Noe som faktisk ikke var meningen. Men fikk det liksom ikke til noe bedre når jeg rettet opp eksponeringen. Kanskje hvis jeg hadde hatt litt mer redigeringsferdigheter at det ville fungert bedre.

Direktekonvert jpeg av råfila til nr 2:

post-107204-1267812774,2637_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...