Jump to content
Sign in to follow this  
Guest medlem-82119

Vil PCer slik de er nå dø ut, og i såfall hva er alternativet?

Recommended Posts

Guest medlem-82119

Synes PCer alltid har vært forbundet med en relativ ustabilitet, og slår vel PCen på hver dag med en liten følelse av "hva skjer idag" følelse.

Virus, trojanere, botnets, spyware osv skaper et helvete for folk, som bruker tid og ressurser på ulik sikkerhetsprogrammer.

Flere bl.a nettaviser som varsler at de vil begynne å ta betalt for det som idag er gratis, meldinger om at med dagens nettvekst er det ikke strøm nok igjen på jorden om 3 år til å drive nettet og dermed må man tvinges til å rasjonalisere.

Generasjoner som læres opp til at det er greit å stjele, som i neste omgang bl.a gjør at spillselskap har startet å la være å slippe dataspill til pcer før ett år etter at de er sluppet til konsoller.

Stadige nye varianter av formater og codecer gjør det verre og verre å få spillt av film og musikk og vist bilder og få sendt f.eks referater rundt.

Folk som legger ut ALT om seg selv overalt, og folk som i neste gang lager nettsider som please rob me hvor de legger ut hvilke hus som står tomme klare for å tømmes av noen.

Etterhvert som google registrerer alt om alle og infoen blir knyttet sammen så vil det være enkelt å f.eks ta et bilde av en person, få opp samtlige som bor i personens hus og hvor de er og dernest om huset står tomt.

Ved å registrere biler kontinuerlig via samkjøring av kameraer osv vil man også kontinuerlig kunne ta fartskontroller, sjekke om en person setter seg inn i en bil etter å ha drukket, og et forsikriongsselskap vil med letthet kunne se alt hva man spiser og gjør for igjen å øke forsikringspremien eller nekte noen forsikring.

 

Samtidig så får man raskere og raskere nettverk, og teknologier som tegra og streamingløsninger gjør at man får kjørt tunge programmer på billige og enkle maskiner.

Ser f.eks mange som mener at neste OS kun består av en nettleser, og at man gjør alt over nett.

Dette gjør at sensitiv informasjon nødvendigvis blir lagret litt her og der med økt mulighet for misbruk.

 

Ser for meg ulike fremtidsutsikter:

A -Alle vet alt om alle til enhver tid. Null personvern og null id.

B -Hackere og malware/virus/spyware etc. skapere utvikler så mye aggresive sikkerhetstrusler at hele nettet og pcbruken tilslutt umuligjøres

C -En fremtid hvor tusenvis av ulike OS, codecer, standarder, formater, og varianter umuliggjør enhver form for kommunikasjon på kryss og tvers.

D -En fremtid hvor nettet kollapser grunnet utilgjengelig nødvendige ressurser innen strøm og lagringskapasitet. Tenker da f.eks på etterhvert som all multimedia skal streames i full 3D full HD på 8-10 maskiner i hvert eneste hus i hele verden.

 

Dette er bare noen muligheter.

 

http://www.nytimes.com/2009/02/15/weekinreview/15markoff.html?_r=1

Share this post


Link to post

Jeg tror nok vi får et helt annet format som er mere standardisert etterhvert, ja. Altså at folk bare trenger å kjøpe en boks som støtter alt av spill.

 

Live-streaming av spill er jo allerede aktuellt, der spillutvikleren har en gigant-power maskin som kjører spillet, og spilleren bare streamer mens han spiller. Det krever selvsagt godt bredbånd eller fiber, men teknologien fins allerede. Da kan du kjøre f.eks. Crysis på en røten liten laptop bare du har god nok nettlinje, fordi PC'n din ikke trenger å gjøre noe.

Edited by Bytex

Share this post


Link to post
Guest medlem-82119

Det er jo mange sider rundt dette.

Dagbladet hadde igår en kommentar hvor det ble snakket om at selve lagringsformatet forandrer seg.

Folk hadde fortsatt bilder og "viktige" dokumenter på 3,5" disketten sin, det er ikke mer en noen måneder siden jeg kom over en butikk som hadde faste kjøpere av dem.

Å lagre på CD/DVD/BluRay er en løsning, men samtidig så ser man at man går over til mindre og mindre maskiner som ikke har slike drev heller.

Harddiskene er vel også på vei ut etterhvert som SSD blir billigere og får økt kapasiteten.

 

Det største problemet er at jeg føler at man ikke kan stole 100% på utstyret man bruker mest penger på i huset.

Slår jeg på en dvd spiller tenker jeg ikke på om bootsector er skadet, om en skadet fil har krasjet maskinen, og jeg slipper å vurdere om DVDen jeg putter inn kanskje har virus og om det er helt trygt å åpne filmen.

 

Det gjør jo at man bruker endel tid på ting utenom det man skal gjøre, for å få gjort det man skal.

Det blir jo nesten rutine nå at man slår på maskinen, kjører endel driver oppdateringer og programoppdateringer, lar antivirus, brannmur og antispyware filtrene oppdatere seg, gambler på at win update ikke ender med blåskjerm, laster ned div programmer for å få vist en film med en eller annen codec eller søke etetr støtte for hvordan man får åpnet X fil i Y program.

Når man er klar til å begynne er arbeidsdagen over, og så er det påan igjen neste dag.

Og sånn går nå dagan!

 

PCer har blitt et så viktig del av våre liv, at man snart må vurdere om det er en menneskerett å ha en pc og om man bør stille større krav til stabilitet.

Tenk om det fantes en ordning hvor man fikk en tusenlapp fra produsenten av hardware eller software hver gang det krasjet?

Ville gitt mer fokus på stabilitet og kvalitet, og luket vekk useriøse, og sannsynligvis tidoblet prisen

Share this post


Link to post

Jeg vet hvertfall at det er et lite mareritt å lage software for PC, fordi man må ta hensyn til utallige hardware-konfigurasjoner, istedet for at alt er standard som f.eks. å lage et xbox-spill eller ps3-spill, der hardware er gitt og endres ikke.

 

Hovedfordelen med PC-spill er jo mods, bl.a., at folk kan lære seg å bruke utviklernes verktøy og lage fantastiske mods som Counterstrike.

Share this post


Link to post
Guest medlem-82119

Ja det er masse fordeler, og pcen er så viktig i hverdagen at det er på nivå med mat og vann.

I tråd med denne viktigheten kreves det mye mer stabilitet og at man kan stole på den på samme måte som f.eks en dvd spiller.

Softwareutviklerne må også få en enklere hverdag ved at man standardiserer mer.

Har lest endel om at man i fremtiden slår på maskinen og havner rett i nettleseren, og at man i nettleseren gjør alt fra å spille spill til å skrive brev, lage regneark, redigere video og bilder osv.

Sånn sett så vil jo fremtidens nettleser bli fremtidens OS.

Men igjen stiller det masse spørsmål til bl.a personvern.

Etterhvert som hele livet skal lagres hos ulike servere i en nettsky drevet av mer elelr mindre seriøse tilfeldige så er jo spørsmålet hvor sikkert alt er.

Når alle legejournaler, personopplysninger, personnumre, strafferegistre, netthistorikk, osv lagres hos "johnny og geir`s superduper server as" så er det jo et spørsmål om fristelsen for å snoke eller klusse til naboens selvangivelse blir for stor eller om hackere vil tiltrekkes av muligheten til å skape gigantkaos ved å slette alle slike data eller erstatte alle tall med tilfeldige tall.

Spørsmålet blir jo også om johnny og geir takekr nei til X milioner de får for å gi firma A all info de vil ha om firma B.

Share this post


Link to post

Microsoft prøvde jo å standardisere nettleser og ble brutalt slaktet av masse kommisjoner og saksøkt i hue og ræva i anti-trust saken fordi de "monopoliserte nettlesermarkedet". Så hvem skal være denne store "standariserings-maskinen" da? Sony? Microsoft? Nvidia? Da går jo alle konkurrentene imot.

Share this post


Link to post
Guest medlem-82119

Je, det er jo problemet.

Alle vil ha standarder, men ingen støtter andre standarder enn det de selv utvikler.

Ser jo også for meg en todeling av nettet, hvor man utvikler et seriøst virus/malware/spyware fritt nett for nettbanker, handel, firma, bedrifter og seriøs bruk og et annet nett hvor PP (porno og piratkopiering) får boltre seg helt fritt.

En annen sider er å utvikle, som noen har gjort, rene surfemaskiner hvor nettleser og OS ligger som firmware uten noen mulighet til å klusse det til.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...