Jump to content
Sign in to follow this  
jamziman

Rundreise i Kina og omegn

Recommended Posts

Hei! Jeg fant ingen tråder som inneholdt de svar jeg leter etter. Lagde derfor en ny tråd i håp om å få svar :)

 

Jeg og fadern skal på en reise i Kina på rundt 3 måneder. Vi tenker muligens å ta den transsibirske jernbane dit. Må vi ha noe ekstra visum til andre land som jernbanen går igjennom, eller holder det med visumet til kina vi har ordnet allerede?

 

På visumet på passet så står det entries: 1. Dette er jeg ikke så fornøyd med, for vi hadde tenkt å dra innom India, vietnam, kanskje nepal også. Kan man reise inn i Kina, bli der kanskje en måned, for så å reise til et annet land, og deretter etter en måned returnere til Kina?(Har 3 måneders visum). Eller må man kanskje ordne nytt visum om man vil inn igjen =/

 

Vi planlegger å bruke Liutzhou(spelling?;D) som en "base" for reising rundt i Kina. Er det noen som har vært i Kina, som har opplevd noe vi bare MÅ få med oss? Opplevelser, mat, bygninger, natur, folk, kultur og sånt :) Jeg har vært i Thailand, Kambodsja og Laos før, og må si at Laos var definitivt en opplevelse for seg selv! Gjestfriheten der er helt annerledes enn f.eks i Thailand, der kynisme er et dagligdags fenomen.

 

;D

 

Edit; Har hørt at det bare finnes hoteller i Kina, og ikke enkle og billigere gjestehus som er veldig praktisk for backpackere.. Stemmer dette?:o

Edited by jamziman

Share this post


Link to post

Når dere bestilte visum burde dere ha bestilt "multiple entries" visum. Dette var noe dere kunne krysset av på søknadsskjemaet. Kontakt ambassaden ang. dette. Sjekk her for om dere trenger visum eller ikke til de andre landene.

 

Forøvrig anbefaler jeg dere å gå til innkjøp av boken Rough Guide China. Her står det oversikt over de "beste" turistattraksjonene i Kina og masse praktisk informasjon om regionene. Skikker, kulturer, ting å gjøre, steder å være med mer.

 

Side note: Tror ikke det er lett å navigere rundt i Kina utenom hovedturistområdene da engelskkunnskapen er meget dårlig blant befolkningen. :)

Share this post


Link to post

den transsibirske jernbanen kjører enten kun i russland eller russland til kina via mongolia, om jeg husker riktig. For det vil du trenge tre visum for alle tre landene krever det. Sjekk med ambassaden som EB_Veyron har nevnt, evt ta kontakt med et reiseselskap. De har erfaring og kunnskap rundt denne reisen.

Share this post


Link to post

Hmm, la ikke merke til det alternativet på søknadsskjemaet :/ Får kontakte visumservice å høre!

Har kjøpt Lonely planet's Kina bok, er Rough Guide vesentlig bedre? Man kommer seg vel alltids rundt omkring :p

 

Ok, så da må det ordnes flere visum med andre ord :) Tusen takk for svar!

Share this post


Link to post

Har ikke sett så mye i Lonely Planet sin. Funker sikkert greit den og. Der bør det da stå steder man bør oppleve?

 

Skal selv være tre uker i Kina i påsken og dra fra Beijing til Shanghai med tog. Blir moro. :D

 

Kan anbefale bruk av google maps når det gjelder planlegging av reiserute. Veldig kjekt for å legge opp ruten. Beregner feks. tiden det tar med kollektiv transport fra a-b. Også kan man se på en del bilder fra plassene.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...