Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

blir man ufrivillig medisinert når man er innlagt?


Gjest Slettet-T9cKWhDpN0

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-T9cKWhDpN0

jeg har fått inntrykk av at pasienter som er innlagt PGA noe med psyken blir ufrivillig dopet ned til et nivå hvor de ikke kan gjøre motstand eller huske.

 

stemmer det.

 

må man ta medisin ufrivillig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

Hovedregelen er at all behandling i norske sykehus skal skje frivillig. Likevel hender det i visse tilfeller at pasienten blir tvunget til å ta i mot behandling mot sin vilje.

 

Da må visse kriterier være til stede. Disse er i hovedak at pasienten må være lagt inn på tvang. Det kan skje hvis pasienten har en alvorlig psykisk lidelse, og ikke forstår det selv, og at tvangsinnleggelse er eneste måte å få gitt behandling på.

 

Hvis en slik tvangsinnlagt pasient ikke vil ta i mot behandling, og det er åpenlyst at behandling vil hjelpe, og frivillige tiltak ikke har ført frem, kan pasienten bli tvunget til å ta legemidler.

 

Det er lagt spesielle restriksjoner på tvangsbehandling. Det kan kun brukes legemidler (medisiner) i vanlige doser, og som det er alminnelig enighet om vil hjelpe. En kan ikke bli tvunget til annen type behandling, men ett unntak; man kan tvangsfores ved alvorlig spiseforstyrrelse.

 

En annen sak er at mange som er frivillig innlagt i psykiatrien føler et press til å ta i mot visse typer behandling som de kanskje ikke ville gjort om de ikke var innlagt.

 

Mvh

Dag

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...