Gå til innhold

Norge. Verdens nye kommunist land.


Anbefalte innlegg

 

 

 

Er Norge i ferd med å forvandle seg til ett kommunist land?

Det er vel riktigere å si at Norge er i ferd med å forvandle seg til ett kapitalistisk land?

 

(Selv om det går litt tregt til tider)

Tja. Er Norge mer kapitalistisk/liberalistisk nå enn i 1870?

 

Jeg er ikke sikker på det.

Det er jeg sikker på at det IKKE er. Det går litt opp og ned.

 

Jeg våger påstanden at man gikk vel mer og mer over til sosialismen i tiden omtrent fra slutten av 1800tallet til 1970 omtrent, og fra 1975 frem til idag har det gått andre veien relativt fort på fra 1980-2000, og relativt sakte deretter.

 

Skal vel også observeres at dette er en tendens som man ikke bare ser i Norge, men som merkes internasjonalt.

 

 

Mja, Norge har blitt ett mer restriktivt land i fra 1800 - 2006 vil jeg si. Vi har snevret inn mye på folk sin frihet her Venstre virkelig tok kaka da dem innførte terrorlovene. Sånn utenom det har det vært mye naturlige reguleringer som har kommet, en del tidligere idiotiske reguleringer som vi nå forhåpentligvis får fjernet (arveavgift bla)

Uansett så går nok vi inn i en tid der vi vil måtte forandre litt på det økonomiske prinsippet vi har hatt de siste årene pågrunn av utviklingene i Europa og verden øvrig. De siste 15 årene før finanskrisen var det en generell økning i velferd i Europa med enkelte unntak. De siste årene har en del dårlig forvaltning og ukritiske banker ført til at en del land har rett og slett gått på ræva, Typ Spania og Hellas. Dette er naturligvis noe som påvirker den måten vi må behandle vår egen økonomi på.

 

Jeg tror vi fortsatt vil se en viss utvikling i form av færre reguleringer i årene som kommer. Det vil også mest sannsynlig bli en del forbud som forfaller, da i hovedsak proffboksing, lettere narkotiske stoffer og poker.

 

Så litt løsere tøyler får Ola Dunk, to av de tre overnevnte kommer nok til å bli heftig avgiftsbelagt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke om jeg er enig angående 1800-tallet, men det spørs litt hva du egentlig mener. Grunnloven var ganske liberal sett i forhold til resten av Europa (ikke fordi Eidsvollmennene var så opptatt av mannen i gata, men for å hindre at Svenskekongen fikk for stor makt over Norge og nordmenn), og liberaliseringen fortsatte store deler av århundret.

 

Utgangspunktet var riktig nok rimelig dystert, så det er vanskelig å si hvor liberalt det faktisk var (og dermed vanskelig å sammenligne med i dag), men vi var helt klart på "riktig" vei frem til en eller annen gang på slutten av det 19./starten av det 20. århundre, da pendelen skiftet retning.

Lenke til kommentar

Haha, beste jeg har hørt på lenge! Norge er blant de mørkeste kapitalisthøla her i verden! Fritt marked meg her og ting på anbud meg der! Er ikke lenge før ræva til hvermansen er på anbud! Tror ikke du trenger å være redd for at Norge kommer til å bli kommunist(isk) på en stund. Med god hjelp av den gamle kvasi kapitalist regjeringen til AP og den nye regjering til høyre får styre, så ligger vi langt unna å bli kommunistisk.

Lenke til kommentar

Norge er ikke kommunistisk, og nærmer seg ikke kommunismen heller.

 

Dersom vi tar utgangspunkt i bensinprisene for 95 blyfri i Norge og Polen, er bensinen markant billigere i Polen enn i Norge. Likevel er det norske lønnsnivået så høyt at vi nordboere kan kjøpe rundt 1900 liter 95 blyfri for vår netto gjennomsnitts månedeslønn, mens polakkene bare kan kjøpe rundt 500 liter bensin i måneden for sin netto månedslønn.

 

Tyskerne har også billigere 95 blyfri, men også de har et lavere lønnsnivå. De kan bare kjøpe 1200 liter. Finnene pleide å tjene mer 95 blyfri i måneden enn oss. Det gjør de ikke lenger, nå tjener de så vidt jeg kan se bare 1400 liter 95 blyfri i måneden. Netto.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...