Gå til innhold

Trenger tips til lyssetting ved portrettfoto


Anbefalte innlegg

Først av alt; jeg regner ikke med å få noe fasitsvar i denne tråden (er vel heller ingen fasit på dette) og jeg vet at man må prøve seg frem selv, men jeg håper at jeg kan få noen tips til hva som fungerer og ikke.

 

Jeg har ikke tatt noen portretter før, men har nå kjøpt inn en softbox og skal prøve meg på dette. Det jeg lurer på er ting som plassering av lys, avstand bakgrunn til objekt og objekt til kamera, blender/lukker osv osv...

 

Det jeg hadde tenkt var å begynne med softbox litt skrått inn fra siden og bruke blits nr to til å gjøre bakgrunnen helt hvit. Har lyse vegger i stua så det burde vel gå bra om jeg skyter denne i veggen bak modellen på sterk styrke? Vet at det er flere her inne som er veldig flinke med dette og jeg håper dere har noen erfaringer som dere har gjort dere, som dere vil dele. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser man det, ser man det. Antar du har rett på svar da;)

 

Jeg er ingen kløpper på lys, men med hvit bakgrunn vil du ikke trenge så liten dybdeskarphet. Det vil si at du kan blende ned for optimal skarphet av ansikt, skuldre osv. Lukker trenger selvsagt ikke å være kortere enn at den eliminerer bevegelser. Avstanden kommer ann på hva du vil ha med, men 50mm+ er minimum for portretter.

Endret av Bibbo
Lenke til kommentar

Det er det som er planen. Har ikke fått blits nr to ennå (trodde den kom med posten tidlig denne uken), men det blir nok å prøve dette som du sier. :)

 

Venter også på to paraplyer og da er vel kamskjell-oppsett ganske artig? Eller én paraply på hver side? Vet ikke om dette oppsettet har et navn. :)

 

Du sier også at oppsettet du nevner er et enkelt oppsett, hvilke mer avanserte metoder kan du anbefale?

Lenke til kommentar

Bare sørg for å ikke sett opp 2 klin like blitser på hver side med lik styrke og lik vinkel nedover samt motsatt vinkel mot høyre/venstre. Keylight og fill light bør ikke ha lik styrke. Har man helt lik styrke og oppsett på hver side får man liten eller ingen skygge og bildet ser veldig flatt ut.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...