Gå til innhold

Er de blå utøverne dopet .....?


Anbefalte innlegg

Hvilket emne jeg skal plassere denne i er jeg ikke sikker på men prøver her :

 

Altså : utøveren (Sven Kramer ) som vant 5000 meteren på skøyter var jo søren ta meg blå i ansiktet ved målpassering. Dette kan umulig være normalt. Hvis man ser nøye etter på bilder ved målpassering har han tydelige blå lepper etter min mening.

 

Ved en ren utøver vil jo kroppen være tom for oksygen (blodet). Da er man jo grå i ansiktet av den grunn. Ganske logisk egentlig. Blodet er friskere rødt ved høyt innhold av oxygen.

 

Vi husker Myllille, skiløperen som vant i Trondheim hvordan han så ut da han gikk i mål i regnværet på fem-mila i 97. I ettertid har han selv innrømmet at han var dopet med EPO.

 

Har andre lagt merke til det samme ?

 

Andre mistenkelige utøvere (som ikke trette etter målpassering osv.) ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er det å bruke Sven Kramer som et eksempel feil. Han har vært verdens desidert beste i flere år, og er ikke dopet. Det vil også være umulig å se på om de er trette ved målpassering da det er forskjellig hvor slitne noen blir. En løper som kommer på 45. plass kan ligge besvimt i mål pga utmattelse, mens en som kommer på 3. plass kan sto oppreist å snakke helt normalt.

 

Det er som er mest brukt idag, bloddoping er umulig å se på ansiktfarge o.l.

Lenke til kommentar

Vel Kramer skal vi ikke si mere om, men jeg mener at det er unormalt at utøvere i en sport som denne aldri blir nummer to. Du skjønner.

 

At han er god kan godt være men hvor er den menneskelige siden. Aldri en dårlig sesong, det synes jeg er mistenkelig.

 

Man ser jo i sykkelsporten ( som også er en populær idrett i Nederland og er nært knyttet til skøytesporten) som er kanskje mere utsatt for dette med doping, harde løp over flere dager. Beintøft for kroppen. Mye penger i omløp gjør at det tåles ikke å være syk. Da er doping en skummel men brukbar vei ut av problemene. En god doper blir aldri avlørt. Mange av stoffene som er brukt har en kort men effektiv effekt og er ute av kroppen raskt.

 

Jeg mener at en sunn skepsis er på sin plass når utøvere ligner mere på maskiner enn på vanlige mennesker. Og vi må ikke være blåøyd å tro at den som vinner er ren bestandig. Vi har blitt lurt før.

 

Vi vanlige dødelige har vel ikke den medisinske ekspertisen til å si hvordan de doper seg. Selv VADA greier ikke å avsløre alle doperne fordi de er på etterskudd hele tiden. Og hvor mange stoffer som brukes er jo ingen som vet. Stadig nye stoffer dukker opp på dopinglista. Vi får vel ikke alltid vite det før det er for sent. Men de det er verst for er de som har konkurert sammen med juksemakerne, som Dæhlie, Estil, Jevne mfl.

Lenke til kommentar

Du vil vel gå deg like stiv uavhengig av om du er dopet eller ikke, altså like lite oksygen i blodet selv om du har brukt epo? Du får bare høyere ytelse..

 

Jeg mener at en sunn skepsis er på sin plass når utøvere ligner mere på maskiner enn på vanlige mennesker. Og vi må ikke være blåøyd å tro at den som vinner er ren bestandig. Vi har blitt lurt før.

 

Men de det er verst for er de som har konkurert sammen med juksemakerne, som Dæhlie, Estil, Jevne mfl.

 

Ser du hva du skriver her? Har du sett merittlista til f.eks. Bjørn Dæhlie?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...