Gå til innhold

Kompaktkamera uten dilldall


Anbefalte innlegg

Jeg er på jakt etter et nytt kompaktkamera, i og med at NIKON coolpix-kameraet mitt ikke tålte minusgrader....

Jeg ønsker et kamera med god vidvinkel (tilsvarende ca 35 mm på digital speilrefleks) og godt zoomområde (tilsvarende ca 200 mm på digital speilrefleks) med lyssterk optikk, helst F2.8 eller bedre. Det er avgjørende at kameraet har blenderprioritet, lukkerprioritet og manuell funksjon og at det ligger godt i hånda (altså ikke altfor lite og firkanta). Samt at det gir minst 1600 ISO.

 

Jeg vurderer Canon Powershot SX200 IS, men jeg synes ikke optikken er lyssterk nok. Det er så mange kompaktkameraer som har et vell av programmer og tullete funksjoner, jeg leter etter et uten så mye mikkmakk, da jeg bruker de semi-automatiske eller manuelle funksjonene mest uansett, men som har meget god bildekvalitet. Pris fra 2000 kr og oppover.

 

Er det noen som har noen tips? Er takknemlig for all hjelp jeg kan få i denne jungelen av småelektronikk...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt uklart hva du mener med tilsvarende 35mm og 200mm på digitalt speilrefleks, men det er uansett et problem med de fleste kompakte ultrazoomene som Canon SX200 IS, SX210 IS, Panasonic TZ7, TZ10 osv og det er største blender gjerne starter et sted på 3-tallet og relativt raskt blir ennå dårligere når du zoomer mot tele.

 

Går du opp til en av de litt større modellene som Panasonic FZ38 får du litt større blender gjennom hele zoomområdet, og gjerne litt mer zoom også. Ergonomien blir bedre med større grep og batterikapasiteten er også gjerne større (selv om det finnes noen unntak).

 

Så jeg anbefaler en tur i butikken for å sjekke størellser, FZ38 er relativt kompakt til å ha en 18x zoom og synes du den ser OK ut er det en av de beste modellene i dag. Synes du FZ38 blir for stor vil jeg anbefale å sjekke TZ10 og SX210 IS. De er ny, men sikkert snart i butikkene. Har du det ikke alt for travelt kan det være greit å vente på de første testene, og det er en stor fotomesse (PMA) om en drøy uke og der kan det jo dukke opp noe interessant selv om de fleste fabrikantene allerede har lansert nye modeller.

 

Det er mange som tilbyr Iso 1600 på kompaktkameraer i dag, felles er dårlig bildekvalitet og kun egnet for bruk i nødstilfeller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...