Gå til innhold

Er du liberalist uten å vite om det?


Er du liberalist uten å vite om det?  

32 stemmer

  1. 1. Er du liberalist uten å vite om det?

    • Ja
      3
    • Nei
      28
    • Vet ikke
      1


Anbefalte innlegg

Er du en liberalist uten å vite om det? Hvis du føler deg maktesløs over det politiske systemet, og at din individuelle rett til å få utfolde deg fritt er under angrep, så er du nok det.

 

Finanskrisen har gitt mange mennesker skjerpet fokus, og internett gir tilgang til idéer og informasjon man bare kan drømme om å finne hos sosialdemokratiske "propagandamaskiner" som NRK og de resterende "main stream"-mediakanalene.

 

Det beste motsvaret på finanskrisen er fri markedsøkonomi, kapitalisme, gullstandard og mer individuell frihet, men både sosialdemokratiske politikere og journalister i "main stream"-media går mann av huse for å overbevise oss om at det motsatte er sant:

 

- Kapitalisme = grådighet

- Fri markedsøkonomi = monopolbygging

- Staten = overmennesker som vet hva som er best for deg og hvordan du bør leve livet

 

Det er mange som tror på dette, og har illusjonen om at finanskrisen ble skapt av en gjeng uredelige kapitalister, som med rot i egen grådighet har ødelagt hele finanssektoren og dermed veltet realøkonomien på hodet – dette kunne ikke være lenger fra sannheten. Det er ikke kapitalismen som har spilt fallitt – det er velferdsstaten og den sosialdemokratiske idéologien.

Endret av Marxisten
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du ødelegger for liberalismen ved å bruke den betegnelsen.

 

www.liberalisme.no er for eksempel kuppet av onde sosialister.

 

Keynes er idemessig å anse som død. Stagflasjonen på 70-tallet var hans siste åndedrag. Dessverre ble liket aldri begravet. Det bæres i dag rundt av politikerne som med basis i hans tenkning har skapt nok en krise.

Endret av Marxisten
Lenke til kommentar

Marxisten: Og du ødelegger for sosialliberalismen med dine betegnelser på hva liberalisme er og at liberalisme ikke kan være annet.

 

Navn og språk er flytende. Hva man kaller det for er ikke det som betyr noe egentlig. Men ifølge nåtidens politiske språk så er DLF tilhengere av klassisk liberalisme eller liberterianisme. Dog, de er langt mer aggresive utenrikspolitisk enn de fleste tilhengere av disse ideologiene.

 

Hva du ønsker å kalle andre ideologier er opp til deg, men jeg regner med at du skjønner at det finnes flere ideologier i verden en 2-3stk. Dog, det å kalle en ideologi for et annet navn er rett og slett misvisende. Venstre for eksempel er ikke sosialisme. Sosialliberalismen har enkelte trekk ifra sosialismen ja, men de er ikke sosialister i det politiske språket som brukes i dag.

 

Så du kan nå synes hva du vil om de forskjellige ideologiene, men det hadde vært en fordel for diskusjonen om du var mer nøyaktig i dine beskrivelser.

 

for en liten oppfriskning:

 

Rødt/NKP: Kommunistisk

SV: Sosialistisk

AP: Sosialdemokratisk

Høyre: Liberalkonservative

Venstre: Sosialliberalistiske.

DLF: Klassisk liberalisme.

 

Krf og SP er ikke så ideologiske men er sentrumsnære. Frp er en god blanding av ideologier. Dog, de kan også beskrives som progressivister, men det er en noe uklar definisjon.

 

 

btw: Liberalisme.no er ikke en nettside. Du tenker sikkert på liberal.no som er et diskusjonsforum for Venstre-medlemmer, sympatisører eller andre som vil diskutere liberale tanker.

Lenke til kommentar
Rødt/NKP: Kommunistisk

SV: Sosialistisk

AP: Sosialdemokratisk

Høyre: Liberalkonservative

Venstre: Sosialliberalistiske.

DLF: Klassisk liberalisme.

 

Krf og SP er ikke så ideologiske men er sentrumsnære. Frp er en god blanding av ideologier. Dog, de kan også beskrives som progressivister, men det er en noe uklar definisjon.

Det er hva de oppfatter seg selv som, men det er ikke det de er. Her er hva de er etter hva slags politikk de ønsker.

 

Rødt: Sosialister og liberale verdier

SV: Markedsosialisme og liberale verdier

AP: Sosialdemokrati og moderate verdier

SP: Sosialdemokrati (usikker på verdiene)

KRF: Sosialdemokrati og konservative verdier

Venstre: Sosialdemokrati og veldig liberale verdier

Høyre: Sosialdemokrati/anglo-saxon modellen og moderate verdier

FRP: Sosialdemokrater, men vil redusere skattene og hente mer penger fra olje.

DLF: Ekstrem neoliberalisme og veldig liberale verdier

 

KRF er enig med Venstre angående innvanring og har sluttet å bry seg om å få igjennom den konservative politikken sin så lenge de får beholde kontantstøtten og gi uhjelp til Afrika. Derfor kan de samarbeide.

Endret av Camlon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...