Gå til innhold

Windows 7 rustes mot pirater


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kanskje jeg skal starte en ny betting side? "Hvor lenge holder drm'en" Alle de pengene i dass. Copy protection er noe møkk. Opplevde en kjip en seinest i går. Skulle spille Drømmefall på windows 7, men det eneste som skjedde var at jeg måtte installere Starforce. Maskina restarta seg, windows kjørte den oppstartsfikser greia si i 20 minutter. Og starforce var borte igjen. Hadde jeg hatt piratversjonen hadde ikke dette skjedd. Kanskje det er slutt på at man skal få spille spillene sine noen år etter at kom :hmm:

 

Ihvertfall "There goes the lovlydighet!" Ms virker da virkelig selvgode på at det ikke skal skje noe med de som har betalt for windows heller. Ser jo hvor bra det gikk med wga. Mange fikk jo melding om at de hadde piratversjon når de hadde kjøpt.

Lenke til kommentar
Nå har jeg gyldig versjon av windows 7 og jeg har ennå tilgode å bli plaget, så fortell meg hva som har irritert deres sarte sjeler så jeg også kan ta del i denne massesorgen.

 

Denne nye varianten har vel ikke kommet enda? Personlig tror jeg plagningen begrenser seg til geniuin advantage-nivå, dvs en prosess som maser og tar opp noen ressurser, men ikke gjør meg noen øvrig nytte.

 

AtW

Lenke til kommentar

Trolig er dette bare inntrykk ut mot media, dette er ikke noe MS bruker mye resurser på nettop pga de ønsker å ha mange brukere. Om Lisens haddet vært så strengt at kun kjøpte lisenser haddet fungert haddet MS skutt seg selv i foten og flere unge haddet brukt noe annet (og denne gruppen er det utrolig viktig for MS og få med seg av selvsagte grunner).

 

Dette viser seg også veldig tydelig når man ser på hvor lett det er, feks var det nok å bytte dato i Bios med Vista for å få forelnget test perioden med år (et lite dato triks). Er sikker på at MS er fullstendig klar over at haddet det ikke vært for at alle unge som for lov å bruke Pirat versjoner av MS OS haddet de muligens ikke eksistert i dag. Feks når jeg var rundt 18 brukte alle mine kamerater pirat versjon av win98.

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

Er skeptisk til om de klarer å få til dette. Det skulle jo ikke gå an å cracke Windows XP SP2 heller når det kom ut, men det tok jo ikke lang tid før det var gjort.

 

Ellers er det jo interessant at de velger å ikke røre Starter og Basic, noe som bekrefter min mistanke om at Microsoft egentlig ikke er ute etter å stoppe piratkopiering av Windows-platformen, bare gi piratene et påskudd til å "gå genuine". Piratkopiering sørger for at Windows får full markedspenetrering med sine produkter og opprettholder det de facto monopolet deres.

 

Edit: En kanskje enda viktigere grunn for Microsoft å i det hele tatt jobbe med kopibeskyttelse og "ruste opp" mot pirater slik de gjør nå er jo å vise de betalende kundene at de tar dem på alvor, og ikke ser mellom fingrene på en stor gruppe "snyltebrukere".

Endret av Visjoner
Lenke til kommentar

Uansett, som vanlig blir det tilgjengelig en rekke "pirat-utgaver" på diverse sider man kan laste ned gratis fra. Men så langt jeg har sett på de fleste utgavene jeg hittil har vært borti, er vesentlig deler av operativsystemet fjernet, og trolig samtidig trolig mye av brukerens sikkerhet. For alt man vet sitter man på en maskin som kan videresende bruker-info eller styres via botnett. Hvordan man kan vite det? -det vet man ikke, som oftest.

 

Windows for dyrt? -hater du windows? Last ned og installer OpenSuse eller Ubuntu..!

Endret av bjornh
Lenke til kommentar
Er litt lite info om virkmåte og hvordan en blir berørt dette.

Medias oppgave er først og fremst å spre usikkerhet ...

 

Hva skal til for en re-vauering ?

Hvis det er sånn at e bytte av hardware utløser dette kommer ikke jeg til å laste ned tillegget før jeg må !

Dette med "bytte av hardware" osv. som kan gjøre at du blir bedt om å aktivere på nytt - det har du allerede hatt i Windows 7 fra dag 1, så dette nye påvirker ikke det.

 

Dette nye vil lete etter "hacks" som gjør at folk på en eller annen måte slipper å aktivere sin (piraterte) Win 7-installasjon.

 

I teorien skal ikke brukere av legale Win 7-installasjoner merke noe til dette nye, bortsett fra at de mister noen CPU-sekunder hver 6. uke (samt noen megabyte med diskplass for evig tid?). Men i praksis bør man ikke utelukke at noen "uskyldige ofre" kan bli "anklaget" for å kjøre pirat.

 

I hvilket omfang dette kommer til å skje får vel tiden vise ...

 

Kontrollfriker og dørvakt-tyranner er det nok av !

Vanskelig å være uenig med deg i det ...

Lenke til kommentar
Spennende.... jeg har opplevd flere ganger at min fullt lovlige aktivering plutselig ikke er aktivert lenger, og at jeg må skrive inn lisenskoden på nytt (uten noen hardware eller biosendringer).

 

.... så det blir sikkert en ny runde nå da.

Opplevde rett før den gigantiske oppdateringen (februar 2010) at Windows XP ikke ville besøke Microsoft Update ved første forsøk. Jeg restartet da en omgang, og prøvde heller å kjøre en eldre rest av Windows Update som lå på samme installasjon, og fikk til å hente en oppdatering til Internet Explorer 8. Bare ett par døgn etterpå kom den gigantisk oppdateringen ut til publikum.

 

Jeg fikk en slags Error-code i Internet Explorer når jeg forsøkte meg med Microsoft Update.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...