Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Kvifor ikkje brus på skulen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi får lov til å drikke brus eller spise godteri i friminuttet utenfor skolebygget, men ikke inne i bygget. Kan vel tenke seg at lærerne ikke vil at alle elevene skal sitte å drikke brus i timen. Gjør kanskje at elevene blir ukonsentrert og timen ikke fungerer som den skal.

Lenke til kommentar

For det første så ønsker skolen å sørge for at vi får gode matvaner. For det andre ønsker ikke skolen at man skal bli hypre av å spise så mye sukker.

 

Men for all del, det er håpløst å virkelig hindre godterispising. Dessutten er det så mange matvarer som er usunne, men som likevel oppfattes som helt O.K. å spise. For eksempel så er det vanlig å spise brød til skolematen, og dette er ofte loff eller ganske lyst brød, som inneholder veldig mye usunne karbohydrater. Vi har også pålegg som brunost som er meget sukkerholdige. Det er heller ikke store forskjellen på sukkerinnholdet i saft og brus, hvor førstenevnte likevel aksepteres.

 

Selges brus, godteri og kaker i kantina på skolen vår.

På skolen vår også (VGS) selges det også usunne matvarer i kantina. Før så solgte dem til og med brus og godteri, men det ble fjerna for et år siden. Problemet er at de fortsatt selger loff, baguetter og annen usunn drikke, som faktisk nærmer seg sunnhetsgraden til godteri og brus. Det er også slik at det selges brus, godteri og masse usunn mat (pommes frites og nudler) i en kiosk rett ved siden av skolen. Så alt i alt så tror jeg ikke det har vært et særlig effektivt tiltak.

Endret av Crash
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...