Gå til innhold

Hvordan søke i forumet


Anbefalte innlegg

Som mange har poengtert så er søkefunksjonen her på forumet ikke å skryte av. Hovedsaken til dette er at søkingen ikke støtter fraser.

eks på frase: "jeg skal ha ny pc"

Grunnen til at phpbb ikke støtter fraser er pga hastighet. Ord på mindre enn 3 tegn støttes heller ikke.

 

Løsningen blir derfor å kombinere ord ved hjelp av and og or.

eks: shuttle and amd and ram

 

Det er altså ingen vits å bruke anførselstegn i søket slik som f.eks i google. Prøv altså å trekk ut sentrale begrep som du leter etter og kombiner med and/or.

 

Håper dette hjelper litt. Det jobbes samtidig også med løsninger for å forbedre søkefunksjonen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Søkefunksjonen kunne dei ha tatt vekk. Den er så på trynet at det går ikkje ann... for det første så tar det jo 3 veker - 14 dager før resultatet kjemfram, og når det kjem fram... så er det bare tull og vas der alikavel.

 

når man søker etter drivere og r9700, får man svar -->

 

Mobiltelefoner SE T610/Siemens SL55/Nokia 3650?

JZA 11 136 04 Jun 2003 17:29

GeeZuZz

 

 

jeavla mobiltelefon? yikes stor nytte!

Lenke til kommentar
Søkefunksjonen kunne dei ha tatt vekk. Den er så på trynet at det går ikkje ann...  for det første så tar det jo 3 veker - 14 dager før resultatet kjemfram,  og når det kjem fram... så er det bare tull og vas der alikavel.  

 

når man søker etter drivere og r9700, får man svar -->  

 

Mobiltelefoner  SE T610/Siemens SL55/Nokia 3650?

JZA 11 136 04 Jun 2003 17:29

GeeZuZz  

 

 

jeavla mobiltelefon? yikes stor nytte!

 

 

Sier ikke at søkefunksjonen er bra. (savner spesielt muligheten til kun å søke i trådens emne/overskrift) Men det du sier har jo mye med å gjøre at slike som deg skriver totalt urelevante ting i siggen din. Hvis feks noen hadde søkt etter ATI Radeon 9700 Pro, så ville denne tråden komt opp. (pga. at du har det i siggen)

Lenke til kommentar

Hei, vi vet at søkefunksjonen som kommer med phpBB ikke er den beste i verden...

 

Et lite tips fra min side er at dere kan bruker google til å søke i forumet vårt. f.eks. om du skal lete opp AMD Opteron Athlon64 og forskjeller så kan du gjøre det slik:

 

Google: AMD Opteron Athlon64 forskjeller site:forum.hardware.no

 

site angir at google bare skal vise treff på det domenet.

Lenke til kommentar

Alle klager på forumsøket, jeg synes det er helt greit å bruke. Kanskje folk ikke søker på de riktige termene? Kanskje hadde forumet blitt enda mer søkbart dersom folk hadde slengt inn et par sentrale stikkord i trådene, da de "typiske ordene" ikke alltid blir nevnt. På den annen side kommer jo ikke dette til å skje...

 

Imidlertid er det ting som er dårlig. Æ. ø og å støttes ikke og søk med de bokstavene diskvalifiseres. Ord på tre bokstaver er heller ikke lov, det hender av og til at man vil søke på en trebokstavers-betegnelse som er vanskelig å kategorisere på annet vis.

 

I tillegg er det smårirriterende at "søk på alle ordene" ikke er default. I ti av ti søk der jeg skriver flere ord i søkefeltet er det nettopp fordi jeg ønsker å søke på alle ordene. Kunne heller vært en knapp dersom man vil ha et "OR"-søk.

 

 

Ellers har jeg ikke fått søkefunksjonen til å virke verken i dag eller i går, så noe muffens er det om dagen.

 

 

Oppdatering: Prøvde søk på nytt, og nå funket det. Muligens har jeg fått mye feil fordi jeg har søkt på "jente *knis*" og tegnet * får vel søkemotoren til å rable gal.

 

Hvorfor i all verden søke på det spør du? Jo, fordi jeg søker etter en tråd der en person fremstilte seg som jente for å få hjelp. Fyren endte påå med å få massevis av svar, men det eneste konkrete jeg husker fra tråden var at han skrev *knis* (tror jeg). Noen som husker den nevnte tråd?

Lenke til kommentar

OK, men det er fortsatt dumt at folk skriver masse dritt i siggen sin. La oss si at du har et problem med hovedkortet ditt, som er et Asus A7V133. Du får ikke RAID kontrolleren til å funke. Så søker du på feks Asus A7V133 RAID og velger selvfølgelig "søk på alle ordene". Da får du opp alle poster der folk har skrevet "mitt system" i siggen, som består av A7V133 og noe RAID greier. Eller hvis en fyr hadde et problem med Tekram SCSI RAID kortet sitt, og en eller annen fyr med et A7V133 i siggen svarer.

 

Ergo: du får masse urelevante søk.

 

Løsning: mulighet til å kun søke i emnets tema/overskrift, og unnlate å søke i selve teksten i tråden. I temaet/overskriften står det (forhåpentligvis) hva tråden handler om.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...