Gå til innhold

Dell Ultrasharp U2711 (2,560 x 1,440)


Theo343

Anbefalte innlegg

For de av dere som har en studentmail tilgjengelig, så er studentprisen på U2711 nå nede i under 6000 igjen.

 

Hvordan ser jeg denne prisen?

 

Du må være logget inn med studentkonto hos Dustin Home. For å få det må du ha en studentmail tilgjengelig og kontakte DH for å gjøre om brukeren din til en studentkonto.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må være logget inn med studentkonto hos Dustin Home. For å få det må du ha en studentmail tilgjengelig og kontakte DH for å gjøre om brukeren din til en studentkonto.

 

Det er jo fantastisk at oss studenter kan spare litt penger på hardware :) Er det andre sider som oppererer med slik studentpris som du vet om?

Lenke til kommentar

Jeg har vurdert å kjøpe denne skjermen en stund nå, men er litt usikker. Jeg kjører nå dual-screenoppsett med en 22" og en 19". Jeg tenker meg at jeg enten fjerner begge mine nåværende skjermer, og bare går for én stor, eller beholder 22" og kjøper da 27" i tillegg. Når man først blir vant med to skjermer, føler jeg at det er noe som mangler når jeg bare sitter med én. Det ultimate hadde jo vært 2x 27" men det blir litt overkill. :p

Først må jeg uansett vente litt til prisen går litt ned.

 

Er det noen av dere som gikk fra dual-screen til 1 stk 27"? Hvordan var det?

Lenke til kommentar

Når jeg har pakket opp og montert denne kan jeg bare si en ting *WOW*.

 

Her oser det kvalitet lang vei i alle ledd og min gamle Dell 2405 ser ut som en "Toys'R Us" sak ved siden av denne. En kjekk ting er at den kan senkes omtrent helt ned til bordflata, samt at den faktisk tar mindre plass i dybden enn min gamle 2405 :).

 

Men huff jeg gikk på den klassiske feilen og begynte å dille med min gamle DVI kabel som selvf. ikke var dual-link. Holdt på en halvtime med "rar skrift" i høye oppløsninger før jeg krøp til korset og sjekket kabelen. Jaja huff :blush:

 

For en forskjell på farger, kontraster, skarphet, klarhet. Et hav av forskjell. Jeg kjenner dog at den er så bra at øynene må venne seg til den siden jeg er vant til min gamle 24". Får litt samme "uvant" feeling som å se 3D på kino de første 10 min. Men tekst og alt er lett å lese uten noe som helst problem men jeg skal prøve den noen dager for å se om jeg fortsetter å føle meg "uvel" som kan komme av den ekstremt lave dot-pitchen og min gamle alder hehe.

 

Kontrast og lysstyrke står default på 50/50. Det er altfor skarpt for meg så jeg må slå lysstyrken ned til 25 i et ganske godt opplyst hjemmekontor.

 

Bitperfect FLAC via skikkelig lytteutstyr var som å oppdage Dire Straits og alle musikk på nytt og dette var virkelig som å oppdage fotografier på nytt. Helt rått!

 

EDIT:

Eneste problemet er nå hvor jeg skal gjøre av min gamle 24" :hmm:. Jeg tenkte først å sette den i pivot på siden og bruke den til web og dokumenter på høykant, men det blir rart å se frem og tilbake mellom disse kvalitetsforskjellene tror jeg. Mulig det blir tv-skjerm på soverommet av den hm.

 

 

EDIT:

Mens jeg skriver dette kjenner jeg øynene begynner å venne seg til skjermen og herre for en deilig skjerm. Selv med vesentlig høyere oppløsning synes jeg det er MYE mer behagelig å lese på denne. Men jeg må gi den et par dager først.

Lenke til kommentar

Har mottatt skjermen men sliter med å få satt den opp.

Skjermkortet er et Radeon HD3200 IGP (ATI 780G) som er koblet opp med dual link DVI-kabelen som fulgte med skjermen.

Problemet er at når jeg velger 2560x1440 så blir alt av ikoner og tekst forvridd. Ved å trykke meg gjennom monitormenyene ser jeg at monitoren tror at jeg har 1280x1440 som oppløsning, og ikke 2560x1440.

 

Hvis jeg går ned til 1920x1200 ser alt fint ut, men alt over er rævva.

 

Noen som har en anelse ?

Lenke til kommentar

Jeg er så langt veldig fornøyd med min etter å ha hatt den noen uker.

 

Det negative jeg har å si er den røde pixelen jeg fikk, men det er sånt som kan skje med LCD skjermer. Det er også pixelgaranti på denne så vidt jeg har forstått. Men siden pixlene er så latterlig små er den knapt synelig.. hehe.

 

En annen ting jeg har reagert på er at den blir veldig varm på toppen. Kan knapt legge hånden nedpå luftelukene der.

Lenke til kommentar

Må si at denne skjermen frister bare mer og mer..

Men prisen er noe stiv, og jeg har alt en HP LP2475W H-IPS skjerm fra før av som jeg er strålende fornøyd med og ettersom denne skjermen faktisk skal være noe dårligere på sortnivå blant annet så vet jeg ikke om jeg vil si av så mye penger bare for noen ekstra tommer, men den ekstreme oppløsningen er jo bare elsk!

 

Det som virkelig holder meg igjen er 16:9 ratio, ikke at dette er noe voldsomt problem i seg selv, men jeg sikler litt på et 3-skjerm oppsett til spilling og da kunne det fort gått med en slik en i midten og to HP LP2475W på sidene, latterlig dyrt blir det, men det kunne ha fungert om det ikke var for at denne skjermen dessverre er 16:9, for etter hva jeg har forstått så er skjermer med forskjellig aspekt ratio et sant lite helvete når det kommer til gaming over flere skjermer?

 

 

Så da må jeg jo eventuelt kjøpe denne for å direkte erstatte min HP LP2475W og så store fordeler og forbedringer ser jeg ikke til at jeg eventuelt kan forsvare en slik investering.

 

 

Da må jeg vell bare smøre meg med tålmodighet til vi får se noe RGB-LED IPS paneler til en overkommelig pris, eller OLED med tiden!

 

 

En stor fordel med 16:9 er jo at det da blir et hav av valgmuligheter innen rimelige skjermer til et 3-skjerm oppsett, florer ikke akkurat med 16:10 alternativer å sette ved siden av min HP-skjerm.

Lenke til kommentar

siden oppløsningen er så høy så er ikke 16:9 noe ankepunkt for min del, men nå skal ikke jeg kjøre flerskjermgaming heller :)

 

Dette er det beste skjermkjøpet jeg noensinne har gjort, så det blir en sann glede å drive med litt fotografi til sommeren.

 

Det ekstreme er at jeg blir MYE mindre sliten av denne skjermen enn jeg ble av min gamle 24" 16:10 skjerm. Det er ikke øynene som blir slitne først lenger. Borte er hodepine, småkvalme og svimmelhet etter lange økter.

 

Dumt jeg ikke fikk kjøpt denne til 7000,- for 10 år siden :p

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Det er ca en måned siden jeg kjøpte en Dell u2711 fra Dustinhome.no. Jeg er svært misfornøyd med at det virker som at panelet ikke er helt rett over hele fjøla. Til vanlig har jeg øynene mine i lik høyde som midten av skjermen. Da ligner sortnivået på det svenske flagget. Jeg tuller ikke. Dette er veldig synlig med bare 23/100 på lys nivået og blir bare verre når jeg stiller opp lyset. Det er leit at skjermen ikke ble kvalitetsikret før den ble sendt avgårde til meg fra vårt naboland eller hos produsenten DELL. Om plasten rundt, eller foten var knekt har jeg ikke brydd meg, men fixet dette selv. Men med lyse områder på skjermen i det mørke spillet metro 2033 og i filmer er det ingen ting jeg kan gjøre med. Denne skjermen er ikke verdt 7300 om du er så uheldig å få samme problemet som meg. Ellers er det ikke noe mer å utsette på.

 

Edit: bilder av skjermen min :(. Selv mitt elendige mobilkamera klarer å dokumentere dette godt uten natt modus på, slik jeg ser det.

 

Bildet 1: Lysnivå setting 0/100

dsc00471x.th.jpg

Bilde 2: Lysnivå 23/100

dsc00469ir.th.jpg

Bilde 3 og 4: Lysnivå 35/100

dsc00472da.th.jpgdsc00473ga.th.jpg

Bilde 5: Lysnivå 100/100

dsc00470b.th.jpg

Endret av Albatraum
Lenke til kommentar

Dette kan ha blitt forårsaket av kulde og andre elementer under frakt frem til deg etc. Det er eks. ikke mange som tenker over at LCD skjermer er ekstremt følsomme mot kulde. Setter man esken i garasjen har man gjort det lure.

 

Hvordan ser det ut om du setter lysnivå 25/100 og kjører dpt.exe (pixeltester) til det sorte bildet? Hva har du kontrast på?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...