Gå til innhold

Hovedkort med to AGP slotter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Tror ikke dette er fysisk mulig pga. AGP-arkitekturen, men det kan jo hende jeg tar feil. Har i hvertfall aldri sett et slik hovedkort. Men det finnes da brukbare PCI grafikkort, om ikke til spill, så ihvertfall til 3d applikasjoner?

 

Det er ikke mulig, ettersom AGP-arkitekturen var ment som å være en ekslusiv port for et skjermkort. Hele poenget var at skjermkortet IKKE skulle måtte dele busbåndbredde med noen annen enhet i systemet, slik det er med PCI-systemet idag. Dette er grunnen til at integrerte skjermkort på hovedkort med AGP-spor blir automagisk deaktivert når et AGP-kort blir satt inn.

 

Om man skulle ha to AGP-porter, vil dette jo bryte med hele prinsippet bak AGP. Men når det er sagt, så vil PCIExpress ta over for både PCI og AGP når den kommer (slutten av 2004, 2005?). Målet med PCIExpress er å ha så enormt stor båndbredde tilgjengelig, at det ikke blir noe problem å ha mange enheter koblet til samme bus'en. (Men etter X år, så sitter vi med samme problematikken igjen sikkert. Samme som vi gjorde da PCI's 133MB/s ikke var nok, vil vi også spise opp PCIEXpress's 16GB/s ) :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...